Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

  1. EMTEC

    EMTEC Novi član

    Re: Re: Odabir Plazme/LCD-a...

    Eh prijatelju to je to. Kada sam ga vidjeo u bijeloj boji, zaljubio se :)
    27" je max do kojeg mogu ići. Namjena je za spavaću, HS kablovska, DVB-C MPEG4 je ono što mi treba, i još će vjerovatno ići u kombinaciji sa nekim Android TV boxom
    Sent from my Desire HD using Tapatalk
     
  2. EMTEC

    EMTEC Novi član

    Pazarili danas. Neka je akcija, dobili i digitalac na poklon.
    Jako sam zadovoljan, baš me prijatno iznenadio ovaj mališan. Jako je kompaktan svi su priključci minimizirani (scart, komponentni, kompozitni...) USB vrti i mkv, na digitali slika extra, na analognoj mogu reći da je sasvim OK, ne tako čista kao na Pany-u, ali tu naravno ne mogu ni očekivati previše. Ima CI+ slot ( koji je također minimalan i naknadno se dodaje ), pa evo sada šaltam HS-ov modul, od jednog do drugog TV-a. Jako mi se sviđa Samsungov OSD meni, grafika, pozornost, nešto što jako zamjeram Panasonic-u, da nije na tome malo više poradio. Daljinac je također jako kvalitetno urađen, također u bijeloj boji, ergonomski urađen raspored tipki, dobro leži u ruci. e-manuel je u sklopu OSD menija, i također ima zasebnu tipku na daljincu.
    EPG radi sa HA-ovim CI modulom na Fox Life, HBO... a HS Pany-u mi to nikako nije radilo osim na nekim njemačkim kanalima.
    Ne mogu naći kako da preimenujem Favorite?
    Kao i kod Panasonic-a na daljinskom nema posebnih tipki za favorite. Ima li kakav shortcut?
    Trebam naći kakav zidni nosač, ali na fazon ruke. TV je jako lagan, samo 5 kg, pa mi ne treba ništa robusno. Ima li ko info gdje pogledati, ili da poručujem preko eBay-a?
    Uh, ovo bi Kao mini recenzija :)
    Sent from my Desire HD using Tapatalk
     
  3. Vedo

    Vedo Moderator

    Vrijedi li razlika od 460 KM za ovaj Panasonic plasma TV 50" TX-P50U30E naspram LG Plasma TV 50" 50PV350, oba su FullHD.

    Pany ( 1962 KM) :

    50" Full HD plazma, DVB-T/DVB-C/MPEG-4 prijemnik, 2000000:1 kontrast, 600 Hz IFC, AVCHD - MJPEG - MP4 - JPEG - MP3 - AAC reprodukcija, V-Audio, HDMI x 2

    LG (1500 KM) :

    LG Plasma TV 50" 50PV350, Razor Frame, 600Hz, 2 HDMI INPUTS, Full HD (1080p), Resolution 1920 x 1080, 3,000,000:1, Colors Bit 16

    Ovo su MPC cijene iz Geneleca, imal kakav bolji 50-55" FullHD TV do 2.000 KM ?

    Kod ovog LGa je 600 Hz refresh rate, to je ono kad gledate Hayat a cini se da ide u 60 fpsa? :)
     
  4. Esh

    Esh HWB

    Ja bih za razliku u cijeni radje kupio nesto tipa Logitech Revue, pa sam ti time sve rekao :) Slika na Panasonic modelu je jako dobra, a jedini pravi nedostatak po mom misljenju je nedostatak Viera Cast platforme.
     
  5. Vedo

    Vedo Moderator

    Ne mogu nigdje da nadjem review ovog LGa, a cijena & dizajn su mu mnogo dobri! Ovo 600 Hz mi se posebno svidja. Al me brine koliko puno ekran reflektuje okolinu, jel slika dobra itd itd.
     
  6. Sena

    Sena Veteran foruma

    Nemoj se puno brinuti o refelksiji na ekranu.Jest da je po tom pitanju mat bolji.Ali imat ces vizulano malo bolji kontrast na glossy ekranu
     
  7. Esh

    Esh HWB

    Za LG model ne znam, ali isti problem ima i U30. Ako je ikako moguce, pokusaj pronaci mjesto gdje prozori ili svjetlo "ne udara" direktno.
     
  8. Vedo

    Vedo Moderator

    Nadjoh neki swabski mini-test, ima neku mat fintu i ne refletkuje mnogo. Jedina losa stvar mu je sound, kazu da je mnogo losh.
     
  9. dmr

    dmr Veteran foruma

    Ja bih izbjegavao glossy, evo pogledaj ovdje kako izgleda

     
    Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  10. EMTEC

    EMTEC Novi član

    Re: Re: Odabir Plazme/LCD-a...

    Ma mislim da ti je na oba panela 600 Hz subfield. Ne vjerujem da iko od ovih poznatih marki radi loše plazme. Pany ima malo bolji prikaz analognih SD kanala po onome što sam ja gledao prošle godine kada sam kupovao plazmu. Probati ono što te zanima i odlučiti se, a ne držati se toliko raznih reviewa. Ma šta te zanima zvuk, 50" plazmu pretpostavljam da ćeš nakačiti na AV receiver.
    Ja sam pazario G20 model, ali da sam bio pametniji išao bih za moje potrebe sasvim dovoljan X20 model, a zbog karafeka tipa VieraCast, 600 Hz, refleksija..., uzeh G model. a za razliku u cijeni mogao sam uzeti fin AVR, i Kao što ti čovjek predlaže kakav GoogleTV ili AppleTV
    Sent from my Desire HD using Tapatalk
     
  11. Tesla

    Tesla Aktivista

    Evo sada vidjeh ovu recenziju za LG 42PT353.

