Sony PlayStation 4 official thread

Discussion in 'Igre i konzole' started by Vedo, Feb 21, 2013.

  1. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    @Haker, pokusaj ocistiti cache, mozda to pomogne malo.
     
  2. Haker

    Haker Veteran foruma

    Ovaj ghost of tsutshima je najgora igra koju sam igrao a da je dobila ovako dobre ocjene.
    Ovo je far cry samo sa samurajima. Stealth je katastrofa, priča se svodi na trčanje od jednog lika do drugog radeći maloumne zadatke, side questovi još gore a ima ih tona. Jedino grafika valja i sama borba nije loša.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
  3. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    Ma nije losa, AC u Japanu, platinu uzeo, ali daleko od svih onih devetki i desetki. Sve vidis u prvih 5 sati, ostalo je copy paste. Isto je i sa Horizon Zero Dawn. Skoro poceo Paper Mario: The Origami King i svake 2min se cudim kako je igra kreativna, a u Ghostu je jedina nova stvar ono navodjenje vjetrom, a u HZD setting. Bas se ide na to da se napravi standardna open world igra sa top grafikom i dodas tako neki mali twist. Kreativnost nula bodova. Ali vecini godi ocito.
     
  4. Haker

    Haker Veteran foruma

    Ja ne gledam recenzije prije nego krenem igrati igru da ni ne pokvari, samo vidim ocjene.
    Konto ova neka revolucija, nema mape, životinje te navode ovo ono, ono standardno da ne može više, još mene ovaj vjetar samo iritira.
    Skroz razvodnjena igra da ima što više sadržaja, ubije i ono što valja u njoj.

    Evo sve sam odigrao na plejci što sam mislio, ostala još ova, sumnjam da ću završiti.
    The last of us 2 I RDR su mi opet najbolje bile, ostatak mlako.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
  5. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    To je dva nivoa iznad :D
     
    Haker likes this.
  6. igor.g

    igor.g Komšija

    Moderni gaming i ovce koje gutaju sve što im se servira day one samo nek bljesti grafika, klasični FOMO pa otuda i ovakve AAA igre, ako tražiš inovacije lati se indie igara. Danas se devetke i desetke dijele šakom i kapom, ne samo Soniju ali vidim da je tendencija sve veća kod njih zadnjih par godina. Rating skala je generalno totalno u kurcu gdje je danas average 7 ne 5.

    Tehnički problemi, story pacing, bussywork, level gating se ni ne spominju i rijetko utiču na ocjenu, sidequestovi koji imaju samo dvije-tri varijacije kao npr. Spiderman i Tsushima sa lošim random encounterima, pa onda konstantno smaranje nebitnim dijalozima, navođenje igrača raznim monolozima protagoniste, hintovima, dugim cutscenama umjesto da se igra igra a ne gleda, itd.

    Sony to zamaze eye candy grafikom, nekim sitnim izmjenama, jakim mocapom, marketingom, ispeglanim releasom (ups Horizon 2 :rolleyes:).

    Tsushima mi nije toliko naporna za igrati, možda zato što nema izražen UI i dobar je combat, cutscene su kratke i AI je sasvim OK na Hard, tezina balansovana taman, main story i dueli su dobri. Kod Tsushime me nervira naglo teleportovanje u nekim questovima gdje nema tranzicije i animacija nego samo crni ekran dok loada quest sa imenom questa iako je PS5 verzija, podsjeća na starije AC gdje se instanca questa loada naknadno nije seamless, najvjerovatnije limitacija koja je ostala zbog ps4 ili je inicijalni budget cut. Sidequestovi su standardni Ubisoft. Stealth jeste basic, kasnije dobiješ malo vise gadgeta ali opet to nije na nivou Thiefa i Hitmena; jebote tijelo ne možeš sakriti u visoku travu kud ćeš dalje.
     
    Last edited: Feb 23, 2022
  7. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Ja slucajno neki dan skinuo igru "Kingdoms of amalur:re-reckoning" na ps4...dijelila se besplatno prije 1-2 mjeseca i evo zadnjih dana igram po cijeli dan,kao dijete kakvo :D
    Meni se svidjela igra pravo...ima mali milion nekakvih zadataka,podzadataka,questova...povelika mapa sa raznim godisnjim dobima i prostorima...livade,sume,planine...grafika solidna a gameplay bas dobar...farmanje oruzja isto solidno i imas veliki izbor opreme,zastite,maceva i cega sve ne.
    Pojma nemam na netu ni koje su ocjene za ovu igru nisam gledao ni recenziju...samo poceo igrati i za sada ,ovo mi je jedna od zanimljivijih igrica na ps4.
     
  8. Haker

    Haker Veteran foruma

    Ove igre treba igrati samo main story sve ostalo zanemariti.
    Igre uvijek igram stealth jer tako volim šunjat se okolo i u ovim igrama je tu samo da ga ima.
    Da sam igrao a da ne znam ko je radio igru pare bih dao da je ovo ubisoft igra.
    U ova četiri mjeseca odigrao last of us 2, God of War (ok je ali meni nije legao niti mi je dobar koliko je priče bilo da je igra generacije)
    Horizon zero down mi je bio iznenađenje, combat je bio zabavan.
    Uncharted 4 standardna, opet najbolja u serijalu.
    RDR kretanje lika i GTA pucanje i misije koje izgledaju kao mini misije, ali opet miljama ispred svega ostalog.
    Spiderman je ok bio, sve je to u rangu ovih opet world igara, ali barem je main story bio ok.

