Biciklizam EXTREMNI/REKREATIVNI...

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Apr 29, 2010.

  1. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    To je neki bestbuy u svojoj klasi, dobar bike.
     
  2. Lamagician

    Lamagician Komšija

    ja bih za te pare ipak gledao polovno (starost 1-3 godine). Aim je totalni entry level bez zracne viljuske, mehanicke kocnice, nije tubeless ready, premalo brzina i tezi 15kg. Jedino sto valja je ram :)
     
  3. Almir

    Almir Komšija

    i ja sam totalni entry level :) nisam siguran da ću imati vremena da iskoristim skuplji bajk, ali ako bude išlo u tom pravcu tek tada bi razmišljao drugačije, ugl zamislio sam 1-2x sedmično da bacim neku dionicu i 1x sedmično family day :) otkad se kanim, obaveze pa covid, ali mislim da sam sada redy.

    Djeci sam već kupio, ali momci u mbjaku uvijek imaju neke svoje prijedloge ugl korektne...
     
  4. Haker

    Haker Veteran foruma

    Ma poslužiti će savršeno. Uzmi kocku i miran, polovan bi ipak morao servisirati eventualno mijenjati lanac/zupčanik, gume. Ne treba ti to ako ćeš samo po asfaltu voziti lagano.

    Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
     
  5. Lamagician

    Lamagician Komšija

    Ako ces po asfaltu onda ti je svejedno i za kocnice i viljusku ali ako mislis ulaziti u "brdski biciklizam" jer kupujes brdski bicikl za te pare se moze uzeti puno bolji polovan i cak zamjeniti kaseta, lanac, gume, disk plocice...inace cube je meni super sto se tice geometrije, imao sam vec 2-3 cube-a i neki dan uzeo cube race one 2022 hardtail.
     
  6. senad_986

    senad_986 Komšija

    Preporucio bih ti Nakamura CATCH 5.0, 840 KM. Sebi sam ga kupio prosle godine, za te neke, entry potrebe je vise nego dobar.
     
  7. Stevie_Ray

    Stevie_Ray Veteran foruma

    Bolji sigurno od Cube Aim.
     
  8. Almir

    Almir Komšija

    Znaci nije vrijedno dati vise skoro 450km za cum aim race 2022 22ram ili scot gtx9 koji je sl para kao cube.
     
  9. Haker

    Haker Veteran foruma

    Pa realno nije. Može se desiti da ti nakamurinnram više odgovara.

    Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
     
  10. Lamagician

    Lamagician Komšija

    Cube ima bolju geometriju ali posto je entry level tebi je svejedno i na tvom mjestu bih poslusao kolege i radije uzeo nakamuru i ustedio lovu jer u komponentama nista ne dobijas sa cube aim-om. Ostavis te pare ako te sport privuce za bolji bajk, a ako odradis kakvu turu sa rajom 95% su sanse da ce te privuci i da ces skupljat pare za novi bajk :D

    https://www.intersport.ba/nakamura-...campaign=idealnoBa_products&utm_content=pp_16
     
  11. bhd

    bhd Veteran foruma

    Nakamura je smece.
    Vijek trajanja kako god da vozis 2god :)
     
  12. Haker

    Haker Veteran foruma

    Druže ne funkcioniše to tako. Nakamura ima svoj ram na koji stavlja komponente isto kao i Cube i svi ostali. Možeš reći da je smeće ako im ramovi pucaju.

    Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
     
  13. Thomasony

    Thomasony Aktivista

    Napisah elaborat i slučajno zatvorih, pa me mrzi opet sve to kucati, da skratim. BHD je itekako upravu. Nakamura se ne treba nalaziti u istoj rečenici sa Cubeom. Džaba im je sav Shimano ovog svijeta kad ga nabacaju na biciklo ništa ni s čim. Tipa Deore u kombinaciji sa Altusom, pogrešne dužine bottom bracketa, pogrešni tipovi srednjih pogona, pogrešna srednja mašinica to su im glavne karakteristike. Masti stave ko na kapaljku u nabu levela Quando, ko da je kanta tovatne masti stoja. A jesam li rekao tek koliko im je geometrija odvratna i koliko sam zglobnih lula prodao ljudima za iste? Na to sve radio sam par famoznih Catcheva koji su bili na akciji prošle ili pretprošle godine - tuga velika. I onda još na to sve vozio sam dvije nakamure i genesisa, sve iz tog intersporta, to koliko god da ispravljaš krive drine nikad ih ispraviti nećeš.

