Akcijska ponuda igara

Discussion in 'Igre i konzole' started by Esh, Dec 26, 2008.

1. monK

monK Komšija

Sorry za latepass - o kojem Total Waru se radi ovdje?

2. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

3. monK

monK Komšija

Mogu ga potjerati da bude stabilan samo sa starim DX9, što ga poprilično osakati - sve ostalo se ruši. A ako bih volio Total War da mi radi na Linuxu to su Shogun 2 i Attila.

4. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Meni radi DX11, zadnji Bazzite, Proton Experimental, i 2025 bundle fix update

5. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ima li neka provjerena stranica za kupovinu igara po niskim cijenama?

Vidjam neke reklame za re requiem i crimson desert po 20-25e

Last edited: Mar 29, 2026
  6. bojler

bojler Aktivista

7. Reventon

Reventon Veteran foruma

8. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Pazi sa Crimson Desert. Kljucevi imaju "region lock". Ako nisu RoW (Rest of the World) kljucevi su neupotrebljivi na nasim prostorima.

9. dino73n

dino73n Veteran foruma

Hvala za info. Mada vec znam za to. Kupio sam jutros RErequiem i aktivirao na steamu. Sve normala.

A Crimson Desert cu sacekat jos malo. Nisam siguran da li ce mi odgovarat igra. Nisam se bas naigrao tih tipova ranije.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Gledao sam malo po youtube Crimson i isto nije moj fah igara. Nekako mi je presporo ono "macovanje" i ubijanje :D
    Mozda je prica dobra ali...

11. Reventon

Reventon Veteran foruma

Jel do mene ili ta igra izgleda lose? Odgledao par klipova na YT, na visokim detaljima izgleda kao da je sve na low. Drvjeca, trava, odjeca, sve nekako otrcano izgleda.

12. zoi

zoi Veteran foruma

Do tebe je :)

13. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Imam igru preloadanu al nisam stigo upalit jos. Vidio sam da su izasli poveliki patchevi. Dojmovi uglavnom pozitivni.

Ostaje jos vidjeti nestane li kisa kad se upali DLSS i je li fixan LOD pop-in.

Sent from my iPhone using Tapatalk

14. Reventon

Reventon Veteran foruma

Navikao sam na ljepsu grafiku. Ghost of Tsushima izgleda daleko bolje.

15. zoi

zoi Veteran foruma

Daleko bolje ne izgleda, a je li tebi ljepše ili nije je skroz druga stvar.

16. Reventon

Reventon Veteran foruma

Kako kazu: jel vjerujes meni ili svojim ocima? :)
    Ja znam sta sam vidjeo svojim ocima kada je igra izasla.
    A ocito da nisam jedini
    https://www.reddit.com/r/CrimsonDesert/comments/1ryg40c/graphics_look_really_bad/
    Los kvalitet tekstura, mali draw distance koji ne mozes podesavati, mutne teksture cak i pri vecim detaljima. Mozda su izbacili update u medjuvremenu pa izgleda bolje.
    Ne kazem da je losa igra u smislu gameplaya ali graficki ima problema. Ko planira kupiti, mozda bolje sacekati sa kupovinom dok sve popeglaju.
    Evo cijeli jedan video o podesavanju i optimizaciji

Last edited: Mar 31, 2026
    selvin likes this.
  17. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Meni izgleda kao Throne & Liberty uz interaktivnu kontrolu borbe, ako nisi probao onda ti je možda jeftinija opcija za probati. Ako ti se ne svidi T&L neće ni Crimson Desert ;)

dino73n likes this.
  18. zoi

zoi Veteran foruma

Možda je najlakše da kupi na steam, proba do 2 sata trajanja i uradi refund pa onda kupi negdje gdje mu se sviđa cijena.

Last edited: Mar 31, 2026
  19. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

Većina današnjih gamera su za mene poprilična velika grupa morona. Očekuju od open world igre gdje se na konju prelazi s jednog kraja mape na drugi gotovo 4h nivo tekstura neke linearne igre ? Pa ne može svaka igra imati RDR2 ili GTA 6 nivo detalja, da ne govorim o budžetima. Neshvatljivo mi je isto tako zgražanjem na AI, eto par slika u nekim prostorijama za ovu igru bio AI generisan i salva kritika !? AI će postati apsolutni ključ za smanjivanje troškova produkcije igara i dugoročno mislim da samo može pozitivno uticati, naravno pod uvjetom da se ne koristi u procesima koji uključuju i najmanju dozu kreativnosti. Došli smo na nivou gdje pet miliona prodatih jedinica igre ne garantuje nikakav profit zbog enormnih troškova produkcije. Izađe novi IP, zagledaj i najmanje gluposti i kritikuj. Izađe nastavak establiranog IPa, pomagaj i kritikuj što nema novih IP-ova. Izađe igra na vrijeme, kritika nije dorađena, poluproizvod, trebala je odgoda. Odgodi se igra, kritika ne poštuju se igrači, neozbiljni developeri i sl. Gamerskoj rulji nikad ne možeš valjati.

Ragnarok likes this.
  20. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Igra se lose skalira, narocito na high end hardveru. Npr max VRAM usage je tipa 10GB, cak i na 4K, a ovamo imas pop-in kako se kreces. To nema smisla.

Sent from my iPhone using Tapatalk