    Uglavnom u pravu si za ocjene, sve su to potplaćene recenzije, nema smisla obraćati pažnju na njih.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
  9. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Nikad ne gledam recenzije ili early yt reviews kada odlucujem da li cu igrati neku igru ili ne. Sud donosim tek kad sam predjem igru.

    Horizon Forbbiden West do sada u 10ak sati igranje je napredak na prvi dio u skoro svakom pogledu. Barem meni licno. Izgleda da su ovaj put koristili motion capture pa su facial expressions i facial animacije daleko bolje. Odlican voice acting. Combat iako u sustini isti, ipak raznovrsniji nego u prvom. Ja obozavam side questing. Uvijek u open world igrama volim istraziti sve prije nego se fokusiram na main story. Cejf mi takav i u ovoj bas uzivam u side quests. Main story za sada se razvija fino, intrigantan je. Parkur je malo clanky, ali nista strasno. Npr. igram i Dying Light 2 svaki dan, i parkur u toj igri, u kojoj se sav gameplay bazira oko parkour, je daleko vise frustirajuci nego u Horizon. U Horizon parkuras i pendras se uglavnom izvan combat, tako da mi je okay. Da trebaju malo to utekniti, trebaju. Dok u DL2 parkuras se u combat i izvan u istoj mjeri, i kad te ganja volatile ili neki drugi budja zombie, u dosta slucaja najebes jer te parkur sjebe. Vizualno vjerovatno najljepsa igra koju sam igrao cak i u performance modu. Odlicno radi i niti jedan frame drop nisam osjetio da se desio. Od glitcheva, do sada sam naletio na par, i to oba su vizuelna. Nekad kada stanem na neku ivicu i cucnem koljena se vizuelno pocnu tresti. Cim se pomjerim prestane. Desilo se dva puta. Drugi je kad radis stealth attack, i kada ona ubode nekog od robota sa svojim melee, ne ubode gdje treba, i nekad izgleda kao da je zabila pokraj njih. Samo na malim robotima sam to primjetio, los hit box i guess. Ne mogu reci da mi smeta.

    Sad za sad meni extra. Uzivam samo tako.
     
  10. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    PS+[​IMG]
     
    Ragnarok and Esh like this.
  11. NAILS

    NAILS Moderator

    Da ne pogledma kakav gameplay ili recenziju nekog individualca, naigrao bih se 90% smeca. Devetke i desetke je imao BF 2042.

    [​IMG]

    Mislim i C 2077. Ljudi su Cyberpunk prozivali revolucionarnom igrom kada su igrali demo godinu dana prije izlaska.
     
  12. SpookyMoO

    SpookyMoO Komšija

    Ekipa dajte neki prijedlog za kvalitetne slusalice a da su kompatibilne sa PS4.
    Cijena 350-400 KM. Bezicne naravno a da su udobnije za duzeg nosenja.
    Hvala

    Sent from my Poco X3 pro using Tapatalk
     
  13. Picoooka

    Picoooka Aktivista

  14. SpookyMoO

    SpookyMoO Komšija

  15. Aldiin

    Aldiin Overclocker

    Jesi li otvorio linkove uopste? Doslovno ti pise odma..
     
  16. Picoooka

    Picoooka Aktivista

    Wireless bez mogucnosti zicanog kopcanja.
     
  17. KingT

    KingT Veteran foruma

    Neka uzme Sony PS5 Pulse 3D wireless slusalice, 199KM.
     
    kvaju likes this.
  18. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Ja sam uzeo prije par sedmica sebi PS5 Pulse 3D, i odlicne su do sada. Zvuk extra, kao neko ko sound whore u pucacinama kao Battlefield, odlicno se sve cuje. Baterija 12+ sati traje. Ima mogucnost i zicano da se koriste.
     
  19. senad_986

    senad_986 Komšija

    Ja bih uzeo neke koje su full kompatibilne (mislim na njihovu implementaciju 3D zvuka na ekskluzivama) s PS5 jer ces kad-tad preci s cetvorke na peticu.
    Preporuka za SteelSeries Arctis 7P Plus ako ti je vaznije da ih mozes spojiti i kablom i da su vise versatilne po pitanju podrzanih uredjaja, ili Cloud Alpha Wireless koje imaju nesto bolji zvuk, kvalitet izrade i dosta izdrzljiviju bateriju. Takodje pogledaj i Razer Barracuda / Barracuda Pro - Razerov odgovor na Arctis 7P Plus.
     
    SpookyMoO likes this.
  20. SpookyMoO

    SpookyMoO Komšija

    Hvala svima.Uzeo cloud alpha znaci ne mogu da vjerujem sta sam propustao do sada :D
    Predobre su...jbg nisam relevantan da dajem ocjenu posto do sada nisam imao neke slusalice sve je to bio neki low grade ali ove su mi strava!

    Sent from my Poco X3 pro using Tapatalk
     
    Haker and Picoooka like this.