Znaci, ako nije jasno iz naslova - imam 8800GTS (EVGA, 320 MB, SuperClocked), jutros na 2 GB RAM-a koje sam vec imao dodah jos toliko, RAM je TakeMS - cijena u Genelecu za 1 GB je 46 KM bez PDV-a :smt005 pa kontam tesko da ce padati jos, da "grabim" dok je vakat. Elem, posto XP prepoznaje samo 3 GB, kontam preci na Vistu ali sad ne znam kakvo je stanje sa driverima, performansama, dostupnim programima itd itd. Molio bih da me neko upuceniji posavjetuje - preci na Vistu ili praviti dual-boot? Hvala unaprijed.
Vista 32bit ('obicna' ) ti takder nece prepoznati vise od 3 gige, ako zelis da uzivas u 4 gige onda ti ne gine 64bitna verzija XP-a ili Viste, svejedno je.
A ne navedoh kompletnu konfiguraciju, mozda sam treb'o... ASUS M2N 5200+ AM2 4 GB DDR2-800 TakeMS 8800GTS 250 GB HDD Znaci 64bit XP ili Vista... jel' bas svejedno ili "nije svejedno" (k'o u reklami :lol?
Imas jaku grafu, tako da bi mogao probati Vistu 64bit radi Crysisa i sl. (Dx10 fichersi). Skoro da je svejedno, imas par programa koji ne rade na 64bitnom OSu, odnosno rade, ali moras skinuti njihovu 64bitnu verziju Progooglaj malo, naletio sam na par stranica na benchmarke pod raznim operativnim sistemima, ali razlika je +/- 5 - 6 % koliko se ja sjecam.
Ja bih na tvom mjestu prešo na Vistu skroz. Nema nikakve potrebe da glumiš dinosaurusa, fino instaliraj SAMO najnoviji OS, bez brige o dual bootu i kompatibilnosti i uživaj. Ionako, ako ti baš zatreba, lako ti je naknadno napravit dual-boot.