Provjera PIK prodavača - If it sounds too good to be true, it probably is

Discussion in 'Generalna diskusija' started by NaLe!, Jan 18, 2014.

  1. joyjoy

    joyjoy Aktivista

    LoL , vratio 80KM od 130KM , poluprevarant neki............................
     
  2. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    Prvi put mu se za povrat javio poslije 7-8 mjeseci? Mene cudi da je lik odgovorio uopste :D 10 dana je puno, a kamoli toliko
     
  3. Benq

    Benq Komšija

    Ni prevaranti vise nisu sto su nekad bili , sad cak i vracaju 50% kako bi se zamaskirali :lol:

    Salu na stranu , ja sam 50-50 u vezi njega , mozda momak stvarno nije znao da je procesor neispravan , a kakve servise imamo , ne bi me cudilo da im je lik dao ispravan procesor da ga testiraju a oni mu dali neki neispravan i on ga pod ispravno prodao. Sa druge strane moze biti i dobra nova taktika , on ti proda znajuci da je neispravan , poslije se nateze danima s tobom preko poruka i telefona vezano za komponentu i na kraju ti ponudi 50% od cijene da vrati , ti zadovoljan sto si uopste ista dobio nazad , a on profitirao.

    Treba kod ovih stvari biti maksimalno oprezan , prodavao sam i ja dosta komponenata ali kad mi traze da im posaljem plocu i/ili procesor , ne pada mi na pamet. Sto se tice provjerenih forumasa to nije problem poslati sta god , ali ovako preko pika nista.
     
  4. joyjoy

    joyjoy Aktivista

    Iz očaja(bez love totalno) sam mu objasnio situaciju , on pristaje da mu pošaljem cpu , kaže imam mušteriju i za poluispravne (trik je da neradi na svim MoBo) ali ne očekuj puni iznos ! LoL Od njegovih 1mjesec dana garancije javio sam mu se nakon 6 mjeseci ali je cijela "frka" trajala 7-8mjeseci , btw. CPU mi nikad nije vratio , čitaj dva puta me prevario. elem isto kao i ti ; par forumaša je stalo na njegovu stranu ne čitajući detaljno sve i ne poznavajući način na koji me prevario (sve mimo dogovora:šalje bez otkupnine da bi mu više povjerovao, trčim u banku da mu uplatim... itd itd) Da je rekao "zdravo" kasno si se javio nikom ništa (progutati prevaru i to je to). Googlo sam uzduž i poprijeko merdijana (translate) ali ovaj cpu je jedinstven slučaj , to se samo meni desilo. Glavni mu je izgovor bio otkud znam da mu ti nisi nešto "uradio" cpuuu kad sam ga prozvao javno.
     
  5. bhd

    bhd Veteran foruma

    Re: RE: Re: Provjera PIK prodavača

    Normala, zato je ovaj forum zlata vrijedan :))

    Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
     
  6. Qler

    Qler Veteran foruma

    Nije prevarant, ali mi malo bez veze. Danas mi na piku salje poruke moze li za 200KM flex, kune se Allahom kako nea, eto posti i ne laze ovo ono socijala, i ja mu kažem Evo ti za 210KM kaže on nema, Reko nize ne moze. I dodje, kuka kako je student, kako je posudio cenera... I sad gledam stavio ga na pik, sa mojom slikama za 400KM :D ga prodaje :) eto potražite na piku lg g flex, logitech wave tastatura u pozadini...
     
  7. Alibegovic

    Alibegovic Veteran foruma

    Smijem li mu se malo javit da ga pitam sto je tako skup? :D


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  8. Qler

    Qler Veteran foruma

    Slobodno. Eno flex 2 za 350KM ima :) pitaj ga sto je ovaj bolji :)
     
  9. selvin

    selvin Moderator

    Mozda konta da je dvojka :D
     
  10. Qler

    Qler Veteran foruma

    Nemam pojma sta konta :) ali eto rekao sam mu neka mu je sa srecom, kaze zamijenti ce ga za iphone :D valjda konta za 5S :D
     
  11. zhady100

    zhady100 Aktivista

    Moderni prevaranti idu na finjaka, da ne izgleda tako ocigledno u ovakvim situacijama kad se zali na njih po forumima...i ja sam zglajzo na tog finjaka, srecom za 10ak KM pa mi nije zao, ali sam izvukao pouku. Uglavnom zbog jebenih 10 KM meni lik prosipa diplomatiju i neku maksimalnu finocu a ustvari me zeznuo. Hajd na kraju sam mu izborio suspenziju accounta.
     
  12. black

    black Komšija

    I ova administracija nista ne radi , prijavio prije mjesec dana. Jos nisu obradili.
    [​IMG]
     
  13. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    Haha imam jarana koji zivi od takve price. Koliko je para uzeo ljudima iz vana s tom pricom o socijali... Jos dok smo djeca bili, igrali neke online igre, on na tu pricu dobije od pola servera sta hoce. Sad je samo na vecem nivou :D
     
  14. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

    Jel mu bar sestra čemu ?
     
  15. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

    Karma je jebena stvar :)
     
  16. electro_p0wer

    electro_p0wer Novi član

    Iz plusa danas zvali , rekli da je cpu testiran u 2 matične i da ni kod njih nije POSTao. Sutra ću pokušati sa Tarikom pričati da vrati ostatak i postaviti slike dijagnostike.
     
  17. joyjoy

    joyjoy Aktivista

    Ah drug Tale, jedan od forumaša koji nije bio na mojoj strani, čak me prozvao poslije na drugoj temi (šta se ti javljaš prozivaš poštene pikovce kada sam pokušavao Senin deal na hardware base podržati).......

    Baš tako Karma je Karma;)
     
  18. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

    Čill out, plakao si mjesecima, kao da te je neko za*ebao za milione, nisi ni prvi ni posljednji, evo i ovih dana ponovo pričaš o tome kako te je neko nekad zajebao, budi svjestan svijeta i okoline u kojoj živiš.
    Ako išta mrzim, a to je konstatno ponavljanje istih stvari. Prošlo je 5 godina, mislim stvarno, izgleda da ti je taj zajeb ostavio trajan biljeg u glavi pa si posatao patološki ponavljač, kao kad djetetu sakriješ cuclu i ono pati za njom.
    Sena ima problem psihološke prirode i zbog toga sam reagovao, ali ti si stvarno poseban, takve i treba često zajeb*.
     
  19. KingT

    KingT Veteran foruma

    Hoce prevariti ovi iz Tk , neka mi ne da Tale slagat'. :D
     
  20. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

    Pa odavde su najveći lopovi :) Novalić na primjer :D
    Pa normalno kad je najmnogoljudniji kanton u državi sa izrazitom gustoćom naseljenosti, statistikom gledano, gdje ima vatre ima i dima.
    A ovaj Joy me iznervirao, na 100 tema se javio kako ga je lik zajebao, svratim u *ebenu fitnes temu kad tamo joy sa likom koji ga je zajebao, napamet sam naučio priču o tome kako je njegov procesor imao grešku i kako je istog nosio u NASA-inu laboratoriju da utvrdi da ga je lik zajebao.
    Ako kad budem režiser, napravit cu film o joy-u i liku koji ga je zajebao PRIJE 5 godina.