BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

  1. chenta

    chenta Aktivista

    Gdje provjeris taj Attainable Rate? Nisam mogao naci na internetu pod nazivom modela. Jesi li ih pitao da ti zamijene modem za neki koji podrzava vece brzine..?
     
  2. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Udjes u postavke modema i pod network interface izaberi ADSL i tu stoji taj podatak.
     
  3. Aladdin

    Aladdin Aktivista

    Na pofin broj kanala su dodali Timeshift, potez vrijedan pohvale (konačno :D)...

    Međutim, jedan STB mi je HubTech i naravno nije nadograđen na novu platformu pa tamo nit stižu novi kanali, nit dolaze nove mogućnosti (poput ovih s Timeshiftom). Na koji način mogu ubrzat nadogradnju toga, moram li uopšte prijavljivat kao smetnju ili da jednostavno čekam tehničare? Pisao sam Helpdesku ali su mi samo dali onaj generični odgovor da nadogradnja ide postepeno i da budem strpljiv, a mislim da je dovoljno vremena prošlo otkako je sve to počelo da mogu reći da od automatske nadogradnje neće bit ništa. :D
     
  4. chenta

    chenta Aktivista

    Izgleda da je i meni modem ogranicen, pise da je 16384 kbps.. jbt nude ti promjenu paketa a oprema takvo smece i ne podrzava to lol, moracu skontati nesto.
     
  5. dmr

    dmr Veteran foruma

    nije to do modema vec do linije.
     
  6. Ronaldo_9

    Ronaldo_9 Aktivista

    Čisto informacije radi, meni su povećali brzinu deset dana (18.-28.08) nakon što sam podnio zahtjev na šalteru (5g na 10g).
    Nisam koristio nikakve "štele i veze".
     
  7. NaLe!

    NaLe! Aktivista

    Vama svaka čast, ja sam se napatio s promjenom paketa, tako da nisam imao živaca za čekanje za promjenu lokacije, pospajao sam sve, te ostalo zamolio kolegu da riješi oko prebacivanja na DSLAM moje parice, bez daljnjih intervencija tehničara. Malo je bilo zezancije oko RJ41, prvi put sam imao 2440 downstream sa SNR i LA u tačci, da bih kasnije prepravio, i evo za sada je jako dobra veza.
     
  8. Eldorado

    Eldorado Komšija

    Da li ima još neko problem sa aktivacijom mojaTV web usluge?

    Juce sam pokusao da otvorim kanal i piše da mi nije usluga aktivirana, tipicno BH telekom :D
     
  9. ekolog

    ekolog Novi član

    Imam i ja isti problem.
     
  10. apokalipso

    apokalipso Aktivista

    Ima li ovdje neko da radi u telecomu da malo proba azurirati onaj webtv player da stave opciju da se kanali gledaju u 16:9 ili 4:3 formatu jer ta opcija ne postoji a ima kaala koje pustaju u 4:3 formatu a trebalo bi da bude 16:9
     
  11. Eldorado

    Eldorado Komšija

    još mi samo treba da ne mogu gledati BHT HD sutra vece za tekmu :D
     
  12. metallac

    metallac Aktivista

    10 dana :smt005

    Pa to je samo dva klika da urade u sistemu. Meni kada su na kablovskoj mijenjali paket otisao na salter, otvori cura u sistemu nesto, dva - tri klika i kaze to je to restartuj modem i imas novu brzinu.
     
  13. SpookyMoO

    SpookyMoO Komšija

    Samo da javim jednu "novost" sto se tice pristupa ovim bhtelecom ruterima.Ne znam da li je jos neko to skuzio, ali evo konkretno da vam kazem za zte ruter onaj mali obli 108HL mislim da je, a mozda je i slicna stvar sa ostalim zte ruterima.Uglavnom,upoznati smo svi da je bht odlucio kao da admin pristup zakljuca za rutere i da omoguci pristup samo sa "user-user" kombinacijom usernamea i passa.
    E sad,posto su meni danas donijeli tog malog prcu, jer mi je kanta od paradigma stvarala konflikt neki,kontam sad, zasto da koristim njega kad je slab signal, hocu svoj modovani 740n tplink da koristim sa njim u kombinaciji.Sve sto sam trebao je da sam pokrenuo onaj quick wizzard i tamo te fino pita, ako zelis, da promijenis admin pass,fino kucas novi i promijenis.I naravno sad se mogu logovati kao admin na ruter.Probajte i vi pa javite ovdje samo je li to slucaj samo kod mene ili je tako na svim zte ruterima posto vidim da je software isti na svim modelima,bar na njih 3 koje sam do sada probavao.
    Nisam bas puno topic pratio,mozda je neko ovo vec probao,ali eto ako je novost super stvar.Kontam zar je moguce da su tako glupo ostavili da se moze ili je ovo jedinstven slucaj!?
     
  14. apokalipso

    apokalipso Aktivista

    Ja sam preko portala prijavio netflat15 prije 7 dana i danas slucajno restartujem modem kad se povecala brzina ali nije na 15 mbps nego na nekih 12,5. Kako to da poboljsam tj koga u telekomu da ganjam da mi se pusti 15 mbps. Kada sam bio na 10 i imao sam tacno 10 mbps. Evo kakvo je sad stanje u modemu:

    Code:
                          Downstream             Upstream
    SNR Margin:               6.5                  6.7     db
    Line Attenuation:         6.8                  6.3     db
    Data Rate:               14675                 1021   kbps
    kada sam ima 10mbps data rate je bilo 11*** da bi dobio pravih 10 mbps
     
  15. dmr

    dmr Veteran foruma

    to ti je maximum linije, imas nizak SNR Margin za tu brzinu. Koliko pise Max Rate?
     
  16. Eldorado

    Eldorado Komšija

    druže imaš li i dalje problem sa mojatv web aktivacijom ?

    ja sam slao mail na podršku i bolje da nisam :mrgreen:
     
  17. ekolog

    ekolog Novi član

    Sinoć proradilo. Stihoklepac mi pomogao i poziv na 1444.
     
  18. Eldorado

    Eldorado Komšija

    valja i meni haman okrenut taj broj :D

    edit:

    danas me zvali iz BH Telekoma i javili da su otklonili kvar tj radi mi mojatv web aktivirao sam :mrgreen:
     
  19. NaLe!

    NaLe! Aktivista

    Imam problema sa ruterom - ZTE W300. Neće da se sinhornizuje ni naopačke, nisam ništa dirao u postavkama (u odnosu na ono od prije par sati kada je radilo ok). Spojim m:Telov ruter (Huawei ili tako nešto), sinhonizuje se dok rekneš keks.

    Ima li kakve veze što mi je po defaultu postavljeno AutoSync Up (način rada - Adsl, ADSL+2, G.DMT... a aneks je "A")? M:Telov ruter se prebacuje na G.DMT, međutim to mi ne pomaže na ZTEu.

    Ako ništa, zna li ko proceduru zamjene opreme? Da zovem tehničare ili da nosim ruter i kutiju do šaltera?
     
  20. apokalipso

    apokalipso Aktivista

    Nema mi nigdje da vidim koliki je max rate ali znam kada su tek uveli moju tv da sam se prijavio na testiranje i kada su spojili opremu da je tada pisalo da je max 24.***. Vjerujem da je sprovedena optika do zgrad, a zivim samo 100m od poste.