Provjera PIK prodavača - If it sounds too good to be true, it probably is

Discussion in 'Generalna diskusija' started by NaLe!, Jan 18, 2014.

  1. enterthevoid

    enterthevoid Novi član

    ^^ hvala, cijena mu je top za ovaj model 1060ke (mada ne vjerujem da je nova kako je stavio) a svakako cu ga zaobic zbog te prevare.
     
  2. black

    black Komšija

    Re: RE: Re: Provjera PIK prodavača

    E svakakvih varalica , samo cash. Meni jednom lik iz Bihaca dao AMD A8 ili A10 (ne sjecam se :D) proc na povjerenje jer nije znao je li ispravan. Mogao sam ga zahebati hladno ali svakako sam ga jeftino dobio a obraz nije dzon

    Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
     
    Last edited by a moderator: Feb 11, 2018
  3. Aldiin

    Aldiin Overclocker

    Ma treba bit pošten, karma kad tad odradi svoje.
     
  4. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    Šta bi s onim likom iz TZ (mislim da se Semir zove) što je Seni poslao komad drveta umjesto laptopa?
     
  5. xman

    xman Komšija

    Pozz momci. Miki je koliko znam regularan lik? Daje 3 godine garancije na kartu koju bi kupio sto je ok,vecina skresu na 2,iako proizvodjac daje 3. Zanima me kakav je to vid garancije,racuna sigurno nema,dakle o kakvoj garanciji je rijec? Na ime neke firme ili?
     
  6. KingT

    KingT Veteran foruma

    Kolins je kod njeg uzimao pa posalji mu PM, garancija je da njemu posaljes komponentu a on ti da zamjensku kada njemu zamjeni dobavljac. Mislim da je regularan lik.
     
  7. Ninja

    Ninja Komšija

  8. Thomasony

    Thomasony Aktivista

    Što se tiče PCHardware-a po meni obična seljačina.

    Nekih 1200 KM prijatelj odvaja za pc, nađem kod njega to je neko MS kućište i napajanje. Hajde prihvatim to, naručim. Javlja se kroz dan, grafička ne stane u to kućište, daje mi drugo sa drugim napajanjem - ne sjećam se koje bi još šugavije od MS-a i diže mi cijenu 50 KM. Na kraju se sve završilo tim da me blokirao, prije toga mi je pokušavao objasniti kako to napajanje stvarno ima nekih xxA na jednom od railova i kako je svemoguća potvrda istog 80+ bronze certifikat. Cijena konfe je bila ok, i sa takvim ali da me pravi budalom i diže 50 KM na još gore neka hvala.

    Usput:

    http://www.olx.ba/profil/RaptorXF

    Prevarant, na račun dojmova rekoh 15 KM mi nije nešto da mu uplatim na račun. Neki šarafi i poklopci za PS3 slim koji su mi nedostajali. Prvo slava, pa nadalje nije imao vremena, pa eto kao poslao je i naravno nikad ništa od onog što je trebao poslati..
     
  9. zhady100

    zhady100 Aktivista

    Ja sam imao pozitivno iskustvo sa PCHardware. Kod mickeya uzeo sve dijelove a kod ovog samo kuciste i nije mi rijeci rekao niti pokusavao neku kontraponudu, jos mi na kraju spustio cijenu. S tim da je to bilo prije par godina, sad su se kao svi malo uobrazili u zadnje vrijeme...
     
  10. selvin

    selvin Moderator

    Ja sam ganjao ove pik svercere prije Nove godine da uzmem novu konfu. Pravo da vam kazem sve ove sto ste preporucili, svi su zavlacili. Nijedan od njih nije imao na stanju sve ono sto mu je navedeno na artiklima, nijedan od njih ne spusta cijenu nikako, 50% njih je promijenilo cijene kad sam pitao za neke artikle, kod nekih je bilo cekaj sedmicu pa nema, pa opet sedmicu itd. "Nije vise ta cijena, poskupio RAM i SSD-ovi" ili "Nemam tu plocu ali imam ovu malo bolju/losiju" ili "Dobit cu do petka". I na kraju odustanem. Uzmem novu konfu u Imtecu na akciji prosle sedmice (ovu iz potpisa), i kad sam sabrao cijene pojedinacnih komponenti najjeftinijih svercera dobio sam gle cuda 100KM jeftinije u Imtecu nego kod njih. Da ne pricam da sam dobio validnu garanciju i radnja mi se nalazi 100m od zgrade a ne u nekom podrumu/tavanu u Banja Luci i sa upitnom garancijom koja ako je i validna vjerovatno je ostvariva kroz mjesec-dva. A u medjuvremenu mozes samo rasklopit racunar i cekat dok on prosverca novu grafu/ram/ssd preko granice.

    TL; DR
    Ne preporucujem nijednog svercera, treba odustat od njih skroz :D Za Imtec sve preporuke, narucio u ponedjeljak racunar i TV, kaze doci ce u srijedu ili cetvrtak. Stiglo u cetvrtak, zvali me ujutro, pokupim, platim, sve 5.
     
