Printer za uplatnice?

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by vnm_, Nov 19, 2011.

  1. vnm_

    vnm_ Komšija

    ima li neko iskustva sa ovim? koji su trenutno u modi?
    imamo neki OKI matricni koji printa na one uplatnice sto dodju vezane jedna za drugu (na vrh prve se nize slijedeca i sve tako dalje), a taj je nekada kupljen prije 3-4 godine i nikada nije koristen. sad kad je dosao odgovarajuci software za printanje medjutim brojevi se ne mogu razlikovati. cak kada znas da je npr. 5 on uopste ne lici na 5 nego na 8. (traka u njemu je nova)

    ima li nesto lasersko za ove potrebe? okvirne cijene? dobavljaci? sve me zanima...
     
  2. apdejt

    apdejt Overclocker

    Ne moze ti laser pomoci tu kada je indigovano mora biti matricni/iglicni printer. Mi na poslu koristimo Epson LQ-300+ za uplatnice kao i za prevoznice (uplatnice 4-5kopija, a prevoznice 3 kopije) cijena cca 400 KM + PDV
     
  3. syss

    syss Veteran foruma

    lx/lq-300 ili lq570... nepoderivo.
     
  4. HamziBeg

    HamziBeg Komšija

    @vnm_ ne mora značiti da je do printera. Ne znam kakav si software dobio, ali neki programi zaobilaze windows drajver i direktno printeru šalju instrukcije pa tako utiču na na broj tačaka po inču a samim tim i jasnoču ispisa.

    U našoj firmi koristimo za A4 fakture matrične i linijske printere. Npr direktno iz programa ispis ide brzo jer koristi brzi draft mode a iz Windows-a preko njegovog drajvera (jer nije podešeno) sporije štampa i slova su masnija.
     
  5. vnm_

    vnm_ Komšija

    evo kako to izgleda. nemojte misliti da je lose skenirano, jer ovako identicno uzivo izgleda, a ovo je jedna od boljih uplatnica, obicno cifre ne mozes prepoznati ni kad znas tacno koja je. :)
    printer je OKI Microline 1120.

    [​IMG]
     
  6. HamziBeg

    HamziBeg Komšija

    Da, ovako odprilike izgleda taj draft mode, gdje udari par tačkica i vozi dalje. Probaj pustiti test page na isti printer pa usporedi (mada ne mogu da skontam može li povuči A4)

    Print speed: Fastest: 375 High speed draft: 333cps Super Speed draft (12cpi only): 375 Near letter quality (all cpi): 62.5 Utility (all cpi): 250
    Printhead: 9
    Printing width: 80 characters (10cpi), 160 characters (compressed mode)
    Character pitch: 10/12/15/17.1/20 cpi
    Fonts: Utility, High Speed Draft, Super Speed Draft, NLQ, Barcodes

    http://malta.oki.com/printers/dot-matri ... 4181&tab=1
     
  7. vnm_

    vnm_ Komšija

    nisam siguran moze li povuci A4, vidjecu u poendjeljak sta i kako pa cu javiti.