All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Stevie_Ray

    Stevie_Ray Veteran foruma

    Pa da je pun love ne bi kupovao 10 godina starog Merc-a. :D
     
  2. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Vidim skocio standard na forumu, gleda se CLS, A6, sve u fulu obavezno. Neka masala :)

    Samo da ne bude kasnije "gdje se mogu naci povoljno gume ua ovu mrcinu" i "ima'l kakav pouzdan majstor a da ne trazi bubreg" :D
     
    donjapa likes this.
  3. Haker

    Haker Veteran foruma

    Ja prodao nov auto kada sam skontao da vrijedi kao sedam astri. Nekako mi bilo neugodno tako skup auto voziti, plus nije sedam puta bolji, zapravo za voziti je Astra zabavnija, a ovom novom već riknuo onaj senzor za otvaranje gepeka. Lijepo lovu u džep, pa opet nešto staro 5 godina uzeti kada ova izdahne da vozi od tačke a do tačke b.
    Da imam love ma bacanje uzeo bih još nekog clia RS za igranje.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
  4. XTRage

    XTRage Veteran foruma

    Ja sam imao u planu uzimati staro par godina svako 2-3 godine ali trziste je demolirano, polovnjaci skupi, nova i skupa i nema isporuka pa ce faliti polovnjaka, kako god okrenes mnogi ce duze ostati sa trenutnim autima.
     
    Reventon likes this.
  5. Almir

    Almir Komšija

    Što se tiče novih vozila u bih a vjerovatno i šire situacija je da vam ne garantuju rok isporuke minimalno 6mj, neki su otišli korak dalje tako da ne garantuju i konačnu cijenu, ugl popišete izjavu da se slažete :) To je jednim dijelom rezultiralo da skoči i cijena polovnih,ugl što se tiče narudžbi kažu da su se vratili u prošli vijek :)

    A polovnjaci su isto digli cijenu iz njima znanih razoga...

    Što se tiče želja generalno bi volio preći na mercedesa konkretno glc model
     
  6. Qler

    Qler Veteran foruma

    a hocu malo i ja da odćejfim... prolaze godine moram se malo nekad pocastiti
     
    Eldorado, EL NINO CFC, Neraa and 2 others like this.
  7. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

    Ja ba Reve, ja zamisljam kako da kupim Octaviu A5 FL ili 508 prve generacije.
    A ovi ovako vidiš :D
     
  8. NAILS

    NAILS Moderator

    Ma nisu to skupa auta. Jos ako potrazis benzinca, moze jeftinije izaci nego 508. Golf 6 nam kosta kao w221. A na cesti svako drugo auto golf 7 koji kosta kao F10.
     
    Qler likes this.
  9. Stevie_Ray

    Stevie_Ray Veteran foruma

    E sto ga i ti precera...

    Sent from my M2101K9G using Tapatalk
     
  10. NAILS

    NAILS Moderator

    Gdje sta?
     
  11. dams82

    dams82 Komšija

    Zato imamo masu tih auta koja su tehnički neispravna jer ih kupe oni koji ih ne mogu održavat od plate, a bubreg ne daju

    Sent from my A52 using Tapatalk
     
    Haker likes this.
  12. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

    Nema poštenog majstora za ova mainstream auta tipa golf,octavia a kamoli za egzotiku. Zato kad se sjebe ili naleti neki gremlin problem, bogatstvo potrošiš da popraviš.
     
  13. dams82

    dams82 Komšija

    Čuj nema poštenog majstora, ako ičeg ima onda ima majstora, samo što niko neće da plati majstora koji bi se zauzeo da riješi problem, evo ja prvi kad vidim da je došao meni nakon što mu drugi nisu riješili veći problem ja ga samo proslijedim dalje, mjenja ulje, disk pločice, kuglu, krajnicu itd kod onog koji ne zna ništa drugo jer taj naplaćuje manje, a kad ima problem onda ga eto meni i dreči, e pa idi dreči nekom drugom, ja čuvam vjerne mušterije i za njih nađem vremena uvijek. A za egzotiku ko ima novca nek vozi u ovlašteni, posebno što će lakše prodat danas sutra kad ima servisnu istoriju i kad su ugrađivani originalni dijelovi...

