Prevođenje dokumenata

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Ziks, Feb 11, 2016.

  1. Ziks

    Ziks Aktivista

    Vjerovatno je neko od vas prevodio papire na neki drugi jezik, pa mi treba par informacija. Želim da prevedem diplome na Njemački jezik i koliko znam to mora raditi sudski tumač, tj. da ima pečat. Sad me zanima kolika je cijena za prevod i koliko se odprilike mora ćekati za 7-8 stranica?
     
  2. donjapa

    donjapa Overclocker

    Kad sam ja prevodio (na Svedski) bilo je ~20KM po stranici. Ovisno o tome koliko posla imaju, a moze zavrsiti za dan-dva ako imaju svoj pecat, tj. da ne moraju nositi u neki drugi grad da pecetiraju.
     
  3. selvin

    selvin Moderator

    Svedski je sigurno skuplji, english/deutch idu kod nas jeftinije jer ima dosta vise sudskih tumaca za ove jezike. Kod mene je sestra sudski tumac za engleski, pa ako nekome treba nesto nek se javi :D
     
  4. becke

    becke Aktivista

    Ja sam cekao desetak dana na prevod 15 stranica (razni dokumenti) na ceski. Ne znam za cijenu, jer je firma platila direktno tumacu.
     
  5. Ziks

    Ziks Aktivista

    E hvala. Meni su napričali da za par stranica treba nekoliko stotina maraka... Meni treba za maksimalno 8 stranica prevod, tako da bi to trebalo biti dosta jeftinije nego što sam mislio :D
     
  6. Chem

    Chem Komšija

    Ako si iz Sarajeva svaka preporuka ide za gospodju Vesnu. Nalazi se na skenderiji i pretezno sve zavrsi za dan-dva. Po listu naplacuje 10 KM. Ako ti treba broj telefona javi se na pm.