    Sad sam bio u techno-shopu i imaju jos tri komada, a ja trebam slijedece sedmice uzeti.

    Vasa misljenja, ima li stvari ( osim sto neki kude LG ) od kojih treba bjezati kada je ovaj model u pitanju.
     
  12. adnanBIH

    adnanBIH Novi član

    I ja imam potpuno isto pitanje - kako vam se čini ovaj model za nekog prosječnog korisnika (1 ili 2 puta godišnje povezati TV sa laptopom da se pogleda nešto, nije neki čistunac u pogledu kvaliteta slike itd...)
    Bitna mi je veličina ekrana zbog dioptrije i vida, vjerujem da je kvalitet dig. slike OK, isto tako i analogne...
     
  13. Tesla

    Tesla Aktivista

    Bio sam neki dan u Merkatoru na socijalnom i u Techno Shopu.

    Ovaj model LG-ja je u merkatoru 1189 KM a 50m dalje u tehno shopu 899 KM pa pazi na to. A sto se tice kvalitete slike imao sam srecu da su jedan ispod drugog bila upaljena dva moja favorita Panasonic TX-P42C3E i ovaj LG. Meni je izgledalo skoro pa isto.
     
  14. JVC

    JVC Overclocker

    Pa i jeste skoro pa isto, samo ima tu dosta i psiholoskog efekta, ona panasonc najbolji, zakon i sl. a razlike su u stvari jako malo osim u lovi koju treba istresti.
     
  15. sgtPepper

    sgtPepper Overclocker

    Ne znam koliko je bilo sličnih upita, te se izvinjavam ako ponavljam nešta već predhodno odgovoreno, medjutim nisam zaista mogao da gledam mnogo stranica unazad, jer mi je sve to tesko sumirati a i nemam nekog (nikakvog) iskustva sa LCD televizorima. Gledam TV na nekih 3,5/4 m udaljetnosti i vrijeme je da zamijem stari TV. Prioritet mi je :

    1. Dobra slika regularnih TV kanala (BHT, FTV i sl.)
    2. Da je dobar za gaming jer kontam uskoro uzimati PS3
    3. Da ima pristupačan USB priključak i da je u mogućnosti učitavati .mkv video fajlove

    Dakle, svejedno mi je da li je LCD ili Plasma, ali mislim da je bitno da ima taj full HD zbog PS3ce ali da prikazuje kvalitetno ove naše domaće kanale, a ne ono da bude kao raširena i neproprocionalna slika kao kod mnogih LCD televizora.

    Granica mi je 1200 KM.
     
  16. Shenron

    Shenron Komšija

    Pa svejedno koji TV uzmes, plazmu ili LCD, sve su 16:9 i biti ce ti rasireni ljudi ako stavis preko cijelog ekrana sliku. Nema rezolucija nikakve veze sa time.
    Full HD nije bitan za PS3, ionako je vecina igara u 720p pa se upscalea na 1080p.
    Najbolji prikaz SD signala imaju plazme, sa HD Ready rezolucijom (vecinom su 1024x768).
    Ako te zbunjuje ova 1024x768 rezolucija na wide ekranu, u pitanju su drugaciji pixeli, "pravokutnog" oblika, umjesto "kockastog". http://en.wikipedia.org/wiki/Pixel_aspect_ratio
     
  17. sgtPepper

    sgtPepper Overclocker

    Znači li to da ne bih primjetio razliku igrajući PS3 na toj plazmi sa rezolucijom 1024x768 u odnosu na neki Full HD LCD ? I šta je sa HD filmovima?
     
  18. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Pusti suplju pricu, covjek ima 1200 km i treba mu najmanje 40" TV a ti njemu preporucujes HD ready. Jasta ces nego ganjati neki full HD, za igre je bolji LCD, mada raja ovdje vise preferira plasmu. Sto se tice nekog modela konkretno, mogu ti preporuciti Samsung 40D550, uzeo ga skoro u tehno shopu za 1300km, filmovi, igre i SD kanali super, doduse ja gledam satelitsku pa je tu kvalitet nesto bolji od kablovske. Imas u mobilmediji na snizenju Samsung LED 40C5000 za 1200km, jel sta bolji neznam.
     
  19. sgtPepper

    sgtPepper Overclocker

    Moze li neko preporuciti specifican model da isupnjava ova zadnja dva moja uvjeta, jer izgleda da je slika regularnih TV kanala manje-više slična kod većine televizora.
     
  20. sgtPepper

    sgtPepper Overclocker

    Prelistao sam malo ovu temu, uglavnom najbolje je izgleda otići direktno u prodavnicu, ponijeti externi HDD i opaliti koji HD film pa uporediti televizore :D

    Stanić Trade (technomarket) i ovaj Mobilmedia mi se čine kao najpovoljniji, ima li još koja radnja na koju treba obratiti pažnju ?