    Sent from my A52 using Tapatalk
     
    bhd likes this.
  14. Qler

    Qler Veteran foruma

    Ja Forda održavam u ovlaštenom, taj neki premium nemam para za ovlašteni realno, ali znam par dobrih majstora npr za Mercedesa jer brat ih godinama vozi. Ali evo sad brat ima problem sa onim neck pro na sjedištu i niko ga ne zna riješiti, a ovlašteni kaže 1800KM novi naslon, neće ni da pokušaju napraviti... I šta sad on da radi. I njemu nezgodno da ide od majstora do majstora baš zbog te priče što si sad meni došao, ali realno nema drugog rješenja...

    Sent from my SM-G998B using Tapatalk
     
  15. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

    Odgovorno tvrdim da su nam majstori kao i sve u državi, svaštarenje, učenje, probaj ovo, probaj ono. Znam par okej majstora, ali takvi samo rade recimo VW koncern ili neki drugi koncern, ne rade sve.
    Hoćeš mi reći da ćeš odbiti 20 laganih mušterija da bi nekom rješavao gremline 5 dana i opet nisi siguran da ćeš mu riješiti problem.
     
  16. dams82

    dams82 Komšija

    Sve u državi da, inženjeri, profesori, ljekari i naravno zanatlije, sve nam je polusposobno u velikom procentu, postoje izuzeci samo to je neka druga tema. Obzirom da imamo jako mnogo auta i da se jako teško odričemo istih u korist prese pokušaji održavanja u životu su česti, a sve to rade mehaničari i stiču velika iskustva kao i ideje kako ga vratiti na cestu. Iskreno najsretniji bih bio da se sva stara i neispravna auta maknu i da samo servisiramo auta do većeg kvara kao na zapadu.

    Sent from my A52 using Tapatalk
     
    Qler and Haker like this.
  17. Haker

    Haker Veteran foruma

    Voze krntije, kuca se za registraciju i gorivo i kad nešto crnke traži po otpadu i da majstor napravi za 20km. Sve vuče jedno drugo, neki dan mi drug preporučuje majstora kaže sve kod njega do 30km, hvala ljepo dao bi ti 30km da ga zaobiđem.

    Da se majstori skontaju i krenu naplaćivati po satu kao što je normalno bila bi druga priča.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
    dams82 likes this.
  18. Qler

    Qler Veteran foruma

    Meni je draži majstor koji održava samo jedan brend i vrhunski je tu nego ko održava sve ali ništa ne zna dobro. Volim servise Ala unitrade gdje one hajmo reći obične servise možeš raditi za svako auto, ali za specifične kvarove, volim specijalizirane majstore. Ima dobrih majstora koji su multibrend, i tih znam nekoliko I poštujem kod njih što kad je nešto tako, kažu ne znam, ne želim da komplikujem idi kod tog i tog ili u ovlašteni...

    Sent from my SM-G998B using Tapatalk
     
  19. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

    To se slažem, i auta su nam kao i sve u državi
     
    dams82 likes this.
  20. dams82

    dams82 Komšija

    Druže to je moguće u velikom gradu, ja da živim u Sarajevu recimo vjerovatno bih tako i radio, izabereš jedan brend, obezbijediš specijalne alate,dijagnostiku, rezervne dijelove i dereš, svaki dan radiš maltene isto,stičeš rutinu, brzinu i imaš iskustvo, ali kod nas nema toliko auta, imamo mnogo mehaničara na opštini, nego uzimaš sav putnički program i radiš, naravno ako je nešto specifično u šta nisi siguran nemoj uzimat džaba, nije fer tri dana čaprkat napamet i vratit vozilo bez napretka. Ali isto nije fer ni radit samo osnovno, a čim je neka malo veća zajebancija slati negdje drugo...

    Sent from my A52 using Tapatalk
     
    Bio_Sam_Zmijanac likes this.