Misljenja o ASUS E616a dvd-citacu...

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by NeTRa1der, Jan 12, 2006.

  1. NeTRa1der

    NeTRa1der Komšija

    gledao sam testove ovog dvd-citaca na stranicama sa cd/dvd tematikom, pregledao strane forume i misljenja o ovom modelu su jako dobra...interesuje me da li neko ima iskustva sa ovim modelom, jer namjeravam MOZDA da uzmemo ovaj citac, pa me interesuje vase misljenje prije nego se odlucim na kupovinu...

    p.s.: znam da sam u jednoj temi napisao da zaobilazim ASUS-optiku, ali su me testovi obavljeni sa njim iznenadili..u pozitivnom smislu :mrgreen: :mrgreen:
     
  2. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    pored Toshibe nemas potrebe da rizikujes sa ASUS-om.
     
  3. Miko

    Miko Aktivista

    Ja neznam koji je model Asus-ovog DVD RW-a imao moj rodjak ali mu nije radio ni 5mjeseci ( a u tom periodu ja nevjerujem da je sprzio ijedan DVD) i riknuo je totalno. Pa ti vidi.
     
  4. Stihoklepac

    Stihoklepac Moderator

    Pazi znam covjeka koji przi dvd za pijace i dva takva su mu otkazala nakon 6 mjeseci i jedno 6000-7000 ocitanih princo dvd-ova.Znam da je nekim ljudima explodirao cd na sta se naravno gubi garancija jer asus nema zastitu od prevelike (52x) brzine...neznam ja bi radije izabrao nesto drugo.Recimo LG,Samsung,Lite On
     
  5. GV

    GV Komšija

    Pogledaj još jednom cifru koju si napisao 6000-7000 diskova, pa čovjek ih neće očitati do kraja života toliko. Za profesionalu (čitaj pijacu) vjerovatno treba i profesionalni, za amatere dobri su i amaterski, ja imam LG DVD rom i radi OK. Sve ti je to kako ti grah padne ali pošto su asuse dobro popljuvali na ovom forumu ja bi išao na neki drugi da ne bi bilo na kraju ''Jesmo li ti rekli...'' Mada većinu ''brandova'' pravi Lite-on tako ti to dođe isto sranje drugo pakovanje, vjerovatno su problemi u pojedinim modelima ili serijama unutar istog modela.
     
  6. Kameric

    Kameric Novi član

    Ja imam taj Asus E616A radi dobro a silim ga vjeruj nije sad da falim asus al vjeruj da radi.A sto se tice snimaca kad je pitanje te prevelike brzine 52X sto gore neko spomenu da nema zastite od te brzine ima kad skines novi firmware klasican primjer je asus crw 5232As.
     
  7. PoSmatrac

    PoSmatrac Novi član

    ma uzmi NEC 4551 jeftino i dobro !