1. DSA

    DSA Aktivista

    € 136,49 | Xiaomi Redmi Note 7 3GB 32GB Global Version Mobile Phone Snapdragon 660 48MP Dual Camera 13MP 6.3'' Full Screen 4000mAh CE FCC
    https://s.click.aliexpress.com/e/W7o2pqo

    Evo ga 270 maraka sa dostavom
     
    dams82 and Haker like this.
  2. Haker

    Haker Veteran foruma

    Super deal. Narucio sam display za 24$ ali to se isto ceka dok dođe mjesec dana. Trenutno sam na Nexusu 5, kamera mutna, baterija drži pola dana ako ga ne koristim :D tako da je cekanje da ovo dodje baš pegla, ali opet bolje i to nego davati dosta više love i tako ću ga opet slupati.

    BTW ovaj note 5 je baš bilja, sada kada koristim Nexusa vidim koji rahatluk. Bolje 5" telefon pet puta nego 6 i imaš osjećaj da laptop sa sobom vucaraš. Kad bi bilo nešto u rangu nota 7 ali manje bilo bi idealno.
     
    Aldiin and DSA like this.
  3. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Kako je krenulo doci ce na 7" telefoni. Sad je Redmi Note 7 6,3", K20 pro 6,4". Slabo da ce se vracati nazad. Sreca pa je zakazao samsungov fold model.
     
    DSA likes this.
  4. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    298KM na IQMOBILE

    Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
     
    DSA likes this.
  5. Haker

    Haker Veteran foruma

    Ma ja ne mogu taj miui, a otključavati opet i romove ganjati ne mogu ni to. A i ovaj mi nikako nije sjeo, nije mi ga sekunde žao :D super su telefoni za lovu, ali display, dozajn i dimenzije su minusi.
     
  6. dams82

    dams82 Komšija

    Već i ptice na grani znaju da ne gotiviš miui, ali sad već pretjeruješ sa dimenzijama i dizajnom, skoro svaki telefon je tu negdje da dimenzijama, a i dizajn je manje više sličan. Ekran na RN5 jest nekakav blijed i ispran, ali na drugim vala nije, i na kraju za budžet od 300KM nemaš šta da se buniš...

    Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
     
  7. DSA

    DSA Aktivista

    Da nisi malo pomiješao??? Redmi 7 i redmi note 7 su dva različita telefona
     
  8. dams82

    dams82 Komšija

    To je redmi 7,a ne redmi note 7

    Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
     
  9. Haker

    Haker Veteran foruma

    Ne gotivim bilo kakav skin a miui mi je među najgorim, nema veze kako radi, jednostavno ga ne mogu. A S7 izgleda kao igračka naspram ovog, ja nisam glomazniji telefon držao u ruci. ljeti šorc spada kada je u dzepu. I stvarno za 300km su predobri telefoni, razbiješ ga i nije smak svijeta.
     
  10. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Imaju mali milion skinova i tema u Themes app, svako ce naci sta mu odgovara + dark mode. Na drugim telefonima bi morao uraditi root da bi dobio sve ovo.
     
  11. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    Ma Nova luncher sve rijesi :)

    Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
     
  12. MakaveliTheDon

    MakaveliTheDon Aktivista

    Kod mene nova launcher prime i xiaomi icon pack i sve uredu :D

    Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
     
  13. donjapa

    donjapa Overclocker

    Da li neko ima iskustva sa Xiaomi smart home sistemima? Ja trenutno koristim njihov usisivac i termostat ali sam planirao uzeti i Smart Sensor system koji bi skopcao sa njihovim sijalicama i ostalim gadgetima. Imaju dobar app gdje sve mozes skopcati i napraviti evente, sta se desi kad se otvore vrata, prozor, kad neko prodje i sl.

    Ako neko ima iskustva neka napise s cim i da li je zadovoljan ili ne.

