BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

  1. Mujka

    Mujka Komšija

    To ti je miki maus firma realno zaobidji

    Sent from my LG-D802 using Tapatalk
     
  2. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Najbolje je ici na MojaTV Full za 49KM a kome treba brzi internet uzeti dodatni paket sa 30mbit za 10KM.
    BTW evo mjesec cekam taj dodatni paket, pa jel moguce. I prosli sam put cekao mjesec da me prebace na full... Morat cu im opet posjetu napraviti :)
     
  3. Aladdin

    Aladdin Aktivista

    Moguće je...

    Ja morao prvo štelu potezat da mi uopšte uključe dodatni paket, a onda ganjat još jednu štelu da mi puste 50 Mbps umjesto 30 (jer može parica podnijet).
     
  4. zdici

    zdici Aktivista

    evo nova ponuda za poslovne korisnike BH Telecom :

    Poštovani,
    U okviru naše promotivno-prodajne akcije „IZABERI SAM“, Vama kao korisniku internet paketa „netFlat 5“, koji ima brzinu od 5 Mbps/512 kbps i čija mjesečna naknada iznosi 19,90 KM, želimo ponuditi novi internet paket sa duplo većom brzinom od dosadašnje, po znatno nižoj cijeni od redovne.
    Ukoliko do 13.07.2017. godine podnesete zahtjev za promjenu paketa sa postojećeg na novi paket netFlat 10 omogućeno Vam je da za mjesečnu naknadu od 22,45 KM dobijete pristupnu brzinu interneta od 10 Mbps/1 Mbps uz obavezno trajanje ugovornog odnosa na 24 mjeseca.
    Nadamo se da nećete propustiti priliku da Vaše poslovanje putem interneta olakšate i ubrzate koristeći pogodnosti ove ponude.

    Po ovome ispade da BH Telecom narednu promjenu brzina i cijena namjerava opet za 2 godine..iduce godine znaci nista od paketa :D cim je ovakva ponuda. Nije lose mada necu da se vezem nikakvim ugovorima vise od 1 godine :)
     
  5. apokalipso

    apokalipso Aktivista

    Je li neko dobio umanjeni račun? Ja sam pisao prigovor na ovaj uvećani i na portalu stoji da je odlučeno ali ja nemam odluku na koju bi se žalio, niti vidim da su šta stornirali. Ako ovako ostane neću im ni platiti odnosno otići ću i ovaj račun umanjiti za 30% i toliko uplatiti. Stvarno su bezobrazni. Jedva čekam da se uselim u novi stan i odmah otkazujem ADSL.
     
  6. Stevie_Ray

    Stevie_Ray Veteran foruma

    Meni je stiglo izvinjenje telekoma jer nisu uracunali popust. Kazu bice mi nadoknadjeno na iducem racunu sa duplim popustom.
     
  7. dmr

    dmr Veteran foruma

    Aha i meni danas stiglo da ce sljedeci racun biti umanjen za 60%
     
  8. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    I nakon dva mjeseca su dosli sa VDSL modemom i pustili dodatni Paket 1, 30/2 mbit, + nesto HD kanala od kojih 1 ili 2 da valjaju. Zale se monteri da nemaju sa cime da rade, ne dobijaju opremu i zato se dugo ceka. Nasao sam i tablet skoro, sad samo da se nista ne kvari, osjedio sam cekajuci :)
     
  9. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    nemaju opreme pola godine, pa sam zakucan na 1mbs downloada zbog pokvarenog modema.

    popizdio sam vise, tacno covjek ne zna vise ni sta da radi.

    Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
     
  10. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Ma ovo se politika mijesa, hoce da im spuste vrijednost pa da idu pod cekic.
     
  11. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    ima i bahatih radnika, sto je vjerovatno slucaj kod mene, to je tromo, sporo, a izgovor je da se ne moze stici, ok, ako je veliki grad razumijem, ali u mom slucaju mali gradic, sa 7-8k stanovnika, od toga neznantno vise je srpsko stanovnistvo koje vise preferira drugog provajdera, a druga polovca je muslimansko stanovnistvo koje koristi bh telecomove usluge. ne bih da mjesam sad nacionalizam i politiku u ovo, ali sam morao navesti.
    u srijedu sretnem jednog njihovog radnika, kaze nemam modema, reko ok, imam ja jedan al ne mogu da tv pokrenem, on govori ne mozes ti to sam, to mi moramo kao pustiti, pa reko daj dodji napravi vec pola godine zivkam, a jos toliko prije toga nisam htio zvati, kontam neki privremeni je kvar, al jok. usput mi pokaza neki novi modem, kaze to ja za korisnike u krugu 700m, i rece da ima nekih polovnih, pa reko daj taj polovan, samo da imam internet, rekao je da ce doci, i naravski, nije ni dosao.

