Igre 2012

Discussion in 'Igre i konzole' started by Vedo, Dec 14, 2011.

  1. Pasha

    Pasha Komšija

    Dark Souls je po meni jedna Sado-Mazohistička igra. Igra je toliko teška da nemam volje da je igram. I nije samo teška, nego kada pogineš od jednog Boss-a, igra te vrati na početak questa na koji si potrošio zadnjih pet sati. Ne samo to, nego ne možeš napraviti pauzu dok igraš. Mislim, kakva je to glupost da ne možeš napraviti pauzu ? Čovjek ima fiziološke potrebe pobogu. Igrao sam je nekih 7-8 sati i hvala Bogu izađe Skyrim u to doba.
     
  2. extibo

    extibo Komšija

    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Eioqkzru-Xo&feature=player_embedded[/youtube]
     
  3. dj_vux

    dj_vux Aktivista

    A sto me nasmija post, svaka cast. K'o da citam sebe. I ja sam X puta odustajao od DS-a ali sam se vracao X+1 puta i nije mi zao. Trenutno (poslije 80 i kusur sati) privodim kraju prvi playthrough pa onda ide New Game+. Probaj ponovo ba, nije igra teska toliko koliko smo mi razmazeni ovim "daj mi rukicu da ti pokazem gdje i sta trebas" igrama. Istina, Dark Souls ti ni u jednom momentu nece dati priliku da se osjecas kao "direktor svemira" poput nekih drugih igara ali to nije ni poenta, DS je izazov od prve do zadnje minute. Raduje me moguca PC verzija, jedino sto DS-u fali (po meni) je malo stabilniji framerate i eventualno malo veca rezolucija i teksture.

    I kome je Dark Souls, ta "neozbiljna igrica na neozbiljnim konzolicama" bio preveliki izazov, neka proba na PC-u sa trainerima i milina.
     
  4. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    I Demon's Souls i Dark Souls nisu nimalo teske igre kada im se posvetis, znaci nema igranja jos par igara uporedo. Osjecaj kada ubijes nekog boss-a je neprocjenjiv u ovim igrama, a atmosfera je tako genijalna i unikatna. Prvi dio mi je ipak drazi i jos tezi. Bonfire sistem u nastavku olaksava istrazivanje. PC verzija ce takodjer biti fenomenalna ukoliko ne budu nesto ozbiljnije mijenjali.
     
  5. Beeblebrox

    Beeblebrox Aktivista

    Dobra optimizacija, standardna podrška za gamepad i online koliko-toliko osiguran od cheatera su sve što im treba čini mi se.
     
  6. Pasha

    Pasha Komšija


    Nisam od nje odustao zbog toga što je teška, nego, kako sam rekao, zbog toga što me vrati na dio na koji sam potrošio otprilike dva-tri sata i prešao par pod-bossova. Kao što rekoh, kako to da ne možeš pauzirati igru ? Kakve su to gluposti. Moram jesti, moram ići u WC, moram odgovoriti na tel., itd... Fakat, ja tu ne vidim zabavu. Ispada da ja ne igram igru, nego da igra igra mene.
     
  7. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Pauziranje igre nije velik hendikep s obzirom da neprijatelji ne lutaju mnogo od zadane putanje, tako da se lako mozes skloniti, ili nadji vatru. Kada si online samo uradis "quit" i to je to, sljedeci put se vracas na isto mjesto. E sada ako igras gusara to je drugi hendikep. Igra ne bi bila ni upola interesantna da imas "checkpoint" prije svakog bossa.
    Osim toga, igra je pravljena sa online komponentom, kako bi izgledalo da ti neko "upadne" u svijet, a ti pauziras sve? To neces naci ni u jednoj online igri.
     
  8. igor.g

    igor.g Komšija

     
    Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  9. extibo

    extibo Komšija

    Ne radujem se bas ovolikoj prisutnosti RPG-like elemenata. Nadam se da nece pretjerati, jer je ovo prije svega hack'n slash, a ne RPG.
     
  10. Adi Zeljkovic

    Adi Zeljkovic Aktivista

    Joj prvi dio mi je bio jedna od boljih igara koje sam odigrao, nadam se da dvica nece pokvariti taj utisak vec popraviti :)
     
  11. gilla

    gilla Aktivista

    Nego šta je onda ako to što si opisao ne predstavlja težinu??
    I jedino se početak može okarakterisati kao poprilično težak dok pohvataš konce, koncepciju igre, poslije ide daleko lakše. Bonfire je uveliko olakšao igru kao što je već pomenuto i dionice su poprilično kratke. Da ne pominjem da je poprilično lakši od demon souls. Ko se posveti igri i da joj priliku(oba sousla) shvatit će da nema/nije bilo boljeg akcijskog rpga od vremena diabla.
    Da ne govorim o samom gameplayu, atmosferi, dubini razvoja lika, egzotičnosti arsenala na raspolaganju...
     
  12. Pasha

    Pasha Komšija

    Hajde mi molim te definiši šta si sa ovim htio reći ;

    Fakat ne razumijem.



    Vama se sviđa ponavljati poglavlje kada zaginete ? Super. Vama se sviđa što ne možete pauzirati igru ? Super. Bonfire je do jaja, ali ja ne igram Dark Souls jer mi se ne sviđa koncept igre. Ne sumnjam da je igra boli glava i ludilo, ali mi se pomenute stvari ne sviđaju i zbog toga sam odustao od iste. Jel' to teško shvatiti ?
     
  13. Juka

    Juka Komšija

    Obratite paznju na samom pocetku i od 0:55 , Sarajevo u vleikom planu, Holiday inn, Momo i Uzejr, malo poremecen raspored,ali vidi se i skupstina, dakle nece biti suplja sto su govorili da ce se igrati misija u seher gradu :smt007

     
    Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  14. pac

    pac Komšija

  15. zoi

    zoi Veteran foruma

    I na 0:15 je Sarajevo.

    pac de malo sredi taj kod, nisam ja Marvin :D
     
  16. pac

    pac Komšija


    Sredjeno
     
  17. aeRo

    aeRo Komšija

    Koja je tacno tematika ove misije u Sarajevu ? Period '92 - '95 ili nesto izmisljeno ? Ako je to tema, trebali su brate originalne glasove ostaviti samo dole ubaciti titlove. Ovako izgleda ko da su neki rusi u pitanju..
     
  18. sgt. bull

    sgt. bull Aktivista

    Vladik. :lol:
     
  19. XTRage

    XTRage Veteran foruma

    Standardna prdacina, cak i Rockstar koji radi fenomenalne stvari sto se tice glasova, likova i produkcije je totalno usrao u GTA IV.
     
  20. Haker

    Haker Veteran foruma

    Zato jer prosjecan amer ne zna gdje je Paris tako da je njima sve to Rusija.

    Sent from my HTC Desire S using Tapatalk