Sony PlayStation 4 official thread

Discussion in 'Igre i konzole' started by Vedo, Feb 21, 2013.

  1. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Definitivno hvala na preporuci jer nikad njega nebi ni uzeo u obzir. Malo sam gledao i recenzije i fina brzina, nadam se i kvalitet i dugotrajnost. Taman ustedjene $ sam u igru Nier Automata ulozio.

    Meni ce 2TB biti taman, jos sam se kontao da li da uzmem 1TB, ali posto je 2TB skuplje nekih 10ak $, haj reko.
     
  2. Sena

    Sena Veteran foruma

    Takodjer sam imao isti od 2 tb, a i od 4 tb. Nikad problema.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
    Patton2410 likes this.
  3. senad_986

    senad_986 Komšija

    Zavrsio sam juce Spider-Mana - i kao God of War je potpuno nadmasio moja ocekivanja. Kakve dvije ekskluzive nam je Sony dao ove godine, aferim! RDR2 nisam igrao, ali mislim da su top tri igre ove godine sasvim jasne. Da, single player igre izumiru... :)
     
    Vedo, Patton2410 and Aldiin like this.
  4. Vedo

    Vedo Moderator

    Probao sinoc God of war, tj. do 5 ujutru nisam mogao ostavit gamepad xD

    Al sta ovo napravise, skoro pa Souls borba, u prvih 2-3 sata igre sam poginuo bar 6-7x. Ne samo na mini-bossu sa pocetka, vec dodje ona kao vjestica + 3 ona sa oklopom zombija, mislim da su me 4-5x ubili zaredom.

    Sent from my P20 Pro using Tapatalk
     
  5. Aldiin

    Aldiin Overclocker

    Nema priče, RDR i GOW su obje zasluzile goty.. stvarno must play naslovi.
     
  6. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    Vjesticu moras sa malim pogoditi da ne mice, razgodis arrows svakih par sekundi :D Nisam jos presao, ali sam daleko dogurao. Ne da ne pada kvalitet, nego je sve bolja igra.

    Inace, ja sam ovo tek juce skontao, ali na TV-u treba smanjiti sharpness skroz cak i kad je TV u game mode. Sve duplo bolje izgleda jer je to forsiran sharpness od strane TV-a, a ono ako su devovi zamislili je bez sharpnessa. Eto, malo je reci da se glupo osjecam, ali bolje kasno nego nikad :D U PC modu uredno nema dodatnog sharpnessa, ali ima u tom game mode... Sve sam kontao da malo zrnasto izgleda jer je full HD, a TV 4k 55", a ono ta debilnost.
     
  7. Vedo

    Vedo Moderator

    Ja je igram u Performance Modu (PS4 Pro) na 55" 4K TVu, ida ona nekih 40-60 fpsa, ovisno o sceni. Sa oko 4 metra gledam tv, tako da ne vidim bas razliku izmedju 1080p i 4K checkerboard, igra je i u 1080p Performance modu jako ostra i jasna, nema AA problema.

    A to za vjesticu i strijele znam, bez strijela joj ne mozes nista, samo nestane, al opet, taman fokus na nju a sa ledja te ona trojica sa oklopom ubise. Presao taj dio iz 5og pokusaja, kontam ako je ovako na pocetku sta ce tek poslije biti.
     
  8. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Meni licno je GoW GOTY ispred RDR2.
     
    Esh likes this.
  9. Sena

    Sena Veteran foruma

    Spiderman je meni najbolja eskluziva ove godine za ps4, a uz FH4 i rdr 2 goty.
    Nije mi gow nikako legao, ima beton settings i pricu, ali nije moj stil.
     
    Last edited: Nov 27, 2018
  10. gilla

    gilla Aktivista

    Određene dijelove i nećeš moći zavrsiti dok ne povećaš level i bolju opremu dobiješ tj.samo ćeš se nervirati. Igra će te poslije navesti na te dijelove mape/priče pa ćeš tada imati bolje šanse.
    Sve sam završio na normal izuzev mislim 1 ili 2 valkyrie, nisam imao više živaca. Doduše može se reći da je jedna od negativnih stvari upravo težina. Igra sa te strane nije baš balansirana.
    Na easy je većina prelagana izuzev nekih dijelova wtf? Dok je hard pretežak i nije vrijedan živaca.
     
  11. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    Normal je meni taman. Generalno, ako je health bar ljubicast, dodji kasnije, veliki je level. Valkyrie su poteske ali moze se.
     
  12. Sena

    Sena Veteran foruma

    Pa zene stite Odina, logicno da ce sila biti.:D
     
  13. Neso

    Neso Komšija

    GoW sam podavno zavrsio, bas beton naslov. Sad gulim Witchera, presao sam oko 70% igre. Radim sve moguce questove, side, main, tresure hunts, one neke random questove sto naletis na mapi. Hocu bas da zavrsim sve sto igra nudi i da okoncam avanuru :D Da sam ocekivao da je ovolika igra, nisam, stvarno je vremenski zahtjevno. Igram po sat, nekad dva sata kad se ima vremena i evo vec je gulim cini mi se 2 mjeseca, nikad preci :D Sljedeca je RDR 2, kad ovo kotarisem.
     
  14. RED DEVILS

    RED DEVILS Aktivista

    Dali HDMI kabal spada u PS4 garanciju jer je rikno pa mi stalno izbacuje provjerite signal a sve sam HDMI ulaze probao i opet isto cak i na kompijuteru ne radi ne baca signal pa ako spada pod garanciju da nosim da mi zamjene, ako ne gdje kupiti dobar i kvalitetan kabel za PS4 Pro a tv mi je sony xf 9005 :(
     
  15. NAILS

    NAILS Moderator

  16. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Solidan hardver, katastrofalan softver. Valjaće jedino kad/ako ga "razbiju".
     
  17. Reventon

    Reventon Veteran foruma

  18. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    Zavrsio God of War, 10/10. Pocinjem Ni no Kuni 2 za koji dan, ugrabio za black friday, 10e. Prvi mi je bio super, ali malo grindy.
     
    Esh likes this.
  19. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Ja se jos derem sa kraljicom. :D
     
  20. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Nakon nekih 30-40 pokusaja kraljica Valkira je pala. Napokon. Dobra borba. Samarala me sve dok bas nisam naucio move set njen. Kako zadovoljavajuce.
     
    Pelikan likes this.