Odlican komentar o losim gaming trendovima

Discussion in 'Igre i konzole' started by Peacemaker, Dec 10, 2013.

  1. Moncho

    Moncho Komšija

    Interesantno, ni u jednom postu nisam nazvao nijednog od vas niti glupanom a jos vishe nazvao vashe postove glupostima, ali zato Vi to jeste. :smt023, ali to je nas HWB forum :) i nas/i moderator/i
     
  2. AdoSA

    AdoSA Komšija

    Čim se pomenu konzole i iznese par opće poznatih činjenica o tome kako one utiču na razvoj PC igara odmah počnu sa prozivkama... jbg istina boli

    EVE sam probao jednom i nije mi se dopala "na prvu" tako da joj i nisam dao šansu te nisam kvalifikovan da o njoj pišem, ali čitao sam nedavno tekst o najupečatljivijim događanjima u igri i bio sam iznenađen time koliko je igra kompleksna i koliko je community zagrižen... Činjenica da "špijuni" iz raznih frakcija provedu godine u neprijateljskim taborima i rade na rušenju istih ili da je jedan missclick na lokaciji warp-a doveo do bitke koja je trajala danima i u kojoj je učestvovalo na hiljade pilota...
    Evo jedan pravo interesantan tekst o tome...
    http://www.pcgamer.com/sponsored/epic-m ... ve-online/
     
  3. NAILS

    NAILS Moderator

    Dajte ba.. pa nemaju svi vremena provesto sepet sati igrajuci neke uber simulacije koje se svode na kraju krajeva u rubriku video igre kao minesweeper. Ako je neko naložen na ESL, super.. mozda sam i ja ali koga briga i kakve veze ima sa igrama in the first place? Ako se tebi da sjediti 5h i farmati, neko nema ni pola sata za to. Ljudi se zavale, ubiju koju minutu i vozi.

    Cuj ako je igra ozbiljnija (mada šta god to znacilo, i dalje je igra i dalje sjedis za kompom kao ja kada igram klikera) onda je pametnija. Cim je casual, onda je zaglupljivanje.

    Kako mrzim ove rasprave kao ono.. ako je igra uber popularna kao CS onda je pro beton gejminga drži-nedaj. Prestanite svoje ukuse nametati drugima. Sve su to igrice a to st ose tebi da uživiti i nahajcati je tvoj problem. Ne prednost.

    Hejter sam konzola debeli.. i njih i njihovog komjunitija i ako sam odrastao na njima i šiljio iste do prije 6-7 godina ali brate, neke stvari koje pišete su nidje veze.

    Ovo je isto iz perspektive Arme kada se pljuje Battlefield a kada treba tabanati vječnost od tacke A do tacke B onoliko koliko neko uopste ima vremena za gejming, to se prešuti.

    Čuj proveo godine špijunaze u suprotničkom taboru. Sta je taj bolji od mene koji sma proveo 1K sati u BF3 ??? I dalje smo igrali igrice, zar ne ? To sto vi mislite da su vase igrice nesto bolje je iluzija u kojoj zivite.

    I na kraju, tema je bila kako su igraci ovce, zar na tom EVE nije pretplata nekih 30€ za 2 mjeseca ?

    ccc...
     
  4. AdoSA

    AdoSA Komšija

    Nails očito nisi shvatio poentu mog posta. Ako ti, kao i ja btw, nemaš vremena da igraš takve igre niko te ne osuđuje zbog toga niti govori kako samo likovi koji provode sate i sate farmajući mogu sebe zvati gamerima. Poenta je bila u tome kako je EVE svijet za sebe, različit od ostalih MMO naslova koje sam imao priliku igrati i kao gameru te stvari su mi interesantne...
    Zato malo smanji doživljaj i pročitaj svaki post, na koji hoćeš da odgovoriš, par puta prije je nego počneš tipkati.... :wink:
     
  5. NAILS

    NAILS Moderator

    Cuj svijet za sebe, kao da LOL nije ili WOT, trackmania ili COD, starcraft. Pogledaj ESL scenu. Kakav crni EVE.. kada cemo vec tako. Mislim da neko drugi treba smanjiti doživljaje sa video igricama.
     
  6. AdoSA

    AdoSA Komšija

    Ajde sine, zdra'o :wink: