Guild Wars 2

Discussion in 'Igre i konzole' started by Esh, Aug 11, 2011.

  1. neurofunk

    neurofunk Novi član

    Gandara.
     
  2. levian86

    levian86 Aktivista

    Desolation server ftw! :D
     
  3. AhmeT

    AhmeT Overclocker

    Igra li jos ko ovo? Kakvo je stanje sa igracima i sl, vrijedi li ovo pocinjati sad za onako casual igraca, sat-dva svakih dan-dva? Neki je popust od 50% do 11. maja pa bi se to moglo iskoristiti :)
     
  4. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    Aktivna je igra skroz, jos su sad ubacili megaserver, tj u zonama igras sa igracima sa svih servera pa nije vise nigdje prazno. I ja igram casual, world bossove ganjam vecinom i radim living story (content udpate svake dvije sedmice, pa nije nikad dosadno). A takva je igra da mozes uvijek poceti i da ne kasnis. Igra je balansovana oko exotic geara koji je jako lagano dobiti. Kome je do grinda geara, ima ascended, mada je to gubljenje vremena i totalno je nepotrebno. To su vise ubacili da ovi ovisnici o gear progression imaju sta raditi.
     
  5. aeRo

    aeRo Komšija

    Bolje da se skupimo ko je zainteresovan za novo MMORPG iskustvo ( :smt003 ) da pocnemo TES Online zajedno siljiti ili Wildstar (koji je bas moj stil) koji tek treba izaci..
    GW2 se po meni jako brzo izgustira. Exotic gear i World completion se uradi za mjesec dana igre, i onda ovisis o nekim eventima i sitnicama koji stignu sa updateom ili za posebne prilike.
     
  6. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    Kad izadje nesto bolje, igrat ce se. TES i Wildstar su prilicno bezveze, dzaba pare baciti. Ako bi vec igrao nesto, vratio bih se na WoW, sve ostalo je meh.
     
  7. vutra

    vutra Komšija

    Ja sam na pauzi što se tiče GW2, što zbog dosade što zbog upitnih "update-a".
    Probao sam TESO, odustao nakon 2 sedmice jer je ono previše peglativno i dosadno za igrati.
    Wildstar...samo čekam dan kad će izaći :mrgreen:
     
  8. NAILS

    NAILS Moderator

    Wildstar ce koliko znam imati mjesecnu pretplatu.
     
  9. vutra

    vutra Komšija

    Da, samo što ćeš moći gametime "kupiti" gold-om od drugih igrača (koliko sam razumio, EVE ima sličan sistem)
     
  10. NAILS

    NAILS Moderator

    Svejedno.. nije jednokratno pay to play.
     
  11. aeRo

    aeRo Komšija

    Wildstar je sutra opet u open-beti.. valjda ce ko od vas skinuti pa isprobati. Meni ispiti do 16. Necu se usuditi da instaliram, ali cu definitivno skinuti odma 16. da odigram bar ta 2 dana preostale bete.
     
  12. Ragnarok

    Ragnarok Komšija

    Igrao sam Closed Beta i smatram da nije igra koja je vrijedi plaćati svaki mjesec. Prema tom novom sistemu ja bih kao "Casual" igrač morao plaćati mjesečnu pretplatu jer ne bih mogao nafarmati dovoljno poena za svaki mjesec. Predviđam 6 mjeseci igri prije nego prijeđe na Free2Play.
     
  13. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    Kakav vam je FSP u Wildstar? Izgleda kao i svaki MMO da je totalno neoptimizovano na launchu. Kod mene se vrti oko 20, nebitno koje postavke, pegla igrati. Da izgleda nesto posebno, pa hajde...

    edit, sasvim prosjecna igra, bolji mi je i SWTOR od ovoga. Ne da ne bih pretplatu placao, ne znam da bih platio full cijenu za igru.
     
  14. aeRo

    aeRo Komšija

    Danas posljednji ispit (za diplomu :mrgreen: ).. aBd cim ga sredim ide install wildstara makar da ugrabim ova 2 dana bete. A mogla bi se i pokrenuti zasebna tema da ovu ne trujemo, jer ima zainteresovanih a imace se o cemu i dalje pricati..
     
  15. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

  16. zoi

    zoi Veteran foruma

  17. Ragnarok

    Ragnarok Komšija

    Eto prilika svima koji do sada nisu bili u posjedu GW2 a željeli bi da je odigraju da se registruju i time dobiju punu igru do expanzije. Ja sam na Desolation serveru, igram povremeno kao razonodu, nisam hard core igrač ali sam u veoma jakom internacionalnom guildu sa jakim i redovnim članovima. Ako nekome treba preporuka neka mi se javi putem PM poruke pa ćemo riješiti.

    Za one koji namjeravaju kupiti expanziju, mislim da je ovdje trenutno najjeftinija:
    http://www.gamesrocket.com/Promo/Guild- ... -of-Thorns

    Pouzdana stranica, kupovao već par puta bez ikakvih problema.
     
  18. Decerto

    Decerto Komšija

    ja i mr0wner sa foruma smo poceli igrati nedavno,fina je igra nemam nekih zamjerki,dobili lvl 80 za 3 dana i evo sad igramo unranked arenu :D .Skupljam one tomove of knowledge pa kad ih nafarmam 30-40,napravit cu alt berserker warriora,main mi je power ranger.

    ps : ustvari,ima jedna zamjerka,a to je sto su stavili da ne mozes whisperat nikog ako igras na free2play verziji igre.Mislim,ima jos dosta toga blokiranog ali mi ne smeta kao ovo.Neki dan mi se lik nudi da me povede u instancu i da mi ufarma neki gear,a ja ga ne mogu whisperat jer nemam HoT :D
     
  19. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    Odkud da ne mozes whisper. Ne mozes nekog novog whisper u razmaku od 30sec, da botovi ne spammaju.

    Free accounts can use local chat and whispers, but not map chat. With whispers, they can both start new conversations and reply to existing conversations but are limited to starting new conversations no more than once every 30 seconds.

    Znaci whisper koristis sa /w Ime
     
  20. Decerto

    Decerto Komšija

    Ja sam pricao sa likom mozda minut,i onda nakon toga mi je izbacivalo da ili moramo biti mutual friends da nastavim sa chatom,ili da kupim HoT.Uradio jednu arenu,probao ga pmat nakon toga,nije moglo.