Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

  1. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Mislim da sam nekada pročitao negdje da slab signal brže troši bateriju, potražiću...
     
  2. dmr

    dmr Veteran foruma

    pa nemas sta traziti, to je 100%, sto slabiji signal potrebna je veca snaga anteni da ga uhvati i odrzi sto znaci puno vecu potrosnju. Ja na iphonu dok imam 3/5 crtica signala najveci potosac je bio low signal.
     
  3. Reznor

    Reznor Overclocker

    Meni na Z1 se brzo isprazni baterija. Doduše bude mi oko dan i malo preko sa Staminom uključenom. Neki kažu da imaju problema sa grijanjem telefona. Meni se telefon ne grije, u granicama normale, ali što me malo nervira je konkretno na Sonyju i AOSPu/CM12 što nema neki toggle za zvuk, vidim na Samsungu to ima. Ima da se odabere ono Priority, ali moraš pritisnuti volume rocker da se to pojavi, nema nekog menija. I ovo adaptivno osvjetljenje se skoro uopšte ne adaptira :D
    Ako prevučem na max. onda bude jako, vratim slider na min. bude slabo, ne kontam šta se uopće mijenja ili je ta promjena minimalna.
    Na Samsungu S4 ima jedan bug, a to je da ne pamti WIFI šifru. Svaki put kad se upali ponovo WIFI on zapamti mrežu, ali traži šifru. Jesam ono sve uključio u naprednom podešavanju, ali isto. I čitam svi na S4 imaju taj problem.
    Oba telefona na 5.0.1 odnosno 5.0.2 lete, nikakvog usporenja ni sekunde, nemam problema sa signalom, jedino što ima te neke sitnice koje treba popraviti.
    Očekujem kroz koju sedmicu update na 5.1.1 na Z1 pa ću vidjeti hoće li se šta popraviti.

    Također, ako neko dobije Lollipop na ovim midrange Xperijama tipa M2 Aqua, T2 Ultra i sl. neka javi stanje, baš me interesuje kako će se ponašati.
     
  4. bhd

    bhd Veteran foruma

    Od danas vlasnik Nexus 6.
    za sad stroj :)
    Neke preporuke ? programcica must to have. (vrijeme je da promjenim neke programcice)
     
  5. Reznor

    Reznor Overclocker

    Mora biti kad je nov :D
    Nek je sretno, da posluži :)

    Evo nekih 5 aplikacija koje su meni interesantne pa vidi sviđaju li ti se:

    - AirDroid - zakon stvar za wireless prenos podataka, za prenos s Androida na Android preporučujem WiFi File Transfer
    - Shazam/TrackID - naletiš na dobru pjesmu, a ne znaš ništa o njoj, mislim da i Shazam podržava skeniranje s radija na telefonu. TrackID provjereno to radi.
    - BS Player - jednostavno najbolji za pregled video sadržaja.
    - OfficeSuite - jedan od najboljih office paketa za Android, free verzija mislim da podržava samo čitanje, dok paid može i editovati dokumente.
    - X-Plore - po meni ultimativan file manager, koji koristim još od doba Symbiana.

    Pogledaj i temu Android Aplikacije, možda nađeš još šta zanimljivo.
     
  6. bhd

    bhd Veteran foruma

    O hvala, taj sam vec wifi pristavio da se skine, ostalo koristim rocketplazer, mada ne gledam video sadrzaj osim youtube na telefonu, svakako pogledam temu.
     
  7. Stevie_Ray

    Stevie_Ray Veteran foruma

    Mal osvrt na bugdroid, neki dan gledam LG G4 u radnji, u par minuta cackanja po telefonu imao sam par manjih lag-ova i jedno vece stekanje.

    WP ima ono 'Resuming...' kad dize aplikaciju is sleepa (na modelu starom gotovo 3 godine - ne znaci da je na novim) ali mi to opet manje smeta nego ovo trzanje na bugdroidu.

    Slicno se desilo i na nekom Samsung tabletu, ne znam tacno koji je model bio u pitanju. Galaxy S6 probao i doduse nisam takvo nesto uocio.
     
  8. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Kod mene Note3 radi tako dobro da me strah fata,ono bolje ne moze tako da je jedina moguca promjena na losije. A neki dan mi dolazio amidza iz Svicarske i donio SGS6 da se malo pohvali i ja ga malo uzeo da ga ispipkam kad zaglavi mi u rukama bar 3 do 4 puta po sekundu dvije.
     