  11. zhady100

    zhady100 Aktivista

    Prije su ovi sverceri bili ok, barem dok sam se ja handrio s tim dijelovima. Koga god upitam, i sto god sam uzimao, bilo je na stanju i spremno za poslat. Bili su nagodni i za obaranje cijene, ovo u zadnje vrijeme je otislo u q. Nit imaju komponente na stanju nit obaraju cijene, naprotic sad ih dizu cim im se ukaze prilika. Upitas za dio koji je npr 100KM, kaze ima. Pusti te da cekas par dana, onda kaze da nema ali ima drugi koji je isti ili "bolji" ali i skuplji za 20-30KM pa koga mogu, klepe po usima. Joj taktika i cki materina...
     
  12. xman

    xman Komšija

    Paaa,GTX 1080 u Imtecu 1650KM,referentna. Custom nabrijana GTX 1080 na piku 1195KM,sa 2-3 godine garancije uglavnom ostvarive,zavisi kod kog svercera kupis. Imas ih sa par hiljada pozitivnih iskustava. Radnje su preskupe,ali da imaju svojih prednosti, imaju.
     
  13. selvin

    selvin Moderator

    Nisam ni napisao da je jeftinije kad poredis komponente. Ali kad stave na akciju bude jeftinije nego kod svercera koji nece 1KM da spuste. Npr. moj cpu je u imtecu 465, a na piku 420, ali sa popustom sam ga dobio ispod 420KM. RAM prodaju kao da je suho zlato, jeftinije u radnjama bez popusta nego kod njih. Sve ono RAM-a sto vidis da je ispod cijene nema na stanju ili ce doci kroz par mjeseci. A pretpostavljam da je grafa tog tipa kod svercera osjetno jeftinija, jer je kod nas u radnjama patnja prodat, a na tu cijenu se ipak osjeti razlika kad ne platis 30% dadzbina.
     
  14. Aldiin

    Aldiin Overclocker

    Ja se definitivno slažem sa Selvinom. Ganjao sam po piku davno nekad i5 koji je bio oko 340km,a u plusu mislim da je bio oko 430km. Odem u plus, ljudi mi daju 15% popusta.

    Dok bi platio poštarinu to izađe na neku minimalnu razliku, a u plusu 3 godine prave garancije, bez zajebancije.
     
  15. xman

    xman Komšija

    Eto moju kompa iz potpisa koliko bi kostala u radnji? Zamijenite 980 TI sa GTX 1080. 1000KM bi vise dao na cijelu konfiguraciju. Ovako pojedinacno kada ides praviti neki "manji" upgrade ok,nije neka razlika. Ali kada zelis kupiti high end gaming konfiguraciju velika je razlika. Evo ja npr,samo kartu mijenjam,300KM je razlika.
     
  16. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Na koji fazon? Kažeš im "ima na piku jeftinije" ili je bio neki praznik?
     
  17. Aldiin

    Aldiin Overclocker

    Godinama kupujem kod njih, stalni kupac, i uvijek mi prave popust 15%.

    Skoro uvijek kad kupiš 2 ili više komponenti koje su malo skuplje, neko od prodavača će ti napraviti fin popust.ž

    edit: salochov post, iz teme WOW konfa:

    ''Napravio sam par kompromisa s obzirom da sam ipak htio da kupim sve na jednom mjestu.
    Kupio sam sve u PLUS-u, te uz Bajramski popust dobio najniže cijene na tržištu. Momci su super, jako strpljivi i uslužni. Razmjenili smo bar 50 mailova dok nismo došli do željenog rezultata.''

    Samo još jedna pohvala i dokaz o kako se dobroj radnji radi.
     
  18. KingT

    KingT Veteran foruma

    Meni je riknuo Dell U2312 i nakon 40 dana iz Imteca javljaju OK crkao monitor ali nemamo isti model zamjenski vec kazu uzmite neki od kojih imamo u isto chenovnom rangu ili skuplji pa doplatite. Morao uzeti U2412 i doplatio 150KM , dibio 3 god garancije na 24-ku. Nije ni Imtec nista bolji od pikovaca sto se tice garancije.
     
  19. selvin

    selvin Moderator

    A sta je tu problem sto nisu imali stari model na stanju, trebali su javit Dell-u da pokrenu traku da za tebe jos jedan naprave? :D I ja sam tako zamijenio logitech mis koji vise nije bio u proizvodnji pa sam dobio noviji model.
     
  20. KingT

    KingT Veteran foruma

    Problem je prvo sto sam cekao 40 dana da oni "ustanove" kvar koji je bio i vise nego ocigledan, a kada su ustanovili onda su mi ponudili zamjenu u 24" modelu iz 2012 godine kao i moj 23" kojeg opet BTW nisu imali na stanju tako da sam pored onih 40 dana bio jos 20 dana bez monitora, to je ukupno 60 dana.
    Kada sam ih pitao da mi naruce P2314H jer je bio slicne cijen kao U2312 kazu prestao se proizvoditi (tada je bio maj 2015 god) a monitor bio i vise nego aktuelan model Dell-a. Tako da su me fakticki primorali da uzmem U2412 ili da izletim jos 250KM za U2414H.