Acronis True image problem

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by Alibegovic, Aug 25, 2008.

1. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Napravio sam image particije C: na D:, i hocu da je vratim. Napravio sam butabilni cd u true imageu, butam sa njega i zaglavi na ovom ekranu, pola sata se nista ne desava:

Znal ko u cemu je problem.

2. zalizani

zalizani Aktivista

Da sada ne otvaram novu temu,ovako koristio sam Acronis Enterprise server medjutim backup nije radio desilo se jednom da sam na cistu instalaciju uradio backup i poslije odredjenog vremena kontam da ga isprobam medjutim podignem ga sa cd pokrenem kaze da je backup kompletiran restart i nista fali neki sistemski fajl i tu ga popusim.Koristim win server 2008 enterprise.Ponovo cista instalacija,sad hocu da pokusam sa Win server backupom odem na add features instaliram ovo ono pokrenem i kaze meni poštovani server da volume shadow service stop working procekiram ga u servisima nije pokrenut niti se moze pokrenuti.Poslije nekoliko dana ponovo pokusam(trazio po googlu rijesenje nista) sada mi kaze block level backup engine nije pokrenut pokrenem ga restar nista stvarno koji mu je vrag ako neko mi moze pomoci i zna zaista ostajem duboko zahvalan

edit evo i slika pih...

3. tux_

tux_ Aktivista

dd if=/dev/particija of=/dev/particijazabackup/image.dd

jah.. ljepota Linuxa,lijepo upakovana i naravno naplacena.. onima koji ne znaju ;)

4. zalizani

zalizani Aktivista

pomozi

5. dmr

dmr Veteran foruma

koja je verzija acronisa i je li ti prije radilo normalno ili ovo prvi puta probas?

6. Alibegovic

Prvi put na novom kompu, na starom mi je sve radilo ok, verzija 10.

7. dmr

dmr Veteran foruma

je li na starom bio pata disk a na novom sata mozda? Probaj verziju 11. Image je svakako kompatibilan samo napravi boot cd sa verzijom 11.

8. Alibegovic

Vjerovatno je do toga, probat cu, hvala.

9. pepe_le_pew

pepe_le_pew Novi član

jel ti jos uvijek image C-a na D-u?
    ako jeste, skini hirens boot cd ... i dalje sa njim ide lako, sve ces sam skontat :) ..
    nisam nikad radio u acronisu butabilni cd, uvijek je lakse particiju direktno na DVD-u i kad zatreba kopirat nazad na hd i odatle manevrisat kako ti se svidja :) ...

10. Alibegovic

Vratio sam particiju sa Acronisom samo sam usao u Safe mod True imagea, normalni mod nije htio startat.

Kako napravit particiju od 25GB na dvd?

11. pepe_le_pew

pepe_le_pew Novi član

stavis u acronisu opciju da "isjecka" image .. tj namjestis mu da splita i odaberes recimo za velicinu dvd-a, stavis 4,5 giga ..i time mozes stavit na sest-sedam dvd-ova, zavisno kolko izadje .. samo ce ti bit veselo ako se bar jedan od tih dvd-ova osteti ..
    naravno, te acronis slike budu manje :) ..ako ostavis defaultnu kompresiju, moguce da ce te image izaci oko 15-20 giga ...

12. Alibegovic

Ma lakse je meni ovako na particiji drugoj ostavim image, butabilnim cdom pokrenem restore odaberem image i gotovo, ko bi se zamarao sa 5 dvd-ova. Ovako mi sve odradi za 15tak min u cugu.