  9. ElectricSound

    ElectricSound Aktivista

    Ja ne govorim da je WP bezgresan i savrsen. Daleko od toga. Kao sto ne kazem da je na Androidu sve lose, jer nije. Ali dugorocno gledano, vecina Androida ( dakle ne svi, nego velika vecina) vremenom postaju tromiji, desavaju se gluposti, greske i ostalo. Android je idealan sistem za nekoga ko mijenja telefon svakih par mjeseci, u to nema dileme. Moj Z je radio perfektno prvih par mjeseci, Z2 isto tako, tablet Z2 takodje, a Z3C je radio najbolje od svih - u pocetku. I na svakom telefonu sam imao bazne aplikacije, ne cackam po sistemu i ne radim nista sto bi moglo ugroziti ili ostetiti sistem. I sta se desavalo? Nakon par mjeseci trzaju, budalesu, aplikacije se ruse, baterija ode kvragu. Nista izazvano mojom krivicom. Na Z3C mi se rusila kamera, jedan od boljih aspekata telefona. I isto je tako sa mojim prijateljima koji imaju Note-ove, M8-mice, Galaxy-je i slicno, kod velike vecine njih. Nedavno se od prijatelja srusio M8, zbog formata ringtone-a, pola dana ga nije mogao ni upaliti. Koliko retardiran sistem mora biti da bi uopste postojala opcija da se stavi ringtone u formatu koji je nepodrzan?! Ako ja moram svakih par mjeseci raditi factory reset da bi telefon radio kako treba, ili ako moram da se handrim sa ROM-ovima koji ce ispeglati sranja koja su proizvodjaci prodali za DEBELE PARE, neka hvala, to mi u zivotu ne treba, niti hocu vise da placam rogove u vreci. Nekome je normalno da mu notification bar trza kad se povuce na dolje, za nekoga je to super i takav telefon radi ''extra''. Meni trzakanja i lagovi smetaju, i to ne tolerisem. Neko je pitao za bateriju na lolipopu - konkretno na Z3C, nakon update-a baterija nije mogla trajati ni dan, dok naravno nisam odradio factory reset. Da ne bude da samo ''serem'' - na kit katu imam najbolja iskustva i na Z2, Z3C i Z2 tabletu. Osim privikavanja na WP kao platformu, nista ne mogu da stavim kao minus, osim zagrijavanja telefona u nekim situacijama. Aplikacija ima, kamera je ludilo, telefon je napravljen poput tenka u odnosu na Z3C, displey je vrhunski. Plus, sto Win radi kako radi, a na Z3C se ne zna kad ce se probuditi bagroidovi patuljci i poceti da cackaju po mozgu, zivcima i ostalom. I nova Lumia 930 kosta koliko polovan Z3C. @Stevie_Ray, nece trzati S6 sad..treba sacekati par mjeseci. :mrgreen: @dino73n, onda imas prave srece :lol: brat mi neki dan zamijeni Note (2 doduse) u perfektnom stanju za Lumiju 640XL. Nije bilo nista strasno sa note-om osim sto je kad ga neko zove, bio crn display po 10tak sekundi, i nije mogao da se javi. Sad se zivcano podmladio 10tak godina :lol:
     
  10. AdoSA

    AdoSA Komšija

    Ja nemam nikakvih problema sa radom Android OSa posto sam uvijek imao highend uredjaje tako da stvarno ne mogu tvrditi nesto da na mid i lowend telefonima radi OK, ali cinjenica je da nema idealne platforme i da ce uvijek faliti nesto i biti mjesta za unaprijedjenje :D Licno bi volio da se nesto promjeni na trzistu i da neka mala kompanija za koju nismo nikad culi izleti sa novim killer OSom :D
     
  11. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    ma ja tipujem najvise na jollu, ali nesto ih najbolje ne ide.
     
  12. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    To sa nekim killer OS-om od male kompanije i kad bi se desilo odjednom bi izbio pozar u njihov centru za istrazivanje i razvoj a oblake bi im pogodile munje u ti bi bio kraj te price.
     
  13. kvaju

    kvaju Komšija

    Ma kakav Killer OS, aplikacije su te koje drže korisnike na odredjenoj platformi pa tek onda OS.

    Da nije tako ja bi i sada bio na meego :)
     
  14. Qler

    Qler Veteran foruma

    Ja imam dvije N9 :) jedna mi je alarm jer je najpouzdanija :)
     
  15. bhd

    bhd Veteran foruma

    ma samo kakav iritantan zvuk i vazda se budis, haha
     
  16. Qler

    Qler Veteran foruma

    Desilo mi se par puta da mi je andorid jednostavno odlucio da ne zvoni to jutro a na wp-u mi se desilo da ga zaboravim staviti na punjac i onda ostane bez baterije i to je to... Symbian i MeeGo moraju ja mislim fiziki biti rastavljeni da ne zvone za alarm. I kad se ugasi od prazne baterije meni se cini da on ostavi ono malo, samo da te moze probuditi...
     
  17. bhd

    bhd Veteran foruma

    Ako ti je ukljucen Hello Google onda da moguce je da ne zazvoni...
     
  18. Qler

    Qler Veteran foruma

    Nemam pojma jel bio ukljucen, ali je svejedno glupo da mi alarm ne zvoni...
     
  19. bhd

    bhd Veteran foruma

    Vjeruj mi da me to pravo ubijalo u pojam dok to nisam rijesio. Haman kad pocne ovaj da zvoni ukljuci se Google voice i smanji sve ostale zvukove.
     
  20. rama

    rama Aktivista

    Postoji li razlika što se tiče prijema signala na telefonima koji su pravljeni za američko tržište? Recimo isti model telefona, samo je jedan za evropsko, a drugi za američko tržište. Da li će se isto ponašati po pitanju signala u Evropi?