BH Telekom - Problem sa racunom!

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by JaLa, Dec 28, 2014.

  1. JaLa

    JaLa Komšija

    Pozdrav,

    Na pretplati sam (30 km) i bio sam nedavno (prije 2 mjeseca) u inostranstvu i zvao jedan kucni broj u BiH. Dobio sam racun od BH Telekoma da sam iz inostranstva u BIH zvao, i pricao 1 Sat i 2 Minute umjesto saamo 2 Minute. Racun je preko 200 km.
    Reklamaciju sam davno izvrsio, i receno mi je da cu dobiti povratnu informaciju u roku 1 mjesec. Prosao je mjesec i po, jos uvijek nisam nista dobio, u telekomu mi govore da se jos "radi" na slucaju, a ja i dalje moram placati 30 km mjesecno pretplatu, jer ne mogu raskinuti ugovor prije nego sto platim sve racune.

    Hocu da raskinem ugovor cim prije i da dobijem korektan racun, a ne obracun od preko sat vremena pricanja.

    Sta da radim? Da cekam odgovor od telekoma? (u medjuvremenu bih morao i dalje placati pretplatu od 30 km NIZASTA, jer svakako necu koristiti broj)? Da se prepirem preko suda?
    Koje dokaze ja mogu imati u ovom slucaju? BH Telekom ima snimljene sve razgovore?
     
  2. xman

    xman Komšija

    BH Telekom-Problem sa BH telekomom bi bio ispravniji naziv teme. Mislim da sam sam ti i dao odgovor na pitanja sa dna tvog posta. Losije,skuplje,neodgovornije,bezobraznije firme u univerzumu nema. Nisam im jednom od srca pozelio validnu konkurenciju pa da propadnu i ugase se,toliko me nervira samo ime te firme.
    Ja sam druze uveo paket od 10 megabita koji je od prvog minuta iznosio 2, nekada 3 megabita. I godnu i 5 mjeseci zvao,isao licno u postu ovde u Tuzli,trazio da razgovaram da direktorom tuzlanske direkcije,zalio se na neki broj koji su mi iz sarajeva dali...Da bi se konacno pojavio neki cica koji ne zna sta je ping,ustanovio da ne zna napraviti i da mi mogu ponuditi samo raskid ugovora jer sam nezadovoljan :lol:
    Primjera kao sto su moj i tvoj imas metar. Moj savjet ti je da pozoves 1444 i trazis broj na koji ces se zaliti vezano za rad i uslugu telekoma.Besplatan je poziv na taj broj. Tu se ukljuci sekretarica koja kaze da ispricate koji problem imate i da cete biti kontaktirani. Ispricaj sto imas i trazi da te neko kontaktira,u medjuvremenu uz svaki racun pisi zalbu(ukoliko ne koristis broj) jer placas 30 KM radi njihove nesposobnosti da ustanove sta su to zajebali.
    Ja sam to radio godinu i 5 mjeseci i placao manje od pola racuna. Danas kada je to uglavnom sanirano, povremeno provjerim brzinu neta u ukoliko je imalo ispod ugovorom potpisane fatam print screen,saljem mail i trazim da dodju napraviti i uz racun ide zalba,manje platim,gospoda sada dolazi u roku par dana,ustanove da ne znaju napraviti i da ce dalje istraziti sta je i pitanju :lol:
     
  3. Stihoklepac

    Stihoklepac Moderator

    Ako ti je sporno tarifiranje iz inostranstva, obično se čeka listing tog operatera.
    Ako je operater iz HR, SLO, SR obično do 7 dana, ovi ostali...
     
  4. sgtPepper

    sgtPepper Overclocker

    Uporedi glavnu stranicu računa sa detaljnim listingom poziva, vidi javljaju li se tu neusklađenosti.
     
  5. Ajdin87

    Ajdin87 Aktivista

    Meni se na listingu proslomjesecnog racuna pojavilo par skroz lijevih brojeva mobitela, i trajanje razgovora preko 15 minuta, a uglavnom MTel mreza. Dakle racun mi pofino porastao, nazvali smo sve te brojeve da provjerimo, apsolutno nepoznate osobe, znaci garantovano nije niko zvao iste. jer samo starci i ja koristimo telefon, a pogotovo jer citav dan nikoga nema kuci. Pogotovo nikad nikome ne bi palo na pamet da 15 minuta s nekim na mobitel prica.

