1. NAILS

    NAILS Moderator

    Ne izbacuje mi staru temu, znam da je ima ili je stara par godina pa nisam naletio.

    Ima li nacin da se iskljuci Send "seen" status na desktop verziji?

    Od neki dan, ako si za desktop verzijom, Viber salje status da li si pogledoa neciju poruku. I ako je ugaseno na telefonu. Iskljuci se ako ugasis destkop verziju pa ostane samo telefon.
     
  2. NAILS

    NAILS Moderator

    Niko ne koristi viber :D

    Kada promjenim telefon ili resetujem vrati backup od skoro 1GB ali ni jedne jedine slike nema a kamo li video. Belaj sad evo po prvi put upali desktop verziju i podesi mi viber kao da nikad nije koristen. Sve za slike stoji:

    [​IMG]

    Prije ono kontam, barem PC ima ali sada šipak, slike otisle zauvjek. Sta m ionda vraca backup? Kada backupujem čekiram slike i video ali nema ni jednog u konverzaciji niti u chat history.
     
  3. NaLe!

    NaLe! Aktivista

    Si provjerio "C:\Users\XYXY\Documents\ViberDownloads"? Na oba PCja kod mene je to defaultni folder. Na androidu je Internal\Pictures\Viber.

    Ja sam 4-5 puta do sada vraćao backup (oko 1,5gb) i nikada nije bilo problema.

    Provjeri je li postoji backup kada odeš u Google Drive, -> na vrhu Settings -> pa u overlayu što se pojavi sa strane ima "Manage Apps" i treba ispod da piše koliki je backup.
     
  4. NAILS

    NAILS Moderator

    Na racunaru mi je odmah izbrisao taj folder. Imam neki backub iz februara na drugom disku a kada odem na google drive, za viber stoji nekih 680MB. Moguce da uopste nema slika, i ako ovako uvijek stoji u postavkama:

    [​IMG]
     
  5. NaLe!

    NaLe! Aktivista

    Si probao resetovati aplikaciju pa ponovno podesiti?

    Sad mi je naumpalo da kada upališ na PCju, on traži sihronizaciju s odobrenjem preko telefona, ali ne povlači stare slike, kao da radi realtime sihronizaciju tekstualnih poruka samo.
     
  6. NAILS

    NAILS Moderator

    Desktop verzija bude netaknuta sa resetovanjem telefona ili promjenom telefona. Samo trazi da potvrdim kod kada prvi put upalim pc nakon reseta uredjaja. Ovaj put se aplikacija totalno resetovala na nulu kao da je tek instalirana na PCu.

    " Si probao resetovati aplikaciju pa ponovno podesiti?" Mislis kak osam resetovao telefon, da pa instalirao viber, da ponovo deinstaliram viber pa ga nanovo instaliram pa da mi modza povuce slike ? Sumnjam jer mi se ovo desava na mi note 10 lite, A40 i 11T. Znaci nema slika ni na jednom.
     
  7. NaLe!

    NaLe! Aktivista

    Ne, ne, kad pokušaš aktivirati na PCju, on traži da se sinhronizuje s telefona, ako je bilo koji telefon prijavljen, tako da nema ništa od toga.

    Mislio sam da dugo držiš prst na aplikaciji -> App Info -> Clear data, ali ako je na više telefona, onda piši propalo. Kod mene obično traje oko 15tak min da povuče čitav backup i telefon moram držati nonstop otključan i aktivan, jer ga Xiaomi background task zbuni i prekine se download.
     
  8. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Pa je li ti bilo ukljuceno na viberu na telefonu da idu i slike i vodeo u backup ?
    Evo slika sa mog telefona...ako nisi cekirao oboje,onda neces ni imati

    [​IMG]
     
  9. NAILS

    NAILS Moderator

    Postavio sam gore screenshot. Uvijek je sve to čekirano.