BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

  1. Almir

    Almir Komšija

    Moje naselje je prije 3g rađeno čak su ostavili i alkaten 3/4 do svake kuće prazan i po 2 parice, preko jedne parice ide sad inbox mislim v50 preko kojem ima 50mb, vjerovatno da to može ići do 100, a mislim da neće biti problem ni upuhati optiku kroz alakaten ako bude potrebno.

    Al kad bude optika bude povoljna do tada jok..
     
  2. Aladdin

    Aladdin Aktivista

    Kod mene je isti slučaj, isto tako prije par godina odradili s alkatenom i unutra ubacili parice. I tražio im ja optiku (platit ću im ja ako treba, nije frka) ali neće, nije praksa.

    Ide i kod mene VDSL preko bakra i generalano sam zadovoljan i brzinom i cjelokupnom uslugom pa ne cjepidlačim ali eto čudnu poslovnu politiku imaju.
     
  3. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    Kvaka je u trzistu i cinjenici da bar 90% televomovih korisnika ima paket od 20 ili 30KM i NEMAJU POJMA NITI KOJU BRZINU IMAJU NITI KOJU TREBAJU IMATI. Pa mozda nas je 1% na MojaTV net trazilo povecanje sa 10Mbps pa koliko parica moze izgurati, do 25Mbps. A nas par ovdje prica o optici :)

    Sent from my MI 3W using Tapatalk
     
  4. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Meni se iz nekog razloga desi da brzina padne na 2-3mbps. Ugasim i upalim modem i vrati se u normalu, 40mbps. To sam primjetio i na poslu. Sad do cega je neznam, mozda se zagusi mreza ili rade nesto u telecomu.
     
  5. Alibegovic

    Alibegovic Veteran foruma

    Meni na parici na MojatvFull 23Mbita na ADSL modemu, a kad mi radi televizija imam 5-6Mbit download. I monter telekoma kaze da to tako treba da bude. Ugasi tv kaze evo ga 10Mbita.

    Donio v44 ostvario 70Mbita, ali mi nije znao televiziju upogonit preko PLC-a i vratio ga.


    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
    Last edited: Jun 23, 2018
  6. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Trazi da posalju drugog montera.
     
  7. Alibegovic

    Alibegovic Veteran foruma

    Imam izbor BHT i Telemach. A nisam neki zahtjevan korisnik, htio sam samo dodatni paket 1 (50Mbps) i to je to.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
  8. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

    Neće od BHT-a ništa biti dok se ne privatizuje, Telekom se lagano "strovaljuje" u ponor.
    Pad dobiti od 30% u odnosu na prethodnu godinu govori mnogo.. Tek kad se privatizuje doći će do ulaganja i razvijanja optičke mreže i ostalog.
    Svi ostali operateri davno prešli na razvoj optike i ponudu širokopojasnog interneta.
    A BHT i danas hoće da proda bakarne parice od prije rata i ADSL brzine do 20 mbita i 1 mbit uploada. Pa snimiš HD Video od dva minuta, treba ti vječnost da ga uploaduješ.

    Ja sam do 2010 davao preko 100 KM mjesečno BHT-u, danas ne dajem ništa, a mnogo sam sretniji i sa uslugama i sa cijenama koje duplo manje plaćam.
     
    Last edited: Jun 23, 2018
  9. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    Tale, mozes ti pricati koliko hoces, mozes biti i u pravu 1000%, i vecim dijelom i jesi. Za nekvalitetnu uslugu i male brzine koje BHTelecom nudi je manje kriv BHtelecom, nego drugi ISP-ovi koji se sporo ili nikako šire. Tamo gdje BHTelecom ima kvalitetnu konkurenciju, tu ga i nema nigdje. Ti trebaš shvatiti da je BHTelecom kompanija, ne socijalna ustanova, koja ce povecati brzine i dovuci optiku cim 1% korisnika (u koje nas nekolicina i spada) to poželi. Dok ih konkurencija ne pritisne, ili dok se ne privatizuju kao što i sam kažeš, nećemo ništa dobiti. Da je TXTV ili bilo tko treći na mjestu BH Telecoma, isto tako ništa ne bi dobili. Ti govoriš Alibegoviću jedno, a lik ti govori da nema izbora. Isto tako ga nisam ni ja imao. Vrijeme je da otvoriš oči i pogledaš malo šire, izvan svoje mahale, gdje jedino ti imaš 400Mbps, ostali ili ne koriste net, ili imaju najjeftiniji TXTV-ov paket. BH Telecom je jedini izbor većini korisnika interneta, i to je činjenica. Ne zato što to korisnici žele, nego zato što su ostali ISP-ovi spori u ekspanziji. Kao da ti ne bi volio da pored TXTV-a imaš još 5 ISP-ova pa da se oni takmiče s cijenama, naravno sve u tvoju korist, u korist korisnika. Drugo, BHTelecom ne prodaje samo internet. Prodaje dosta toga, od telefonije, fixne, mobilne, mobilnog interneta, telefona, televizora, koje možeš jeftino uzeti na rate, i to sirotinji u BIH pogoduje. Toga skoro da i nema kod drugih ISP-ova.
     
    Aladdin, NaLe! and Alibegovic like this.
  10. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Telecomu vrijednost obara politika i to ciljano. Zele ga dovesti u situaciju da mogu reci da nije profitabilan i onda ce pod cekic na prodaju.

    Pojedinci ce na tome zaraditi, pola radnika ce na biro, a ovisno o tome ko ga kupi, krajnjem korisniku moze biti bolje ili gore.

    Ako ga preuzme neka evropska kompanija bit ce dobro, ako ga kupi lokalni mafijas *ebani smo svi i molit cemo da bude barem kao sada.
     
