Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

  1. dmr

    dmr Veteran foruma

    tu ti je samo bitno da je otkljucan za sve mreze ostalo je isto. Jedino ako si ga softverski otkljuco moze biti da nesto vise vuce.
     
  2. black

    black Komšija

    3G ce raditi ali 4G kod nas i u okruzenju je B21 ili 900MHz zbog toga 4G kod nas jos nije zazivio , ceka se digitalizacija.
     
  3. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Proce jos dosta vremena dok 4G zazivi a posebno da zazivi kako treba,evo zadnjih dana sam bio kod komsija u Makarskoj,Splitu,Trogiru,Sibeniku i nijednom nisam imao pun 4G signal. Sve 2-3 crtice a oni su Europa,mozda u ZG imaju kako treba al evo ovi gradovi i gradici koje sam naveo sve jedva.
     
  4. black

    black Komšija

    Iz prve ruke znam da je BH Telecom spreman odmah da pusti signal u Sarajevu ali ne mogu dok se ne rijesi ovo sa televizijom.
     
  5. rama

    rama Aktivista

    Sjedim pored lika, isti telefoni u pitanju (LG G2), njemu fata signal, meni ne. Jedino što je ovaj moj iz Amerike, njegov je vjerovatno odavde...
     
  6. kvaju

    kvaju Komšija

    Ljudi, zanima me ovaj telefon, pravo sam se naložio da ga uzmem.

    Trenutno imam Xperiu z3 compact, zadovoljan sam pravo telefonom, ali uvijek mi je želja bila imati ovaj OnePlus one.

    Što bi naveli kao najveće mane ovome telefonu?
    Šta mislite hoću li dobiti išta osim većeg i boljeg ekrana na osnovu na z3c?
     
  7. black

    black Komšija

    Oppo Find 7 ? One Plus One?
     
  8. kvaju

    kvaju Komšija

    Pardon, u pitanju je oneplus one
     
  9. black

    black Komšija

    Veci jest , kamera ne znam kakvje u poredjenju sa Z3c ali znam da ima RAW podrsku i raja hvali kameru. Oneplus one ima veliku podrsku na xda forumu i mislim da je to kljucna prednost u odnosu na z3c.
     
  10. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

  11. Reznor

    Reznor Overclocker

    Z3c će dobiti update na M, jedina za mene bitna razlika je 1GB RAM više i veći ekran. Meni se lično ne sviđa taj Oneplus One i radije bih tražio nešto drugo...
     
  12. selvin

    selvin Moderator

    Ne kontam uopste koji je telefon? "U ponudi usluge TopPhone možete pronaći najnoviju verziju popularnog smartphonea." i nigdje ne pise koji. Ova usluga je samo za TopTim korisnike koliko ja znam.
     
  13. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma


    I na slici je iPhone 6, ali dobru su sliku našli :D
     
  14. selvin

    selvin Moderator

    Vidim i ja sliku, ali to kod njih nista ne znaci :D Moras izmedju redova citat da skontas novost :D
     
  15. X-Factor

    X-Factor Komšija

    iPhone je bio svake godine na ovom paketu, nego ocigledno nemaju prava da navode konkretan model jer nisu ovlasteni ni serviser, ni seler, reseler ili sta ti ga vec :) uglavnom apple i nasi operateri nemaju nikakve veze pa ga prodaju na ovaj fazon svojim vip klijentima :)
     
  16. NAILS

    NAILS Moderator

    Mali off.. ali tipicno balkansko iskustvo sa servisom. Likovi razvalili telefon i onda razvlacili ljude:

    http://www.zenicablog.com/index.php/zut ... i-servisom

    Ako je vjerovati osobi koja je pisala, ovo je za nadrealiste: Policija nas je uputila na općinsku inspekciju, gdje je inspektor rekao da poznaje vlasnicu mobi shopa, te da male radnje moraju naći način da opstanu u današnjem vremenu.

    Nama je korupcija u krvi. Podsjeti me na moju svadju sa šefom Tehno Marketa kada su mi uvalili pokvaren TV i kako je lik meni glumio silu kao da smo na koridi.
     
  17. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Prije mnogo godina poznanik odnio u Mobis N97 pod garancijom iz Telecoma nakon što je ekran prestao reagovati na dodir, da bi mu odbili servis sa foluškom "da je telefon korišten u vlažnim uslovima". I to je trajalo par mjeseci dok nije dobio potpuno novi telefon u Telecomu. Kad čujem priče iz prve ruke kako se kupac poštuje u USA, plače mi se.
     
  18. bhd

    bhd Veteran foruma

    Ja Sam bio prisutan u USA comps kad je lik vratio laptop na servis, bilo je to otprilike 1min max, popuni sta mu je bitno I ostavi laptop nema a sta a sto samo ne radi hahahahhahahha nasmijano preuzmu I sobija popravljen ili nov
     
  19. Esprit

    Esprit Aktivista

    Ja sam čini mi se pisao ovdje svoje iskustvo sa garancijom u BH Telekomu, ne volim ih ali što se tiče ostvarivanja garancije, tu od mene sve pohvale.
    Predao telefon na šalteru, radnik pogledao ima li kakvih oštećenja, ispunio papirologiju i dobio na korištenje neku Sony Xperiu dok se moj ne popravi, za par dana zovu da preuzmem telefon, stavili nov novcat displej i na njega dobio 2 godine garancije.
    Još nisam imao garantni list nego me našli u sistemu i na osnovu toga ostvario garanciju.
    Zbog takvog iskustva sam se lakše i odlučio da sad uzmem kod njih G3.
     
  20. Reznor

    Reznor Overclocker

    Kad smo već kod toga, stojim ja u redu da preuzmem svoj Student Plus paket kad neki stariji čovjek dolazi na šalter i pita
    "Kad ja mogu preuzeti svoj telefon?"
    Onda mu ovaj što radi odgovara:
    "Nije još napravljen, još nije stigao sa servisa"
    Kaže čovjek:
    "Ostavio sam ga prije skoro godinu dana i još čekam"
    I tako su se oni natezali jedno 5-10 min. i čovjek ode ljut i bez telefona.

    Isto mi kolega priča iskustvo da je njegov neki prijatelj vraćao telefon, jer se resetovao stalno i vrate mu oni telefon, malo radio kad opet. Navodno ga nisu ni pogledali, valjda samo fabrički reset urađen i to je to. I tako to par puta slao i svaki put mu rekoše da je kvar otklonjen. U biti se ja nikakvoj garanciji ni kod koga ne nadam, ali srećom nisam niti jedan telefon koji sam nov kupio morao reklamirati nakon kraćeg vremena korištenja.