    Sa robot usisivacem sam prezadovoljan. Roborock S5 imam i jedina mana mu je sto ne mozes napraviti 2-3 "profila" za spratove u kuci. Ovako on skenira sam i napravi mapu prizemlja ali kad ga odnesem na drugi sprat sve nanovo radi. Ono sto je pozitivno kad ga spustim na prvi sprat on primjeti da je tu punjac i odmah vrati mapu prizemlja. Ima nekakav machine learning koji mu kaze gdje imaju objekti koji se ne pomjeraju pa se organizuje da cisti oko njih. Veoma zadovoljan.

    Termostat sam spomijnao ranije, temperatura i vlaznost, mozes BT skopcati mobitel da vidis u drugoj sobi koliko je i sl. Osnovne funkcije, nista WOW, veoma jednostavan ali i veoma jeftin. Sad gledam kamere i detektore dima da kupim i instaliram.

    Imaju ljudi sve, lijep dizajn, dobre appove i konstantno se update-uju...
     
  14. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    ŠajoMi je zakon. Fakat su zaokružili ponudu. Nije najjeftiniji, ali imaju skoro sve. Kvaka je kod tih pametnih stvarčica, da se moraš odlučiti za jedan brend. Ne možeš imati i Sonoff i Xiaomi i 10 drugih brendova, jer koriste različite appove za kontrolu i monitoring. Baš jučer gledam da imaju pametnu sijalicu za 9$. Više bih volio da imaju pametno grlo, pa ću ja uvaliti E27 koju ja hoću :) kvaka je, što se kod njihove sijalice mogu mijenjati boje, ali kad ode sijalica, možeš sve baciti. O ovome treba razmišljati kod projektovanja i izgradnje kuće, da se sve uvali u razvodni ormarić, između osigurača i potrošaća.
     
  15. SpookyMoO

    SpookyMoO Komšija

    Koristim njihoce senzore za vrata,za mjerenje temperature,wifi ip cameru,sijalice,zvono za vrata te senzore za ove stetne gasove (plin,co i co2) i sve je to uredno spojeno na centralni hub preko kojeg sve ide.Prezadovoljan.A sta joj svasta imajuuuu :)

    Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
     
  16. donjapa

    donjapa Overclocker

    Hajde molim te baci mi linkove tacno za koje proizvode (ili imena) koristis. Volio bi i ja isto malo automatizovati sve :) Ako nije problem da napises samo kratko da li bi preporucio taj proizvod ili bi mozda drugu alternativu.

    Bas mi drago da ima neko da je koristio da ne budem pokusni kunic :D
     
  17. SpookyMoO

    SpookyMoO Komšija

    https://bit.ly/31UmSWM
    https://bit.ly/2KzeVRq
    https://bit.ly/2xeZlSh
    https://bit.ly/31VXyzA
    Gas detector i zvono sam narucio sa ebaya ali evo ne mogu da ga nadjem u kupovnoj bazi ne znam sta je.Ono sto zna biti problem jeste da nekad gateway zabaguje pa nece recimo da salje notifikacije ali stavljanje na china regiju rijesi obicno problem.Mana je sto obicno nema instrukcija na engleskom nego se moras snalaziti po youtubeu ali u sustini jako jednostavna konfiguracija se svodi na sve uredjaje koji se vezu na gateway.BTW koristim samo MI HOME aplikaciju za upravljanje uredjajima i nista drugo.
     
    donjapa likes this.
  18. SpookyMoO

    SpookyMoO Komšija

    Stigao
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

    Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
     
  19. Haker

    Haker Veteran foruma

    Kako se ekran vidi na suncu?

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
  20. SpookyMoO

    SpookyMoO Komšija

    Poprilicno fino koliko sam uspio da upratim ali sutra detaljno istestiram pa javim utiske.Svidja mi se sto se skinovi mogu mijenjati i sto sad mozes odmah stanje bat vidjeti na ekranu.Neke postavke odmah mozes na bandu da mijenjas.Heart rate monitor je dosta tacan bar u mirovanju.Potvrdjeno sa puls oksimetrom.

    Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
     
    Haker likes this.