Dobar Vaper?

Discussion in 'Igre, konzole, telefoni i drugi gadgeti' started by efo, Apr 26, 2018.

  1. efo

    efo Komšija

    Pozdrav ljudi, imam pitanje u vezi Vapera ovih;

    Ne razumijem se nista oko istih, a uzeo bih mami da proba bacit' cigare, pa za prelaza. Gledam po gearbestu, ima ih kamara;
    https://www.gearbest.com/vapor-kits-c_11415/

    Imal' ko da se razumije, da me uputi malo sta bi bilo dobro uzeti, koji brendovi su najbolje ulozeno dobijeno (kao Xiaomi u svijetu mobitela :cool:), koji model je najbolji za pare?

    p.s. Stavio sam post u ovaj podforum jer i ovo spada valjda u neki gadget, a ako ima bolja opcija, nema problema da se premjesti.
     
  2. Aldiin

    Aldiin Overclocker

    Ja samo znam ko god je od moje raje to probao, rekao je da je smeće i vratio se na cigare nakon 15 dana.
     
  3. Kingpin

    Kingpin Aktivista

  4. efo

    efo Komšija

    Hvala Kingpin. Ovaj sam i kontao uzeti u SCC-u neki dan, tamo je 70 KM, znaci ovdje vise nego duplo jeftiniji. Isplati se sacekati 20tak dana. Uz to uzmem i ovih osiguraca pakovanje, tecnost ovdje i nek proba... I ako joj se ne svidi, nije neka ogromna para, a mogu i ja malo zadimit' :)
     
  5. Kingpin

    Kingpin Aktivista

    isplati se cekati i svi hvale 0.6 ohm "osigurace", a ti ako ne pušis nemoj ni zadimljavati jer to jebena ovisnost.
     
  6. efo

    efo Komšija

    Imaju one tečnosti bez nikotina, dodje ko mini šiša bez nečistoća.
     
  7. Thomasony

    Thomasony Aktivista

    U pitanju su coilovi ili ti ga grijač.. Sve zavisi šta tačno ciljaš ali ima cijela priča oko toga, ako ti se da čekati iza državnih praznika možemo i uz kafu o tome. Ja sam navukao i starog na vaper nakon 20+ godina cigara. A što se tiče naručivanja samo fasttech. Jesu spori ali su najpovoljniji i imaju brdo stvari.

    Ja ti predlažem da gore navedeni vaper ne naručuješ.
     
    Konjislav and efo like this.
  8. efo

    efo Komšija

    Sinoc krenuo da narucim i ko da mi nesto rece ne narucuj. Jutros citam poruku da ne narucujem :D Nije nista slucajno haha. Baci mi broj na pm, pa ti se javim na Viberu ako imas? Lakse tamo. Hvala ti.
     
  9. zemomak

    zemomak Aktivista

    ja sam bacio cigare, a preso na ovo cudo, tako tako parim vec cetvrti mjesec ;)
     
  10. bhd

    bhd Veteran foruma

    Posaljite i meni pls te info oko toga ? :)

    hvala puno.

    Kontam da preporucim staroj da baci cigare.
     
  11. Decerto

    Decerto Komšija

    ja sam koristio bio onaj pen vaper malo...uzeo flavor mente. Batalio sam ga brzo jer nisam nikad u zivotu ni pusio,a bilo mi ga mrsko nosat okolo :D .
     
  12. aeRo

    aeRo Komšija

  13. Vector Ing

    Vector Ing Aktivista

    Jest stara tema, dižem je iz mrtvih :D
    Zanima me ima li još vapera na forumu, koju opremu koristite i ostalo vezano za vape. Ja sam batalio cigarete uz ovo, samo je zaraza što se tiče kupovine, ma bolest.
     
  14. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Batali i vaper, zvaci nikotin zvake, ako treba sta za smirenje bolje tabletu. Da hoce šiše ukinut, jbt ko ono izmisli.
     
    BiceBolje likes this.
  15. Vector Ing

    Vector Ing Aktivista

    Ma sad je to neki hype i pomodarstvo, inace imaju dvije vrste uvlačenja (mtl i dl). Primjetio sam da dosta ljudi koristi ili želi da koristi vape da bi bio primjećen. Ja kad sam na poslu ili vani, koristim isključivo mtl (mouth to lung), princip unosa kao cigareta, a i sama količina pare malo veća nego dim cigarete tako da sam neprimjetan.
     
  16. Decerto

    Decerto Komšija

    moj prijatelj kupio onaj smok mag kit,ogromni vaper koji je bio tezak jedno kilu :D ,htio da batali cigare,bacao nam spiku kako je to nesto nevjerovatno,puhao dimove jedno 3 dana i vratio se na cigare :D
     
  17. AdoSA

    AdoSA Komšija

    Koritim dry herb vape već skoro godinu. Super zadovoljan. Pored duhana može se koristiti za vapiranje i ostalog suhog bilja, poput nane i lavandera, kao aromatizer. Pozitivna stvar je što štimanjem temperature se može namestiti koje jedinjenje želite da extraktujete iz bilja, poput nikotina, a sve ostale hemikalije i ostali nusprodukti ostaju u vaperu. Konkretno Xmax Starry v2 sam uzeo i izašao me oko 160KM sa shippingom
     
  18. Vector Ing

    Vector Ing Aktivista

    Obično tako i ide kad hoće sa cigara na vape pa odma dl. MTL je ako hoćeš da ostaviš cigare, a DL onako za ćejf :D
    Dry herb nisam koristio,vjerujem da je i to dobra stvar, nisam znao da se i sa njim može kontrolisati količina nikotina, u tečnostima za vape možeš koliko ti odgovara stavljati količinu nikotina. Gdje nabavljaš te biljčice, jel ima kod nas ili naručuješ?
     
  19. Vedo

    Vedo Moderator

  20. AdoSA

    AdoSA Komšija

    Obični duhan staviš, najbolje domaći, paziš na vlažnost i to je to. Samo totalno je drugačiji feel i miris i okus i sve jer bukvalno extraktuješ samo nikotin... nema katrana, nema sagorjevanja itd...
    Preporučujem svakako da koristiš i grinder, pogotovo ako ćeš domaći duhan koristiti, a kako bi napravio što više površine koja se zagrijeva u komori