HP 255 G8 27K41EA štopa

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by st1234, Feb 10, 2022.

  1. st1234

    st1234 Novi član

    Izgubio sam šifru za originalni nick, pa se zato javljam s ovog. Evo ovo me zanima, zašto mi štopa HD youtube video na laptopu? Ažurirao sam sve potrebne drivere. Prvih 8 mjeseci ništa nije štopalo, sve je radilo, sad mi štopa HD Youtube video kad ga otvorim u pregledniku Google Chrome i Microsoft Edge. Štopa tako kao da mi je veza slaba, to prikazuje, međutim ne štopa kada tom istom yt videu pristupim s mobitela, preko wireless-a. Do čega je to? Laptop mi je s ruterom povezan ethernet kablom i prije par dana mi je pucala veza, sad ne puca, ali ne znam ništa zagarantovano.
    Ne štopa mi HD video koji sam skinuo na kompjuter, samo kad ga gledam iz preglednika.
     
  2. aNaToMiC !

    aNaToMiC ! Overclocker

    Pogledaj task manager da nesto ne jede RAM

    Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
     
  3. st1234

    st1234 Novi član

    U task manageru piše da je otvoreno 25 google chrome prozora, a u stvarnosti je otvoreno 12. Zatvorio bih ih ja iz task managera, ali imam važne tabove, pa ne znam kako njih da ne zatvorim, ako budem iz task managera ukidao procese, bojim se da ću i ono što mi je važno izgubiti.

    U task manageru piše da Google Chrome troši 898MB, (ostali programi po 1-2MB) međutim to meni ne bi trebao biti problem jer ja imam 8GB instalirane RAM memorije na laptopu.

    EDIT: Skinuo sam HP Support Assistant, i u podopcijama našao Optimiziranje laptopa, i sad evo odgledao tri HD videa 1080px i nije ništa štopalo. Nadam se da ni neće više štopati.
     
    Last edited: Feb 10, 2022
  4. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Da ti se nije updateovao graficki driver...pa sa novom verzijom poceo stekati.
    Ne vjerujem da ti steka zbog loseg hardwarea,nesto drugo uzrokuje problem...vidi da obrises pa ponovo instaliras driver od graficke.
    Ili ako imas da ti se automatski pravi system restore tacka...vidi imas li koju frisku pa vrati laptop na tu tacku pa vidi je li problem jos prisutan.
    Obicno se te tacke naprave kada se nesto samo updatuje ili mijenja.
     
  5. st1234

    st1234 Novi član

    Optimizovo sam laptop ovim programom HP Support Assistant sinoć i danas mi nije štopao. Valjda neće ni večeras. Obrisao mi je valjda višak i nepotrebne fajlove. Zanimljivo, ovo se mora optimizovati kao nekad kompjuteri sa starim mehaničkim diskovima. Kao da nije SSD u pitanju. Slično mi je i s mobitelom, ipak postoje fajlovi kojih se mora brisati da bi uređaji imali visoke performanse, da ne bi štopali i usporavali.

    EDIT: gledam sad HD video 1080px i ne štopa. :eek:
     
    Last edited: Feb 10, 2022
    zippoo likes this.
  6. Decerto

    Decerto Komšija

    take a shot svaki put kad procitas "stopa"