Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

  1. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Ako piše "B" iza 815, onda je prošlogodišnji model u pitanju (a mislim da jeste), dok je 805C ovogodišnji (i to u crnoj boji).

    Btw, stigla sprava za zimsko gubljenje vremena: :D

    [​IMG]
     
  2. osko

    osko Novi član

    To znam drugar. Mislio sam da li ima bitne razlike u kvaliteti slike, izrade, softvera...?

    Ako je to praktički isti TV, zasto bacati 135 i više KM niz vodu..
     
  3. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Android TV po meni vrijedi tih 135KM itekako. Jedino što je na strani starijeg modela je malo manji input lag u igrama.
     
  4. JVC

    JVC Overclocker

    Neka je sa srecom, pa javi sto prije utiske.
    Jeli 807c, kao sto si govorio.
    I nije subota ja bih to vratio, hahaha
     
  5. JVC

    JVC Overclocker

    Postajes neozbiljan, lego novi tv, a tebe nema da kazes koju pametnu, ahha
     
  6. DSA

    DSA Aktivista

    Pogubio se izgleda u moru opcija
     
  7. JVC

    JVC Overclocker

    Ma skonta se to za jedan dan, hah
     
  8. DSA

    DSA Aktivista

    Hm..nema ga.. Da nije vratio tv? Izgleda da nije to to cim ne prenosi impresije
     
  9. JVC

    JVC Overclocker

    Ja bih rekao da zajebava, hahahah
    Nemoze biti da je los, mozda ga je zena prebila sto rtosi pare, hahahahah
     
  10. DSA

    DSA Aktivista

    Neki je belaj..valjda ce se javiti..ako prezivi
     
  11. JVC

    JVC Overclocker

    nije belaj, ima posla pa ce javiti...:)
     
  12. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Čačkam TV u navratima, ne mogu od žene i kćerke stići da to sve fino podesim. Uglavnom u ova dva dana su ovakve impresije:

    fantastičan dizajn i kvaliteta izrade, dobra kvaliteta slike i zvuka, brz i lijep interfejs (iako mislim da je sve trebalo biti isključivo vertikalno orjentisano), moguće instalirati APK aplikacije sa usb-a, fabrička kalibracija jako dobra, lako dostupni portovi sa donje strane, konačno upotrebljiva interpolacija frejmova, satelitski receiver, subjektivno nizak input lag, kompatibilan sa Samsung-ovim 3D naočalama (5100GB), dobar 3D sa minimalnim "crosstalk-om", nema trzanja, ghostinga ili motion blura, dobar scaling 720p materijala, nezgrapno monitranje na zid (valjda da prodaju svoje mounting kit-ove), gornji dio ekrana se malo uvija pa treba dodatni oprez, "cigla" za napajanje, uniformnost bi mogla biti malo bolja kao i daljinski, nemogućnost automatskog sortiranja kanala po abecedi (ako je neko skont'o kako neka napiše), nepostojanje "channel list" dugmeta na daljinskom kao na Samsungu (tu ne ubrajam EPG).

    Bilo bi super da je okvir čelični, mada za cca 1600-700KM teško da se može uzeti nešto bolje i veće u ovom trenutku. Sljedeći put bih sigurno išao na OLED tehnologiju.

    EDIT: dodao bih da uredno rade ove "gusarske" aplikacije za streaming filmova i serija (TVMC, Genesis, Kodi, Popcorn Time...)
     
  13. DSA

    DSA Aktivista

    Cini mi se da si vise ocekivao Neo? Zanima me kvalitet SD i HD kanala kad ga kompariras sa samsungom 6400
     
  14. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Mislim da je SD malo lošiji nego na H6400, a HD je bolji (opet kad se gleda izravno u ekran). Iz malo većih uglova su boje blijede i počinje se nazirati neki crveni "tint".
    Koliko god se pokušao riješiti WD TV playera i preći na neko softversko rješenje, ne ide - za sada nisam uspio pristupiti hdd-u koji je priključen na TV preko mreže (tj. da se na samom Androidu napravi network share).
     
