Sony PlayStation 4 official thread

Discussion in 'Igre i konzole' started by Vedo, Feb 21, 2013.

  1. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Kretanje i borba znaju povremeno biti 'clunky' i ima tehničkih problema tu i tamo ali sveukupno 9/10 za prezentaciju.
     
  2. gilla

    gilla Aktivista

    GOW fenomenalan. Inicijalno kada sam vidio koliko su promjenili combat poludio sam na ERI, svakakvih gluposti napisao. Prevario sam se, ovo ako do kraja ostane na ovoj razini mislim da ce za mene biti jedan od najboljih naslova ikad odigranih. Ulupao sam sigurno 30 sati u zadnjih 7 dana (koliko mogu procijeniti na pola puta sam), side stvari me okupiraju i glupe valkyrie.
    Zadnje sto me ovako okupiralo je bio witcher i bloodborne 2015.
    Što se tiče negativnih stvari boss borbe su mi nekako više grounded i nisu toliko epic ali to mozda nekome vise odgovara, ukljucuju vise gameplaya. Tehnicki, fps ponekad zna pasti. Ipak ono sto su ostvarili sa one cut tranzicijom je za svaku pohvalu. Kada sam vidio koliko su vremena izgubili kako bi ovo ostvarili, svaka cast. Hard i ultra hard tezine su neizbalansirane i ne bih ih preporučio pogotovo sa side questove (iako sam mazohista i soulsi su mi omiljeni serijal). Normal je neki ok balans. Također kamera zna nekad biti neupotrebljiva da kazem. Ipak mislim da je ovo cjepidlačenje sa moje strane. Također priča mi nije toliko sjela u početku (vjerovatno što je ogromna igra pa se dosta toga izgubi između glavnih segmenata), kao i motivi Kratosa. No vremenom i razvojem radnje postaje sve bolje. Možda kada odigram do kraja sve sjedne na mjesto. Hajmo reći igra ima spor početak.. Mapa je nekako previše ušminkana i nije baš upotrebljiva. U početku opcije, meni, upgrade stvari znaju biti konfuzne.

    Combat je sjajan, metodološki, traži znanja i posvecenosti ali najvaznije veoma je zabavan. Daleko bolje animacije nego u Soulsima koje znaju izgledati previše ukočene ala robot. Mnogo prostora za eksperimentisanje sa cool potezima koji su efikasni. Da ne govorim kad dobijete druge oružja i skillove.
    Pacing sjajan u rangu sa RE4, nikad previše i nikada premalo borbe, hodanja, zagonetki, cut scena (koje to i nisu, sve ide "automatski" u gameplayu).
    Atreus je valjda najbolji AI pomoćnik ikad. Na većim težinama je apsolutno neophodan i veoma upotrebljiv. NIkada dosadan ili naporan. Dok sam rješavao zagonetku otišao je i sjeo da se igra oko vatre. Dakle dosta sitnih detalja.
    Odnos između njega i spartanca u među sekvencama je sjajno odrađen sa sjajnim dijalozima i razvojem mališe od uplašenog i željnog dokazivanja do koliko toliko samouvjerenog mladića koji postaje cocky i stalno zeza i smara Kratosa. Nisam roditelj ali mislim da je njihov odnos sjajno odrađen.

    Ubjedljivo stvar koja me najviše dojmila je level design. Mislim da se ovo mora iskusiti bez objašnjavanja. Svaki dio svijeta je fenomenalno kreiran, sa mnoštvo detalja, zagonetki (koji su zabavne i kratke na fazon zelde), putevi koji se ukrštavaju, otvaraju novi....nebitno da li je riječ o čitavom realmu ili manjoj špilji. Zagonetke sjajne i koriste gameplay elemente. Nisu naporne kako znaju biti neke u unchartedu. Gdje god zakoračite igra će vas na neki način nagraditi sa chestovima, dodacima koji pomažu u glavnom putu. Uloga serpenta u world buildingu je zasad sjajno odrađena. Odigrao sam svašta za 20+ godina ali mislim da nisam ovo doživio. Ukratko segment koji me najviše oduševio.

    Dosta side questova koji su veoma zanimljivi i dosta teži od glavne kampanje. Npc su zabavni sa dobrim dijalozima. Voice acting sjajan.
    Obični ps4 nije uopšte bučan koliko sam očekivao.

    Topla preporuka.
     
  3. zoi

    zoi Veteran foruma

    Meni je zasad igra dobra ali ima i boljih ekskluziva, npr Horizon Zero Dawn, ali vidjet ćemo kasnije da li će se šta promjeniti.
     
  4. ming

    ming Veteran foruma

    Završio bloodborne, i što je najgore vjerujem da zam završio najbolju igru za ps4 prvu. Sad krenuo Horizon Zero Dawn, već me u startu nervira crafting i skupljanje materijala, glupi gimmick iz MMO naslova. Mada i to je bolje nego ona "cinematic" lakrdija The Last of Us.
     
    Esh likes this.
  5. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    I u God of War ima previše 'loota' za moj ukus, mogli su malo umjerenije pristupiti tome...
     
    zoi likes this.
  6. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    Ako nisi, odigraj i DLC za Bloodborne, bolji od base igre imho. I ja ponovo igram, promijenis weapon i ko druga igra.
     
  7. zoi

    zoi Veteran foruma

    Da nije toga faktički bi samo išao naprijed, ovako ti ostane neko istraživanje mada nagrada za to istraživanje i nije čemu. Level design ni blizu From Software igrama.
     
  8. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Maloprije završio GoW na hard i još mi nije jasno kako je igra uspjela dobiti onako visoke ocjene. Daleko od toga da je loša ali više sam očekivao u gotovo svakom pogledu, 8.5 od mene.
     
  9. Haker

    Haker Veteran foruma

    Slaba konkurencija, nema single player igre od 20h da valja.
     
  10. ming

    ming Veteran foruma

    Brzinaki dok jos akvija traje, moze li se na hrvatski ps store dodati nasa debitna? Ako moze trebalo bi mi objasnjenje.
     
  11. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Mislim da ne. Moras bonove negdje uzeti. Santa Domenica u Sarajevu najmanju proviziju ima kod nas.
     
  12. zoi

    zoi Veteran foruma

    Čini mi se da su na Klix forumu spominjali da može, pogledaj na temi za ps4 tamo, na zadnjih nekoliko stranica
     
  13. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Ako skontate kako ide, javite, jer nije ni to losa opcija posto bude i kod njih finih snizenja.
     
  14. Esh

    Esh HWB

  15. zoi

    zoi Veteran foruma

    Sony preskače ove godine E3 što se tiče konferencije, biti će prisutni samo kao izlagači. Bit će neki livestream gdje će govoriti isključivo o Death Stranding, Ghost of Tsushima, Spider-Man i TLOU 2. :eek::rolleyes:
     
  16. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Ja taman pomislio da će najaviti BC za PS4. :D
     
  17. Sena

    Sena Veteran foruma

    Ja se nadao Resistance trilogiji remasteru. Ali ni od toga nista.
     
  18. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Znam da je na PC skoro pa umrla, ali bas se nadam da ce biti ok na pleyki. Kako rekose locked 60fps na pro, 45 za obicni.[​IMG]
     
  19. NAILS

    NAILS Moderator

    6K 24-hour peak

    PUBG i Fortnite su ucinili svoje ali je i prije toga bila shit show.

     
  20. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Znam da su je pregazili na PC.

    Mislim da ce djaba biti na pleyki.