  11. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

    Ne obara politika, oni samo stavljaju u svoj džep profit, a tom politikom i neće biti profitabilan.
    Da se iz profita ulagalo u širokopojasnu mrežu i nove usluge, nebi telekom bio rupetina, koja već jeste.
    Ne znam koji to lokalni mafijaš može kupiti telecom, može ga jedino kupiti Turkcell ili ona ponuda koju je nudio Austrijski Telekom koju smo davno trebali ugrabiti.
    Ja se bojim da je za Telecom kasno da nešto pokušava iz ove pozicije, hitna privatizacija je jedino rješenje.
     
  12. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

    Ima izbora, uzme Telemah i dobije deklarisanu brzinu i paket. Samo telekom prodaje loj pod bubrege, u ugovoru da ne može isporučiti deklarisane brzine, da bar naplati to što isprouči.
    Ne znam što si se uhvatio na TXTV, to je mali ISP koji se trenuto širi, i rade to odlično, rade direktno optičke mreže, za razliku od telekoma koji i sad radi bakar.
    Imaš vagon ISP-ova u ekspanziji i dolazi vrijeme kada BHT nema monopol i treba im namjerno dati do znanja to.
     
  13. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    Nisam se ni uhvatio njega, vidis da govorim u mnozini. Ok, kako da im Alibegovic da do znanja? Tako sto ce iskljuciti net skroz????? Kako da im do znanja da kolega koji i jednima i drugima nudi milju da mu prikljuce optiku, i nece ni jedni ni drugi (stoga pusti priču da TXTV direktno radi opticke mreze, jer mu je 95% mreze na koaksijalu, a ne ulazim u TXTV-ovu logiku da razvuku optiku u tvom selu, a ne razvuku po zavidovicima, maglaju, doboju, tuzli...)? Prestani pricati bajke jbt. Koristio si BHTelecom dok nije došao netko drugi, nisi ih odjavio i bio bez neta iz revolta jer ne valjaju. Kako će se boriti 80% korisnika koji imaju jedino BHTelecom? NIKAKO!

    Sent from my MI 3W using Tapatalk
     
    Last edited: Jun 23, 2018
  14. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    tako je, kod mene samo telekom. ima neki lijevi ali nikakav.


    desila se situacija prosle godine vjerovatno sam na ovoj temi pisao.

    prosle godine katastrofa internet, surfao na 100-200 kilobajta po sekundi, 3-4 ukucana istovremeno se kace na mrezu. jedino po noci iza 12 procepi na 400.

    zalio se telekomu, zvao, svi kazu izdacemo nalog. doslo do toga kad sam zvao telekom nakon x puta, rekli da uopste nije bilo naloga.

    pa onda pisao reklamaciju, dobio odbijenicu da je sve u redu, da bi mjesec nakon toga ipak je uvazili.

    pokusao preko stihija, ali jednostavno nije islo. jedno vrijeme nije bilo modema. to je potrajalo jedno 3-4 mjeseca.

    i naljutim se, pukne mi film, odem u bh telecom, nadjem montazera i natjeram ga da mi dodje kuci. kaze on imam ja posla ovo ono, i da on meni modem i sam odnesem kuci i zamjenim, jer to je bio jedini problem, u modemu, i na sam na to cekao 4. mjeseca, 4 fakin mjeseca.

    nije samo ovo slucaj, ima tu jos stvari kod starog u firmi, kad sam imao problema sa telefonom, stari zvao zenu sto je valjda zaduzena za USK kanton ili tako nesto, zenska se nije javljala, vazda govori ne mogu na sastanku sam i tako te stvari. dosta neprofesionalizma, malo je falilo da predjemo na mtel.

    jbt ja krio od starog da ne odjavi bh telecom top tim uslugu zbog mene. pa sam telefone nosao agram servisu kad nije ni znao.

    Sent from my E6653 using Tapatalk
     
  15. Haker

    Haker Veteran foruma

    U pravu je tale, prije sam im i ja 80km ostavljao, sada napunim ultru za 5km svako drugi mjesec.
     
  16. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    Hackeru, kako postoji viber i ostala ekipa, svi bhtelecomu, ali i eronetu, i mtelu, i deutsche telecomu i hr telelecomu... ostavljaju tek toliko da odrze broj aktivnim. To nema veze s ovim sto mi ovdje pricamo.

    Sent from my MI 3W using Tapatalk
     
  17. Haker

    Haker Veteran foruma

    Pa ima ako im ne koristim više fiksni telefon, internet, tv, a evo i mobitel gotovo nikako.
    Zato ti drugi imaju povoljne pakete za mobilni internet, ne bi me čudilo da telekom još naplaćuje 1km 1mb :D
     
  18. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

    Ne sjećam se kad sam dopunio ultru, možda svaka 2-3 mjeseca, pa i halo nudi 600 mb besplatnog neta, radije ću dopunjavati halo i koristiti 600 mb neta džaba na dual simu svaki mjesec.

    Tako je, treba forsirati konkurenciju, kakva god da je i na koaksijalu, bar isporučuju ono što piše na ugovoru. Ja bi prešao na Telemah ako ima mogućnost. Naravno, čim je došao neko drugi i ja sam prešao i evo već 5 godina imam odličnu uslugu, prvo je bio koaksijal, sad je optika, hvala im, bar znam da sam imao svaki MBit iz ugovara.
     
  19. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

    Ugasio fiksni 15 KM svaki mjesec, a ne digneš slušalicu, ugasio Moja TV full paket od 60 KM (nisu isporučivali deklarisanu brzinu, ne može drugi STB), ultru više i ne koristim. Ja znam masu ljudi koji su isto ovo uradili.
     
  20. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    Preseli se kod druga Alibegovica i to isto uradi, sa svojom lovom ;) ;)

    Sent from my MI 3W using Tapatalk