  15. JVC

    JVC Overclocker

    Ocito je tebe zapao model sa malo losijom unifornoscu ekrana, moj je izgleda bolji, u svakom slucaju daleko bolji od samsunga 6100 i philipsa 5507, to sto se moze uviti gornji dio je posljedica dizajna, mora tako jer je tanak, tek d avidis onaj njihov 4k od 4000km. 3mm, je debel, meni licno cigla vise odgovara nego integrisano napajanje jer prema tvrdnjama servisera 70% kvarova na televizorima je na mrezi tj. napajanju,a na ovaj nacin je servis olaksan, a smanjeno grijanje tv-a.
    Meni je montaza n azid trajala pola sata i to sa onim najjeftinijim nosacem iz penny plus-a kipljenim prije 5g. celicni sa dvije sine, i sl. dosli svi vijci potrebni, i sl. jedino sam malo teze navrnuo one distancere na gornji dio.
    za kanale ti pomoci nemogu jer ovi gurbeti iz telemacha nemaju kartice pa moram koristiti ono smece od recivera, moguce je da su dosta toga prilagodili androidu, ali neznam probaj se malo zezati.
    Malo me cudi to za uniformnost da je kod tebe losa, ok. i kod mene ima minimalnog probijanja svijetla u mracnoj sobi, na sivoj se vidi malo dse-efekata, ali daleko manje nego na mnogo skupljim samsung, a da ne spominjem lg modele koji pate od cloudinga, i dse efekta godinama, mada je sve to posljedica edge led tehnologije, dok oni full led nemaju tih, ali imaju druge probleme, osim naravno previsoke cijene.
    Sto se vidljivog ugla tice nekontam, sve recenzije kazu da je bolji nego na samsungu, e sada ti budi pametan, konkretno u odnosu na philips 5507 je malo bolji, ali to mi nije toliko bitno jer gledam ravno, a kome treba vidljivi ugao onda mora ici na ips panele, a oni imaju opet hrpu drugih mana, ostaje samo oled, nekada kada se spuste na normalna nivo sa cijenama, i dijagonalama, i bude veci broj proizvodjaca jer mi sve ovo malo smrdim cudno mi je da ih samo lg pravi, i ondedavno panasonic.
     
  16. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    u USA je LG prije par dana spustio cijene OLED televizora za oko $1000, znači ide na bolje.
    uglovi vidljivosti su bolji nego jučer kada je bio na stalku, ali H6400 je bio bolji po tom pitanju. u međuvremenu sam skontao ovo za mrežni pristup priključenim usb uređajima - u ES File Exploreru se može napraviti ftp server za svaki uređaj posebno, a onda se lako preko FileZilla klijenta pristupa i kopira/briše sadržaj. kad se naprave shortcut-ovi onda sve ide ok.
     
  17. JVC

    JVC Overclocker

    Sa tim se nezamaram, imam 2 blu ray playera 400 filmova, mede8e oko 2000 mkv naslova, hahah tako da me ne optercuje to presnimavanje, mada ako mi nacrtas nesto, i skontam, hahahah (mede8er mi radi kao nas pa preko mreze svemu pristupam)
    Neznam za sd nisam nesto previse opterecen time, ali svi se kunu d asony ima vrhunsko procesiranje slike, puno bolje od mnogih drugih brandova, ali vrag ce mu znati.
    Neznam za to tvoje iz uglova, jer ja sada sjedim uz racunar, tv mi je skroz sa strane nekih 60 stepeni od centralne ose na lijevo, slika jeste malo manje kontrastna, i blijeda,a li nista kriticno, mnogo bolje nego na philipsu sa sharp panelom, i nema nikakvih primjesa u boji, i sl. to me kod tebe malo cudi, znaci sve ok, samo manji kontrast, i malo blijede boje, ali nema nikakvih ispada sa tim crvenimkastim bojama, i sl.
    Kod komsije samsung 40f6200 ima katastrofalno lose vidljive uglove, ali to je ipak puno niza klasa od 6400 kojeg si imao, koji mod koristis, ja stalno vrtim trazeci najpogodniji pa nikako d ase odlucim.
     
  18. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Ja držim na jednom mjestu sve, ne bih se mogao više zamarati sa diskovima i čuvanjem istih. Probao sam Kodi i MX player za eksterni disk, i ima malih problema/ispada sa sinhronizacijom zvuka dok sa WD-om nema tih problema.
     
  19. JVC

    JVC Overclocker

    Ma imam ja diskova, u mederu 3TB, plus 2 po 2TB eksterna, ali uvijek fali.
    WD sam nekada imao dok nisam nabavio mede8er koji mi vise odgovara bas radi ugradnje diska u njega, plus 2 vanjska uz nas mugocnosti pokrijem sve, tv, blu ray, mobitel, tablet sve umrezeno.
     
  20. Ghostbusters

    Ghostbusters Aktivista

    Vozdra raja , nisam odavno nesto pisao , ali eto doslo doba da mi treba nova TV ( android wifi ) nasao sam u radnja.ba neku ponudu pa me interesuje vase misljenje
    KDL50W755CBAEP
    Sony 50" W755 Android 800hz Wi
    Sony
    TV
    1555,00KM
    KDL50W756CSAEP
    Sony 50" W756 Android 800Hz Wi
    Sony
    TV
    1555,00KM
    KDL50W805CBAEP
    Sony 50" W805 Android 800hz Wi
    Sony
    TV
    1699,00KM
    KDL50W807CSAEP
    Sony 50" W807 Android 800hz Wi
    Sony
    TV
    1699,00KM