Mišljenje

Discussion in 'Generalna diskusija' started by GV, Jan 13, 2006.

?

Ja ti savjetujem da:

  1. se batališ ćorava posla

    17 vote(s)
    100.0%
  2. nastaviš sa radom

    0 vote(s)
    0.0%
  1. GV

    GV Komšija

    Molim cijenjeni forum da prokomentariše http://www.adininternation.lol.ba moj prvjenac, sve kritike dobronamjerne ( i zlonamjerne ako ih bude) će biti najozbiljnije razmotrene. Stranica je napravljena u programu Antenna 2.6 i eksportovana sa FileZilom. Stranica je u fazi izrade tako ako još neki linkovi ne rade nemojte zamjeriti. Trebalo bi da se vidi OK u Exploreru, Firefoxu i Operi, za Linux browsere nisam siguran. Bez obzira na sve prilično sam ponosan na ovaj rad (s obzirom da je prvi).
    Hvala.
     
  2. zilo

    zilo Komšija

    Samo naprijed.
     
  3. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    nije lose, samo je previse sterilno...
     
  4. GV

    GV Komšija

    Ima previše teksta to znam, dodaćemo neke sličice ipak nisam baš ja sve odlučivao. Trebalo bi da bude i nekakvih kataloga (PDF) koji su u toku izrade. Još jeno pitanje šta mislite koliko bi mogao da košta ovakav jedan veb.
     
  5. postal dude

    postal dude Aktivista

    samo lagano i rokaj dok mozes :wink:
     
  6. kamikaza

    kamikaza Aktivista

    samo nastavi sa radom :p
     
  7. NeTRa1der

    NeTRa1der Komšija

    da mi je znati koji je to sto ti je savjetovao da "se batališ ćorava posla" :mrgreen: :mrgreen:

    sve je super, samo ja bih licno stavio neku "veseliju boju" umjesto sive :smt001 :wink:
     
  8. anonymous_girl

    anonymous_girl Novi član

    I meni se svidja, ali kao sto vec neko spomenu, DEFINITIVNO se rijesite onog sivilaaa :mrgreen: ... I mozda da na bitnim mjestima promjenite pismo/boju/velicinu slova, pogotovo tamo gdje je puno teksta, da bi bilo preglednije..
     
  9. GV

    GV Komšija

    Ma kad sam već počeo ovako malo bi bilo komplikovano to promjeniti, u toku procesa sam upoznavao nove stvari i naravno čitajući manual tako da sam nažalost prvo napravio index.htm stranicu pa tek onda master stranicu. Imam dvije master stranice jednu eng. i jednu BiH i obadvije bi trebalo mijenjati ali kako sam već rekao pružila mi se prilika da prvi put uradim stranicu za ozbiljno uopšte tako da sam prilično zadovoljan mada mi se čini da ona boja kod konsaltinga (prljavo roza) nije baš najsretnije izabrana. Program koji sam koristio ima nekih mana (ili još nisam otkrio fazon) tako da bih promjenio boju dugmadi ili teksta moram ih izbrisati pa ponovo staviti druga. Krenuo sam u pravljenje bez nekog plana i ideje su dolazile onako usput što će reći nepravilno slijedeći put prvo sve na papir izgled, i plan i šta mi sve treba pa onda praviti. Ko god ima na Lolu broadband pristup ima pravo na 10 MB besplatnog web prostora što je sasvim dovoljno a meni se čini isto važi i za bihnetov dsl, ovaj program Antenna je skroz ok sve što vidite (alati za izradu) se nalazi u sklopu programa, zastave su besplatne ali morate staviti link na web odakle se skidaju. Antenu toplo preporučujem da je probate, može se ''registrovati'' mada bih je naradije ako bude nekog haira od ovog svega i kupio, nije skupa ispod 100 KM, čak sam razmišljao da im napišem i mejl da se nekako dogovorimo da stavim njihov link također na ovu ili slijedeće stranice a zauzvrat da dobijem regularan kod, malo me je hastratog koraka pa ću malo bolje da razmislim. Prema nekim planovima trebalo bi staviti katalog proizvoda u PDF koji je trenutno težak oko 2,5 MB, urađen do pola i još moram staviti i englesku verziju, a kako se ostale stranice budu popunjavale brzo će se istrošiti ovaj limit od 10 MB tako da ćemo morati staviti na pravu .com adresu koja je već rezervisana na engleskom serveru ali o tome ne odlučujem ja. Hvala vam na podršci i ako se netko odluči da koristi ovaj program ili mu budu trebali neki ipak amaterski savjeti koliko budem mogao tu sam!
     
  10. zilo

    zilo Komšija

    Znaci logosoft ti dade hosting.I ja imam sa EPN u ugovoru 10 MB hostinga,al kake su im usluge strah me za to i pitat,da se malo zahebajem i dizajniram. :D
     
  11. GV

    GV Komšija

    Kod lola moraš poslati mejl na support da ti aktiviraju uslugu, raspitaj se kod svog provajdera. Za sve postoji prvi put, a možda se nešto izrodi iz svega toga Ja imam 42 godine, ko počne sa 20 ili ranije možda bude nešto od njega i ne pretjeruj za početak (Flash animacije).
     
  12. zilo

    zilo Komšija

    Hvala na informaciji.Vidjecu to sa njima,pa malo probati da se zezam oko te stranice. :wink:
     
  13. jeretik

    jeretik Komšija

    Mozda umjesto sive plava boja...
     
  14. GV

    GV Komšija

    Nisam htio da nešto šljašti, ali je uglavnom problem bio rad kao što sam naveo bez nekog ozbiljnog plana.
     
  15. Dog_Father

    Dog_Father Moderator

    meni se ne svidja design, mislim na boje najvise, ali i grafiku

    previse je monotono, kao stranica pokopnog drustva

    u svakom slucaju samo naprijed, ne daj se zaustaviti
     
  16. FreakLess

    FreakLess Novi član

    nako, nije lose

    nastavi pa za koji mjesec mozda bude nesto od toga
     
  17. zasto_pa_zato

    zasto_pa_zato Aktivista

    Bice nesta od tebe, ja ove, ja dogodine. :mrgreen: