Formula 1 - The Neverending Thread

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Dog_Father, Mar 11, 2006.

  1. Esh

    Esh HWB

    Bas sam se iznenadio sa razlikom, 0,4s..
     
  2. Esh

    Esh HWB

    Steta sto ispade Vettel :D
     
  3. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Ja se tek sad ukljucio, sta bi sa Vet?
     
  4. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Crkle kočnice. A bio je pravo brz. Kandidat za pobjedu.

    Sent from my Mate10pro using TapatalkPro
     
  5. Stevie_Ray

    Stevie_Ray Veteran foruma

    Kimija, Alonsa, Hamiltona, Vettela? Svi su bili jako dobri cim su sjeli u F1 bolid.
     
  6. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Nesto su opet zakuhali unutar Ferarija, trazili od Vet da pusti Leclercu vodecu poziciju, nisu ocekivali da ce napraviti onako dobar start. Mislim da mu je pun k* svega.
     
  7. Stevie_Ray

    Stevie_Ray Veteran foruma

    Ne, naprotiv, znali su da ce na startu Vettel zbog slipstreama uzet Leclerca. Zato je i bio taj plan A da se swapaju. Medjutim Vettel ih je zajebao jer je odmah odmaknuo, pa ga zbog tog realno nije ni mogao pustiti.
     
  8. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Ne, slipstream je trebao pomoci da Vet uzme p2 od Ham, medjutim ovaj je dobro startao da je otisao na P1, ovo je izjava sefa Ferarija. Kasnije kako Vet nije htio predati vodstvo, uveli su ga kasno u box tako da je izgubio vrijeme u odnosu na Lec.
    Sjecam se ovoga kada su vozili Shumi i Baricelo. Mada je Vet po meni i dalje No1 u Ferariju, koji sada nema volje za voziti. Kad je izlazio iz bolida poslao ih u materinu.
     
  9. Haker

    Haker Veteran foruma

    Odakle ti to sve, ja to niti sam čuo niti vidio.
    Svakako se Ferrari stavlja u glupe situacije ne mogu se ovakve stvari planirati
    Danas smo vidjeli multi 21 Sebastijana :D

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
  10. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Na njemackom RTL-u, komentator na kraju utrke imao intervju sa sefom.
    Poenta je da ih trebaju pustiti da voze, ko je brzi neka bude prvi. Ovako su izgubili pobjedu zbog tih internih previranja.
     
  11. nFare

    nFare Komšija

    U F1 je politika jača od svega, kad se odredi prvi vozač nema te sile da ovaj drugi nešto napravi, ne bi me čudilo da su namjerno ukinuli Vettela iz utrke, samo što su se preračunali u vezi Hamiltona.
     
  12. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Vet rece da je problem bio u el. motoru sto je oko 60ks, ne bi me cudilo da su ga iskljucili iz boxa... Vjerovatno je dogovor bio da Vet na p2 usporava Hamiltona, dok Leclerc odmakne. Isto sto je Botas radio na kraju, iako je mogao voziti brze.
     
  13. Haker

    Haker Veteran foruma

    Jao majko moja. Prvo radi se o 160ks, a drugo problem je bio veći jer nije mogao odvoziti do boxa a da ne napravi veću štatu. E zamisli sad, ferrari sa pitt wall-a na dugme da pokvari bolid i to baš na dijelu stazue da bora izaći SC ili VSC koji je kao narucen za hamiltona.

    Naravno da će šef Ferrarija izjavljivati PR gluposti, ali stvar je jasna. Dogovorili su da ako petko uzme da vrati poziciju, ovaj nije, i nek nije, svakako je bio brži u utrci. Samo malac je zajeban nema šta.
     
  14. KingT

    KingT Veteran foruma

  15. nFare

    nFare Komšija

    Vazda ista šuplja kad dobija po guzici, 2014 i sad opet, u međuvremenu se nije bunio.
     
  16. BiceBolje

    BiceBolje Overclocker

    Sigurno je mislio na V10, jer je V12 bio 95 godine. Sve u svemu, pouzdanost je iznad nivoa tih motora, volio bih neku statistiku vidjeti, ali koliko se sjećam Bernie se žalio kako je moderna formula previše pouzdana. Zna se desiti da svi dođu do cilja, ili najćešće kad nema sudara ispadne jedno-dvoje.
     
  17. ming

    ming Veteran foruma

    Jeste pouzdanost idnad V12 iz 95'te, ali pogledaj pouzdanost V8 pred sami kraj razvoja. Još zamisli V8 sa današnjom tehnologijom.

    F1 je sama sebe ukopala sa ovim hibridima, jer nema šanse da novi proizvođać motora pristupi F1 kad vidi koliku prednost imaju timovi.
     
  18. Haker

    Haker Veteran foruma

    Čudni su ovi bolidi, nije ovo za F1. Idu kao rakete, koče nevjerojatno ali se tako ne čini. Zvuk je veliki faktor, čak i uživo je čisti prosijek i sve to onda onako izgleda, dok je stvar previše komplikovana i preskupa
    Kompanije poput renoa ne može se sa ovim izboriti tako da su vrata većini drugih proizvođača zatvorena. Opet utrkivanje nikad bolje nije bilo tako da ko će ga znati, nova pravila i novi motori mogu samo zaebat stvar. Da je još pet godina ovih pravila ja mislim da bi svi došli na istu razinu

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
  19. BiceBolje

    BiceBolje Overclocker

  20. Stevie_Ray

    Stevie_Ray Veteran foruma

    Tacno se vidi kako je F1 bila najzanimljivija u vrijeme najlosije pouzdanosti. :)