Telemach oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by burner, Jun 5, 2007.

  1. neer

    neer Aktivista

    Imam dosta wi-fi mreza u blizini pa da malo rasteretim havu. :) Ko jos ima koristi od UNIFI-a u stambenoj zgradi na nekom tamo spratu?
     
  2. dams82

    dams82 Komšija

    Gosti koji kući imaju telemach mogu se poslužiti sa unifi u tvojoj zgradi bez da pitaju domaćina za password :)

    Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
     
    Benq likes this.
  3. hamo pipa

    hamo pipa Komšija

    Ako ne zelis da koristis uslugu UNIFI na svom Telemach portalu mojtelemach.ba mozes iskljuciti uslugu. Izgubit ces pristup i ti ali ce se ugasiti i UNIFI mreza.
     
  4. Benq

    Benq Komšija

    @Eborg ,UniFi nikako, ali nikako ne utice na rad tvoje wifi mreze niti koristi tvoju internet brzinu, cak je i blok IP adresa potpuno drugaciji u odnosu na one IP adrese koje dobijes spajanjem na svoju wifi mrezu. To je jako korisna usluga i licno mi je dosta puta bila od koristi kada odem nekome na adresu, automatski se mobitel spoji na unifi. Kao sto su ti kolege i rekle, mozes ugasiti na mojtelemach portalu a ako se odlucis da je ponovo aktiviras to mozes uraditi tek za mjesec dana.

    Ako zelis wifi mrezu koja nema opterecenja, zamoli Telemach da ti daju Ubee router, on pored 2.4GHz mreze ima i 5GHz mrezu koja nece biti opterecena jer je slabo ko i ima, ali jedini uslov da je koristis je da imas mobitel koji ima 5GHz modul.
     
    Loki and dams82 like this.
  5. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Imati na umu da je 5Ghz wifi qrac po pitanju dometa. Nije to za mobitela. 5ghz moze napraviti veci bandwidth al je puno slabiji s dometom. To je za staticne uredjaje poput media playera ili racunara koji su blizu routera a da se ne koriste kablovi.

    Sent from my SM-G930F using Tapatalk
     
  6. hamo pipa

    hamo pipa Komšija

    U biti je tacno, ali ne potpuno. 5ghz ima odlican domet ali gdje ima opticku vidljivost, ovo o cemu Dino govori je tacno jer je 5ghz dosta osjetljiviji na sve vrste prepreka za razliku od 2.4ghz.

    Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
     
  7. Soviet

    Soviet Aktivista

    Ovaj telemach malo malo mi smanjuje download bandwidth, danas dva puta resetujem modem, vrati na 80Mbps pa opet spusti na 35Mbps.
     
  8. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    I ja imam isti problem, zvao ih par puta, bude dobro jedan dan i onda opet isto.
     
  9. Soviet

    Soviet Aktivista

    Evo opet sam resetovo modem i vratio je brzinu.
    [​IMG]
     
  10. Haker

    Haker Veteran foruma

    @hamo pipa ako uđem na eon na drugoj mreži nemam pola kanala, za sport klub kaže da nije dostupan na ovoj teritoriji, kući mi normalno radi na laptopu. Jel to do druge mreže (Telecom) ili ima neka caka.
     
  11. dams82

    dams82 Komšija

    Da tako je. Sve van telemach mreže je druga teritorija...

    Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
     
  12. Haker

    Haker Veteran foruma

    Glupost, i ne treba mi onda ni tv ni eon.
     
  13. heroic

    heroic Komšija

    Ja eon bez problema gledam preko BHTelecom 3G-a, i to pravo cesto. Doduse uglavnom ove History/Discovery kanale.
     
  14. dams82

    dams82 Komšija

    Pa dobro realno ima razlog zašto nije dostupan u drugoj mreži i ne ide nam u prilog, ali opet nije baš za bacit, može se kvalitetno koristiti i kod kuće ili na unifi u mahali.

    Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
     
  15. Haker

    Haker Veteran foruma

    Naravno, ali meni treba jednom u dva mjeseca kada me zakači F1 na poslu da pogledam, i baš sam se radovao, kontam baš će mi eon dobro doći.
     
  16. dams82

    dams82 Komšija

    E tu baš eon dolazi do izražaja jer sve kanale možeš gledati 7 dana unazad, znači dođeš s posla i pogledaš sve što si propustio...

    Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
     
    heroic likes this.
  17. Haker

    Haker Veteran foruma

    Šta je sa ovim mijenjanjem kamera tokom prenosa ili šta već. Došla mi je poruka da će to biti dostupno, jutros na F1 nisam uspio skontat kako to koristiti.
     
  18. dams82

    dams82 Komšija

    Pa imaš od sk7 do sk10 i svaki ima kameru iz drugog ugla, samo prebacuješ kanale. I trenutno radi samo na eon... Mada nisam probao da se zna, tako je pisalo u obavijesti...

    Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
     
  19. Haker

    Haker Veteran foruma

    Oke, nisam skontao ja tražio na sk1 neku opciju. Ništa, probat ću na sljedećoj utrci :)
     
  20. Triforce

    Triforce Aktivista

    E pozz ljudi treba mi mala pomoc. Imam ubee router i primijetio sam cudan problem. Naime nakon određenog vremena počne da puca konekcija na mobitelima tj. da me izbacuje. Moj racunar koji je povezan direkt kablom bez problema radi, i pazite ovo drugi racunar koji ima neki jeftini USB WLAN adapter isto tako radi bez problema (mislim da i laptop fercera bez problema, ali nisam testirao). Znaci samo mobiteli i problem nestane nakon sto ugasim pa upalim router. Sta bi moglo biti? Sve smrdi na problem sa router-om, ali opet zasto radi na ovom drugom računaru? M i s t e r i j a