Prijedlog za knowledge base

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by Loki, Feb 11, 2022.

  1. Loki

    Loki Komšija

    Ima li neko prijedlog za implementaciju nekog besplatnog open source alata koji bi služio kao knowledge base a u smislu da je moguće dodati resurs sa opisom i onda ga linkati nekome?
    Npr. uploadujem resurs (kratak video, pdf uputstvo, ppt prezentaciju itd.) i dodam mu opis radi pretrage i imam mogućnost da dam nekome unutar organizacije link na taj resurs (npr. kao odgovor unutar support ticketa).
    Sinhronizacija korisnika sa AD-om bi bila dobra bonus opcija. :rolleyes:
    Nažalost stavljanje resursa kao public materijal nije opcija.

    Može i nešto što se plaća ali da nije skupo a da ima ove tražene mogućnosti. Trenutno nismo u mogućnosti davati neke velike pare a ovakav alat bi dobro došao.
    Hvalaaa. :)
     
    nenji_avero and Qler like this.
  2. hurmash1ca

    hurmash1ca Moderator

    Imate li M365? Sharepoint siteovi mogu biti efikasno rjesenje
     
  3. Loki

    Loki Komšija

    Imamo ali moram provjeriti na kojem smo planu.
     
  4. Qler

    Qler Veteran foruma

    Po zadnjem reportu, kompanija u kojoj ja radim daje 20mil mislim eur ili $$, nisam siguran, godisnje na licence... Jira i Confluence su oko milion...
     
  5. Loki

    Loki Komšija

    Imamo Jiru za ticketiranje, međutim treba nešto na šta će biti uploadovana kratke upute za pitanja koja se ponavljaju, tipa "članaka" ili PDF fajlova ili kratkih klipova. Za sada ima možda 30-40 tih issua. Confluence je bio i ukinut je jer su skontali da nam ne treba to toliko i da je skupo.
     
  6. hurmash1ca

    hurmash1ca Moderator

    Koji god plan bio, trebali bi imati Sharepoint. Kroz SP se mogu napraviti FAQ siteovi kroz prilicno jednostavan drag and drop interface (), a permisije se regulisu kroz M365 grupe i Sharepoint librarye (ovisno o stepenu permisija, dostupni sadrzaj se prilagodjava dinamicki), ili se mogu kroz AD napraviti regulacije permisija.
    Kroz PowerAutomate se sigurno moze napraviti integracija sa Jirom, a mislim da Teams ima neke integracije i sa Sharepointom i sa Jirom simultano.
     
  7. Reznor

    Reznor Overclocker

    Mi smo u firmi koristili Wiki JS, fin tool, naravno, nije tako pregledan kao Confluence, ali ako treba za neke jednostavnije stvari, moze proci. Login preko Azure integrisan.