Ati Radeon 9250 problem

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by zijo-bosnjo, May 17, 2012.

  1. zijo-bosnjo

    zijo-bosnjo Novi član

    Racunar je stariji kao sto je i ova grafa , ali do sad nisam imao problema.
    Naime , prije nekoliko dana mi se poceo windows zamrzavati kad igram neku igricu ili gledam film i jedini izlaz je bio hard restart. Poslije toga situacija jos gora , zamrzne i na samom start-up windowsa ... nemoze meda .
    Preko safemod-a obrisem drivere grafe , sve ok ... Instaliram drivere ponovo (ocistim sve sa driver cleanerom u safemodu) opet ista situacija , freez na samom startupu ... Pokusam sa starijim nekim drajverima ( negdje na netu sam nasao da to pomaze) ista prica opet .
    Neznam zasto ali kasnije sam izvadio grafu iz komp-a i ponovo stavio kad ono sve normala radi ... ali samo jedan dan , sutradan opet problemi , udjem u igricu i freez ...

    Ako neko zna sta je u pitanju , bio bih mu zahvalan da mi ojasni sta i kako .
     
  2. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    Nisi rekao najvažniju stvar kakva je situacija sa temperaturama grafe i procesora, vrti li se cooler na grafi (ako ga ima)?
     
  3. zijo-bosnjo

    zijo-bosnjo Novi član

    em temp grafe neznam :/ a procesora je ok .

    Hladnjak je pasivni na grafi tj. nema coolera
     
  4. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    Probaj drugu agp grafu na tom računaru ili tu grafu ubaci u drugi komp i znat ćeš na čemu si. Skini je i očisti temeljito, stavi novu pastu na gpu. Najvjerovantije crkla od pregrijavanja, znaš i sam može se eventualno produžiti rok trajanja fenom/duvaljkom ili u krajnjem slučaju rerna. Sreća nisu skupe ja sam je prošle godine uzeo za cvaju.
     
  5. zijo-bosnjo

    zijo-bosnjo Novi član

    prije mozda mjesec dana sam imao na ovom racunaru nVidia riva tnt2 modle 64/model 64 pro grafu :p i nikad nije pravila problema ... Pa sam nasao stavio ovu ... radila mjesec dana super.

    Malo cudno sto s instaliranim drajverima stalno freez ,a bez normala radi (samo sto nisam mogao pokrenuti neki video ili igru) ...
     
  6. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    Pa logično je da bez drajvera radi jer je nema šta opteretiti.
     
  7. zijo-bosnjo

    zijo-bosnjo Novi član

    Eh ovak, vec kad sam zapoceo :)

    Prekjucer stavim drugu grafu i sve je bilo ok , frceralo ko ludo. Pa sam kontao strpati ovu 9250-ku u rernu :D Ali prije toga sam je malo s fenom par minuta "susio" (onako cisto da vidim hoceli biti kakvo cudo :lol: ) , pa je vratim u komp. Prilikom vracanja sam primjetio da nije ulegla 100% u AGP slot i primjetim da joj je guzica kacila za onu kvakicu od RAM slota (posto nema plocice u tom slotu hepek je bio "otvore" ). Vratim to i legla skroz grafa , upalim komp radi normalo.Pokrenem film , normala. Igre , sve ok. Evo 24h radi sve super , sad nezznam do cega je i koliko ce trajati. Da li je fen pomogao ili sto je sad legla skroz u slot (nisam siguran da li je takva bila kad sam prvi put stavio grafu u komp) ...
     
  8. dmr

    dmr Veteran foruma

    Ma kakav fen, to je bilo sto nije ulegla ok. Meni se desavalo prije da jednostavno nije ok kontakt u agp slotu iako je ulegla kako treba, pa je samo izvadim i vratim nekoliko puta i sve ok.