    I još onda veliki Intersport sa svim radnjama koje imaju prvenstveno u Sarajevu, pa onda i Bosni uzme za ovlašteni servis Hikmeta sa garažicom od 13-15 kvadrata u Loris neboderu. S lošeg na gore.

    Ko hoće ozbiljno biciklo nek se mani Viva iz Binga, Salcana iz Penny-a i bicikala iz Intersporta. U radnju bicikala - pa koliko se ko može protegnuti. Ili nešto brendirano polovno, ali isključivo uz pratnju nekog ko se jako dobro razumije, da ne bude skuplja pita nego tepsija.

    Usputno ko traži fin entry level bajk u L veličini M-bike ima stari stock Aspect 960 modela sa cijenom prošle godine ispod 1000 KM. Kad počnu plasirati modele od prošle godine koji su uvezeni početkom ove godine bit će 1400+KM. Ostatak Aspect modela su im već po ovogodišnjim cijenama pa je Aspect 970 sa mehaničkim diskovima 1370 KM.
     
    Last edited: Mar 31, 2022
  14. Almir

    Almir Komšija

    imam još fore do sl sedmice kad definitivno pada odluka i kupovina, što se tiče aspecta mislim da imaju samo na stanju L ramove, sad koliko to meni na cca 185cm odgovara više sam za XL.

    generalno sa intersporom ja sam zadovoljan nisam nikad uzimao opremu kod njih tipa bicikla, ali ostala oprema je ok kvalitetom, ali sam onako kao laik mislio da je cube,scott bar ovi prvi modeli bolji od nakamure.
     
  15. bhd

    bhd Veteran foruma

    Ma znam da ne funkcionise, al da budem precizniji, sva ponuda nakamure kod nas je smece sa maximalnom opremom :D
     
  16. Lamagician

    Lamagician Komšija

    Kupis Santa Cruz bike od 7000€, carbon ram i dozivotna garancija na ram. kad opali kamen u njega i ram pukne, kazu ti iz santa cruza da si ti kriv i da moras platiti :)
     
    bhd likes this.
  17. Lamagician

    Lamagician Komšija

    Nisam vise u toku sa GT-om, ima li jos onog Avalanche 3.0 modela, to mi je bio prvi mtb sa coil viljuskom. i sjecam se da sam platio tada 650 markica sa shopping karticom :)
     
  18. BodySnatcher

    BodySnatcher Aktivista

    Vozim Nakamura bicikl, koji sam kupio prije 3 godine, polovnog. Mislim da je model makar 10 godina star. Jučer 40-ak km bez problema. I kvarova. Tako da...sva priča o smeću pada u vodu. I nisam fanboy.
     
  19. Qler

    Qler Veteran foruma

    Kod mene je u upotrebi od 1998 godine kad sam ga novog kupio Scott ProTrek mislim da je model, u Volan radnji na Pofalićima stata kupila meni i bratu. Eno ga jos se vozi. Nema sta nije preživio. Brat jednom u jarak upao iskrivio viljusku, ja je vukao ispravio je :) preko šina se jahali sa njim, nema odakle nisam skakao... jedino sam zadnju felgu zamijenio sa pogonom, i to ne sjećam se zašto, ali znam da nije originalna... prvi neki servis imao prije par godina, znao je po 5 godina stajati u podrumu, prašinu skupljati, i samo ga operem u auto praonici napušem gume i vozi :) lanac ne znam kad je podmazan bio od 1998 do prije par godina... ali guli i sad...
     
  20. bhd

    bhd Veteran foruma

    A eto znam 5 osoba koje su nakon prve godine gradske voznje mjenjanje od lanaca kaseta puknutih zica…..
    Vjerovatno losa serija.

    Ja sam imao tog GT samo 2.0. Besmrtni su :)


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Lamagician likes this.