ZTE ZXV10 W300 password?

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by amerl, Jan 30, 2012.

  1. amerl

    amerl Novi član

    Mozda je vec neko postavio pitanje, ako jeste onda sry!
    Pokusao sam uci u modem (ZTE ZXV10 W300)
    username: admin
    pw: vr10vr10tajn1pa55
    ali kao sto vidim pw je promijenjen, pa bih ovom prilikom pit'o da li je neko slucajno provalio koji je pw i ako je provalio da copy paste ?
    Ako ne, opet hvala :)
     
  2. genetsko.mekinje

    genetsko.mekinje Novi član

    Pokusaj sa pw: admin ... sumnjam da oni samo tako generalno promjene sifru na svim modemima, i ja sam isti problem imao prije par hefti, kod mene je tp link ono moja tv ha hu.
    so
    user : admin
    pw: admin
    i koliko god puta da sam ukucao nece, no onda em sam ovdje na forumu naletio na to, em sam sam procackao.
    Master reset preko cackalice, ne znam kakva je konfiguracija za te ZTE, valjda ima na telecomovoj stranici, pa skuzi kako se sta unosi, ako mislis da ces sta za***at oko konfiguracije modema, nemoj nista radit, dosadjuj onim na tel. liniji nek ti oni kazu sta treba.
     
  3. amerl

    amerl Novi član

    Ne smijem nista pipkat jbg, ipak cu njih zvat nek mi srede wi-fi i nek postave stalnu konekciju, bojim se da ja necu sj***t postavke od moje tv , a onda ih valja cekat mjesec dana da dodju sredit jer svi znamo kako "vole" raditi ovi nasi BH Telekomci :)
     
  4. SamiRX-8

    SamiRX-8 Komšija

    Čekat ćeš ih mjesec u svakom slučaju. Modem pod ruku i odnesi monterima ujutru nek ti naštimaju sve.
     
  5. Stihoklepac

    Stihoklepac Moderator

    Reset sa donje strane bi trebao vratiti modem na vr10v10tajn1pas55 password
     
  6. edytz

    edytz Novi član

    Pitanje za isti ovaj modem :D Na modemu mi svijetli lampica da je wirelles u finkciji ali nema šanse da uđem prkeo moba na net... Piše mi sledeće ispod imena mreže Zaštićeno sa WPA/WPA2PSK... Inače bilo gdje gdje ima wi-fi normalno ulazim na net s mobom... Postavke modema za wirelles su mi kao na slikama

    [​IMG]

    [​IMG]

    Hvala na odgovoru i pozz
     
  7. selvin

    selvin Moderator

    Vidis li tu mrezu na mobitelu? Sta bude kad se probas konektovati? Trazi li password? Kako se inace konektujes na net, "automatska" konekcija ili pppoe (tj. onaj dial prozor)? :D
     
  8. edytz

    edytz Novi član

    Ma vidim mrežu i ukucam pasword i samo ostane ikonica katanca preko mreže i ispod piše da je Zaštićeno sa WPA/WPA2PSK. Zvao danas telecom da prijavim kvar, pošto su mi danas i postavili ovaj novi ruter, i iz telekoma mi rekli da weirelles nije u njihovoj nadležnosti da zovem nekog ko je stručan za weirelles :x :x :x :x
     
  9. selvin

    selvin Moderator

    Tu kucas password od wireless-a, a ne od ADSL-a, cisto da se razumijemo :) Je li pise connecting, obtaining ip, authorizing ili nesto slicno kad ukucas password?
    Cuj nije u njihovoj nadleznosti, pa njihov je internet, njihova je oprema, valjda ti trebaju podesiti router kako ti zelis. Osim ako su te nesto pogresno razumjeli :)
     
  10. edytz

    edytz Novi član

    Znam i to cijeli dan sam kucao šifru wireless-a i pišu mi sledeće informacije:
    Status: preuzimanje IP adrese iz...
    Sigurnost: WPA/WPA2 PSK
    Jačina signala: Odličan
    Brzina veze:58Mbps!!!
    I sve to mi svo vrijeme piše...
    Što je najsmješnije oni su danas bili oko 12 zamijenio mi TP Link ruter za ovaj ZTE namjestio ko fol to nešto i samo reko eto to je to i otišo nit je probao dal sve funkcioniše ni ništa... Najgore je što ja nisam bio kući bila sama sestra pa je vjerovatno iskoristio priliku da što prije ode!!! I posle sestra zvala i prijavila kvar da nema wi-fi i nakon pola sata je zvali iz telekoma i rekli joj da wi-fi nije u njihovoj nadležnosti lopovskoj!!! A fino mu sestra rekla da podesi ruter za weireless i za laptop i za mob!!!
     
  11. selvin

    selvin Moderator

    Zna se to desavati kod nekih mobitela da ne moze odmah dobiti IP od routera. Jesi probao sa laptopom to isto ili drugim mobitelom?
    Meni se desavalo da u nekim kaficima ne mogu dobiti IP od prve, pa ostavim malo duze "obtaining IP address...", pokusam par puta i dobije IP, i onda svaki sljedeci put bude iz prve. Sto? Nemam pojma. :D
     
  12. edytz

    edytz Novi član

    E sad sam ovu opciju Authentication Type promijenio umjesto WPA-PSKWPA2-PSK sam stavio Disable i sad na mom mobu mogu ući na net al sestra na svom ne može :smt005 :smt005 :smt005 Da li to sad ima kakve veze što sam ja promijenio ili do neke druge postavke od ovih sa slika?!