Provjera PIK prodavača - If it sounds too good to be true, it probably is

Discussion in 'Generalna diskusija' started by NaLe!, Jan 18, 2014.

  1. electro_p0wer

    electro_p0wer Novi član


    Ma ne vjerujem da bi iko dao , jebiga život ide dalje. Sad ga ispolirat i probusit i nosat najskuplji privjesak u gradu 8)

    Kad mu se sestra (100% ona) javlja na telefon i ponavlja ko papagaj Kakav Tarik ja sam Branka iz Breze mogu mislit kakvi su roditelji

    A Tarikovo prezime je Altumbabic
     
  2. zoi

    zoi Veteran foruma

    Pokušaj ti doći do roditelja, šta ti fali. Možda je sestri dao pola love il cvaju da se pravi budala.
     
  3. electro_p0wer

    electro_p0wer Novi član

    Poslao sam poruke nekolicini koji dijele njegovo prezime kao i prijateljima sa slika , vidjet ćemo hoće li šta izaći iz tog
     
  4. electro_p0wer

    electro_p0wer Novi član

  5. dmr

    dmr Veteran foruma

    Odsad kad kupujes ili ti do njeg sa svojom plocom ili on do tebe kuci sa cpuom


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  6. Decerto

    Decerto Komšija

    Uvijek je tako bilo.Kupujes cpu/gpu ili on kod tebe ili ti kod njega,nemas se sta po gradu nalazit.Zamisli uzimas neki proc ili grafu od 400-500 km i uzmes je onako na rijec da radi i haj zdrao :lol: :smt006
     
  7. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Kada sam prodavao svoju GTX 460 imao sam sličnih problema. U pitanju je bilo dijete, otisao mu kući, upoznao se sa roditeljima i stavio karticu u PC. Problem je bio što nije imao odgovarajuću napojnu, pa mu je drug donijeo napojnu i javili mi da je sve ok. Racunar u kompletu mu je bio u lošem stanju.

    Poslije pet dana me zove i kaže neradi, i trazi novac, sto naravno nije dobio. Očito da joj je na neki način jebo znanje.

    Ovaj mi tarik ili faris kako se već zove zvuči iskreno u ovoj zadnoj poruci, moguće je da je CPU bio ispravan ali da se u transportu ili prilikom montaže slučajno oštetio. Mada neznam kako se može pokvariti procesor novije serije izuzev da ga spalis sa nekim zestokim OC (što u ovom slučaju nije moguće). To je stvar koja zadnja rikne u računaru.

    Ja bih ga odnio u servis da testiraju, ako ne valja halalio bi se sa lovom, jer sudski troškovi su daleko veći.
     
  8. zhady100

    zhady100 Aktivista

    Mozda se izvlaci na tu iskrenost?
     
  9. Waha102

    Waha102 Aktivista

    Pozdrav Kolege. Evo dodao bih neka svoja mišljenja na ovu temu.
    Daleko su osjetljivije novije generacije procesora u odnosu na stare, recimo jedan P4 630 si mogao čekićom lupiti, posuti benzinom i zapaliti i dobre su šanse da bi opet radio. Vidio sam dosta procesora i od AMD FX serije i od Intel 3. i 4. generacije neispravnih tako da ni za ovaj nebi bilo čudo da je neispravan. Ono što bih savjetovao kupcu ovog nesretnog I3 procesora je da proba očistiti procesor sa donje strane jer je dovoljno jedan pin da ne pravi kontakt i da ne radi. Takođe provjeri grije li se procesor kada je ploča upaljena ako se ne grije uopšte ili se pretjerano grije ( bude vrel u roku od 5 sekundi ) procesor je mrtav vjerovatno. Neka ti je sretno.
     
  10. electro_p0wer

    electro_p0wer Novi član

    Pričao sam sa njim sinoć i rekao je da će poslati nazad novac poštom u koverti ali ne sve jer je kako on kaže "uplatio sebi ekskurziju". Skeptičan sam idalje oko toga , rekao je danas da će poslati 80KM(bolje išta nego ništa) a ja njemu procesor da vratim , zamolio sam da mi se javlja na telefon dok se ovo ne riješi ali on idalje drži pretpostavljam moj broj pod blokiranim ,poslao sam mu poruku na piku gdje sam pitao je li poslao ali nije odgovorio do sad..

    Također kada sam slao korisnicima koji su od njega kupovali CPU Cooler raijintek ereboss i 7770 grafičku poruke gdje sam zamolio da mi daju njegovu adresu i podatke jer su obojca van tuzle dakle sigurno je išlo preko pošte nisu se udostojili odgovoriti ...
     
  11. Waha102

    Waha102 Aktivista

    Lik je već uklonio sve artikle sa svog profila, blokirao tvoj telefonski broj i ne odgovara na poruke i pozive. Nebih da te razočaram ali ti dajem 5% šanse da dobiš svoje novce. Što se tiče slanja novca u koverti to je skoro kao bacanje para sa mosta u rijeku. Vrlo velike su šanse da se takva koverta "izgubi". Ako je već riješio dati vrati novac reci mu da ti novac uplati žutom uplatnicom na tvoje podatke ( ime i prezime, adresa ).
     
