MSI 970GTX windows ne prepoznaje (error 43)

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by fipi, Aug 14, 2015.

  1. fipi

    fipi Aktivista

    Pozdrav,

    Sinoć kolega donese novi računar i ova kartica mu pravi problem, ima onaj warning znak u device manageru i u detaljima ovaj error 43. Nabacio zadnji bios i na graficku i na maticnu i opet isto. Probo na windows 7 na mom računaru i windows 8.1 kod njega identican problem. Driver se nikako nemoze naljepit, geforce expirience stalno pokusava iznova instalirat driver. I tako se heklo dok mi nije dojadilo i haj sve ponovo da sastavim. Uzmem malo onu graficku i vidim kad je ono malo ono zatresem (lagano mahanje) da nešto klepće. Tek tad sam vidio da nema jednog šarafa na ovom plastičnom dijelu na slici ispod:

    http://pokit.org/get/?a74652d868c054132 ... 21f7e8.jpg

    Kako nema jednog šarafa ono se odvoji malo od pcb-a kad se postavi graficka u svoje mjesto. Pojma nemam sta je ovo, liči na pasivni kuler ali je plastično, pa me zanima jel moguće da ovo pravi problem što windows neće da je prepozna kako treba. Koji je ovo dio uopste? Nisam sinoć imo šarafa da to zašarafim a i kasno bilo, pa nisam nista dodatno diro. Ako ima neko jos kakvi ideja šta sljedeće da probam osim što ovo treba zašarafit.
     
  2. KingT

    KingT Veteran foruma

    Taj daraf drzi pasivni cooler koji hladi napojnu sekciju na grafickoj.

    Trebalo bi i bez tog sarafa pa i samog pasivca da funkcionise i da instalira drivere ali eto probaj nabaviti saraf pa prpbaj.

    Ako ne uspije sa sarafam instalirati driver onda je kartica neispravna.
     
  3. fipi

    fipi Aktivista

    I ja sam konto da je pasivni kuler, ali od plastike pa mi nekako cudno bi, ja sam konto to se samo pravi od aluminija, bakra i sl. Sto je najgore on je to narucio nekako iz njemacke pa je nesto slao u ameriku, zavrzalama je tu bilo oko posiljke. I na kraju na carini mu udarili oko 700km carine, oderali ga dobro. Nesto mi ovolika carina previse, kako je ovo ovoliko ispalo neznam. Nemoze je sad ni vratit ako ne valja, skuplja ce pita od tevsije ispas.
     
  4. extibo

    extibo Komšija

  5. fipi

    fipi Aktivista

    Koristio sam ga i nije pomoglo