    sa mojom tv u pocetku sam bio prezadovoljan, mozda sam o ovome i trubio davno, sjecam se da sam u pocetku imao malih problema sa telefonom. Iz telekoma su me zvali s vremena na vrijeme da upitaju da li je sve u redu, ali u zadnje dvije godine, katastrofa, da mi nije stihoklepca, pa ja bih ustima počupo kablove.


    tačno sam doveden u situaciju da ne znam sta da radim, sve je ovo spalo kao da sve na silu radi, ono imaš prastari pc, klokao si ga maximalno, vidi se da ne moze vise, opet se nekako drzi, ne da se.

    a alternative nemam, ustvari imam jednu kablovsku kt sara se zove, vjerovao ili ne, iz Drvara, a Drvar jedva da i ima stanovnistva, kako mi neki kazu, to je neka produznica mtela.


    ni tamo ni vamo, jos ovako na nekim mjestima van grada zna se ubaciti i hebeni tele2 od hrvata.

    daj vamo telemah u krajinu, ja cu kopati za bandere džaba
     
  12. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Otidji u poslovnicu, nogom otvori vrata i umjesto "dobar dan" *ebi mater prvom koga vidis. Isti dan ces sve zavrsiti. :smt003
     
  13. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    bilo je jednom ovako, bas kad su mi prikljucili moja tv full

    opremu prebacio sve iza tv-a i sad treba kabal da ide od dnevnog boravka pa iznad gore u sobu. probusio rupe, dosao jedva majstor, razvio kabal, i kaze nemam kljesta da prerezem kabal da moze onaj konektor staviti, i rece da ce doci iduci dan. naravno nije dosao, ja ga prvu sedmicu zvao dva puta, kaze da ce doci, druga sedmica vec se ne javlja, a trecu sedmicu vec nedostupan, govorio i ocu ako ga sretne da ga kuci odmah posalje, da sto prije dodje. jarane, to je bio period kad si mogao imati flat preko moja tv, onako samostalno paket, vec si morao cekati mislim jos godinu dana da iz telekoma puste. ja poludio tad, ono imas internet bez limita al ne mozes na internet.

    i prekipi mi, i od jedno jutro u telekom, i kazem jednom liku koji je zaduzen za druge stvari, vecinom za sklapanje ugovora, kazem tako, ne moze doci da prereze kabal, placam punu cijenu, sramota vise, vjeruj mi to se oduzilo mjesec dana, i kazem u podne kad se vratim kuci hocu da me ceka sve da bude gotovo tako i bilo.



    a ne mozes ni nazvati ove na 1444, cim zoves, ni ne kazes sta je problem, oni odmah, poslacemo nalog.
     
  14. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    Pa predji na mtel
     
  15. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    ako u ponedeljak mi ne dodju, moracu preci, otac otplacuje telefon, mozda to bude kocilo, ako ne bude onda je mtel way to go
     
  16. black

    black Komšija

    Postoji li mogucnost nadoknade stete zbog udara groma. Korisnik sam fiksne telefonije i imao sam Fritz!Box 7390 na liniji skopcan. Platio ga 70KM prije sedmicu dana :/

    Sent from my SM-N930F using Tapatalk
     
  17. NAILS

    NAILS Moderator

    Na žalost ne ako nije neki izuzetak.
     
  18. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    Ne kontam ovdje nista. Tko bi ti trebao nadokaditi stetu? Svako iole pametan i normalan iskljucuje tehniku iz uticnica (strujnih, mreznih, telefonskih), jer je to jedini nacin da se zastitis od groma (to što možda nisi bio kući je stvar sreće i ništa drugo). Nijedan uređaj ne podliježe garanciji u slučaju udara groma (povišen napon, nizak napon, nestabilan napon je nesto drugo, i za to mozes ganjati Elektroprivredu, ali ti neki servis mora izdati potvrdu da je uređaj stradao upravo od toga). Ne mozes kriviti ni telecom sto je grom udario u jbene zice, niti elektroprivredu. Pošto si se javio ovdje, ti si siguran 100% da je uređaj stradao preko telefonske utičnice, a nikako preko naponske???
     
  19. black

    black Komšija

    Pa mogli bi poduzeti odredene mjere, zasto kablovska postavlja galvanske izolatore? Mogao sam staviti npr. MOV ali to mi nije ni na kraj pameti. 12V DC adapter radi znaci moze biti samo telefon. Da je ovo prvi put da nesto crkne pa hajd, a telefon mi je na nepristupacnom mjestu i vjerovatno se sinoc desilo. Krivo mi je jer sam kupio nedavno i trebam ovih dana da prikljucak prebacim na VOIP tako da bi iskopcao liniju i ne bi se ovo desilo :/ Jedina nada je kad ga otvorim da odlemim dio sto je izgorio .

    Sent from my SM-N930F using Tapatalk
     
  20. Stihoklepac

    Stihoklepac Moderator