  12. NAILS

    NAILS Moderator

    Što se prije pozdraviš sa parama, to ce ti biti lakse. Zato postoje prodavnice ako hoces garanciju ili manje zajednice kao HWB gdje kupujes od raje. Ovo ostalo, sto smaraš ljude preko fejsbuka koji nose njegovo prezime je blamiranje. Zasto bih ja tebi vjerovao vise nego svome poznaniku? Postavi se ti na njihovo mjesto. Nemas ti sta cimati druge pa ni njegove roditelje. To se tako ne radi. Kakav je to roditelj koji vise vjeruje nekom random djetetu sa interneta. Neko se zalio na onog Bokija pa bih ja od tog momka opet pazario robu sta god ko rekao. Ako ti uplati 80KM budi sretan ali 99% od toga nema nista.. ali to sto se tebi desilo je tipicni primjer online kupovine. Ides svaki put na rizik pa sta bude. Neki dan sam dao 770KM na uredjaj "nadam se da radi". Svjesno sam rizikovao.

    Sto se PC hardvera tice, sada gledam prvo da li ima Waha pa ako nema, idem dalje. Evo sutra trebam mijenjati robu od preko milje maraka. Sve je moguce ali ako nisi spreman na gubitak, drzi se prodavnica sa validnim garancijama. Ja svakakvim tipovima ne bih prodao nesto a kamo li kupio.

    Sve najbolje.
     
  13. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    Eto, bar mu je upozorenje za ubuduce.

    Sent from my E6653 using Tapatalk
     
  14. Decerto

    Decerto Komšija

    ^ upravo..za 130km si naucio zivotnu lekciju :D .
     
  15. Benq

    Benq Komšija

    Kako ga nije strah parama od prevare uplacivat ekskurziju :roll:
     
  16. selvin

    selvin Moderator

    Meni ne izgleda prevara, jer ne znam ko bi ti dao broj telefona svoj, nasao se s tobom licno, dao ti i svoje pravo ime i pravdao ti se na piku onoliko, a da te stvarno htio zaebat.
     
  17. joyjoy

    joyjoy Aktivista

    Meni izgleda kao tipična prevara , zavala i to "eye to eye" ! Prevaren sam od pik prodavača za cpu (prije 5 godina) za 200KM , lik imao preko 250 transakcija 100% , nisam skontao da je cpu poluispravan i istekla njegova garancija od mjesec dana , trebalo mi je podosta da skontam da je mem kontrol na cpu otišao, objasnio sam mu situaciju (nakon7-8) mjeseci i on meni izlazi u " susret" , šaljem cpu da izvuče koliko toliko (tada sam bio kokuzana teška) , kad je cpu došao do njega potvrdio da je poluispravan , čekam 100njak markica mjesec i više i nihabera , ovdje ga prozovem na forumu , on se prijavi na forum i javno se prepire sa mnom , i tada par forumaša staje na njegovu stranu !!! Enis lockira temu i sa likom privatnim porukama nastavljam nebulozu , sve se završilo njegovim rječima : Ti si meni nekoliko transakcija stopirao od furumaša ovdje !!! CPU mi nije nikad vratio (preprodao ga i sakrio tu transakciju) nazad - kao ni 200KM !

    sjećanje: http://tinypic.com/m/jfkimo/1

    http://i66.tinypic.com/2v9tdug.jpg

    Ovo su slike kada je cpu bio pod njegovom garancijom , nosim novu memoriju na reklamaciju u UE , kad tamo mema ispravna (prije toga mi UE zamjenio potuno ispravnu MoBo am3 , e to mi je greška bila nisam imao strpljenja -rekli mi danas nemožemo testirati možemo zamjeniti za drugu -) , cpu radi ok sa DDR2 ali sa DDR3 nekad neće da boota ,nekad 10-15 dana sve radi , mjenjao HDD,kabliće... sve što mi palo napamet,samo produžavao agoniju i dodatni troškovi, btw.....
     
  18. electro_p0wer

    electro_p0wer Novi član

    Ma ja sam se već pozdravio sa parama , ostaje mi da prikupljam ovaj mjesec pare pa prodam svoju matičnu i procesor i kupim nov kod mickeya ili PCWorlda ... Znam da ako ikad budem išao u Tuzlu da ću posjetiti Tarika i naplatiti procesor :D pa makar to bilo za 5 godina
     
  19. Reventon

    Reventon Veteran foruma

  20. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Ovo je nekorektno i sa tvoje strane, čuj javljat' se nakon 8 mjeseci i tražiti povrat novca.

    Btw, neko je na forumu izvisio i za pokvaren AMD FX-8350/20.