    Sta da ja radim sad, zbog 50 KM da ih tuzim?! Kako da dokazem bilo sta, nikako...
     
  6. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    Zene vas varaju...
     
  7. dmr

    dmr Veteran foruma

    LOL
     
  8. efo

    efo Komšija

    jedan LOL i od mene :D
     
  9. sgtPepper

    sgtPepper Overclocker

    Tako mi je komšiji došao račun preko 300 KMpa mu se činilo nelogično ... Helem, djeca zvala horoskop non-stop :smt005
     
  10. JaLa

    JaLa Komšija

    Samo sam ja koristio telefon i znam tacno koliko sam pricao sa tim brojem, oko 2 minute, a dobio racun pise 2 sata. Znaci da je greska 100 %.
    Pretpostavljam da Telekom ima snimljenje SVE razgovore?`Reklamaciju sam podnio 14.11. i jos nisam dobio odgovor, iako su rekli u roku od mjesec dana da cu dobiti.
    Danas sam ih jedva dobio i receno mi je da je danas odluka poslana na adresu (a oni kao nemaju uvid sta je konacna odluka).. Ako je odluceno u njihovu korist, sta mogu raditi po tom pitanju?
     
  11. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Postoji i drugosepena zalba. Medjutim sve su prilike da ti valja kleknut na koljena,slabo oni presudjuju u nasu korist,u 90% slucajeva ni ne citaju zalbe jer kad vidis sta u odgovoru pise shvatis lako da zalba nije procitana.
     
  12. irhadkul

    irhadkul Komšija

    Nazalost imao sam istih iskustava, u mom slucaju je samo bilo 50km pa se moglo halalit inekako
     
  13. anel007

    anel007 Komšija

    meni je drugostepena komisija presudila u moju korist, a nakon citanja prve odluke tano je bilo kao sto dino kaze, skontas da nisu ni citali zalbu

    kod mene je tkaodje bio problem sa iznosom racuna ali u vrijeme kad je tek pocela moja tv sa radom i nisu mi prebacili tada g paket neta na flat paket pa se sve racunalo u promet iako je ugovor potpisan na flat paket i na kraju dosao racun 200-300 KM, elem razvlacilo se to zaljenje 2-3 mjeseca pa et pripremi se na cekanje
     
  14. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

    Imao sam problema pri razgovoru sa bratom, naime kada me je zvao iz Slovenije, sa Slovenskog Telekoma, poziv mi je išao sa nepoznatog 061****** broja. Ja se javim, kad brat, ispričamo se i pitam ga sa kog broja me zove, on kaže sa slovenskog, prekinem poziv i uzvratim na 061*******, ništa samo odbija poziv kao zauzeto.
    Kažem bratu da me ponovo nazove, pojavi se nekakav drugi 061****** broj, koji ima isto sranje. Tek kasnije toga dana, nešto je proradilo. A navedeni brojevi su i dalje bili zauzeti.
    Imam osjećaj da telekom pere nekakav novac kroz ove brojeve. Ili je im naglo pao tempo razgovora sa tehnologijama tipa Skype i Viber. Pa pokušavaju sa ovim sranjima da namire gubitke.
     
  15. Stihoklepac

    Stihoklepac Moderator

    To su tzv simbox zloupotrebe Slovenačkog telekoma.

    Slovenački telekom naplaćuje tvom burazu regularni roaming a ima troškove ultra poziva, ostatak zadrže.

    Otprilike treba dan dva da se uprati sim kartica i ona se deaktivira... al kad ovi imaju 100 ultra kartica u rezervi...
     
  16. Pionir

    Pionir Overclocker

    http://vijesti.hrt.hr/od-15-prosinca-u- ... e-roaminga

    Od 15. prosinca u Uniji više nema roaminga itd itd ... more informacija i moguce zloupotrebe, npr ; Hrvatska i još 20 članica trude se odgoditi ukidanje roaminga u EU...razlog zarada
 - Prijedlog pogađa turističke zemlje jer imaju više roaming korisnika od drugih...

    Postoji sansa da svi "drugi kupaju" BHTelecom, a onda oni nas :|