Ma daj zadnji amortizeri original auto ima kao milion, grijač na 600tkm itd i to po hrvatskim cestama jaako sumnjivo.
Moguce jasta, japanci su Tito za auta, pogotovo kada su motori u pitanju. Samo sto bih ja licno prije uzeo benzinca.
Nije ni tito svakom bio dobar . Nego imaju Japanci nekih vitamina, ali sad da su bolji od ostalih nema smisla... Benzinske motore rade jako kvalitetno, s dizelima je bilo svega. Npr Subaru boxer dizel jedan od najgorih.. Pa Isuzu koji se ugrađivao u opel je imao probleme s mješanjem ulja i rashladne tekućine itd... Sve u svemu većina japanskih auta je imala probleme sa korozijom. A što se tiče ovjesa bilo je svega, mada i njima te dijelove proizvode drugi, posebno amortizere pa na nekim traju dugo, na nekim ne... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Imao hondu cr-v 2.4 benz na plinu kod oca, zavrsila je kod sestre, stvarno nikada nista... Jos ja i preventivno mijenjam dijelove, tu se nije imalo sta raditi, kupio stabilizatore, remen i tako nekih sitnica, eno ih stoje novi u kutiji. Upitno je da li sada ona i ulje mijenja haha. Kod nas ima vrlo malo tih auta, u hr ih vidjam dosta cesce.
Ma mod nas ima auta sa milion km koliko hoćeš, ali svejedno, Honde i većina toyota su top benzinjare. Sumbaru sa boxerom je kanta u svakoj aplikaciji, sa head gasketom imaju problema sa svim motorima Sent from my SM-S911B using Tapatalk
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hr...ty-centra-automobil-udario-u-ogradu/240609057 Ovaj je plivao izgleda
Ako ima adblue neka bjezi gdje ga noge nose, ne samo zbog njega nego i jer ta verzija ima problema sa lancem bregaste. Svakako ne ide a trosi ko veliki.
Prije par dana žali se kolega sa posla da ga je "bacilo" u kružnom kod TE "Tuzla", udario felge, a vozio 60.
Pa ti si ga licno dosad preporucio na forumu barem 3-4 puta Kad su tek izasli, gledao sam da mijenjam svoju 301 za 3008, ali mi bilo puno doplate. Bas mi se svidjalo auto. Gledao ga u salonu 4-5 puta i odustao. Sad mislim da ne bih isao na njeg, ne vidim sta bih dobio, nije pravi SUV, ima fin gepek (tj. velik otvor u odnosu na ovaj moj sepet), ali mislim da je poslab motor za njeg i nisam siguran kakvi su automatski mjenjaci, vjerovatno sve u totalu kilavo. Doduse nije mi bio kilav kad sam vozio 301, pa sve zavisi sta kolega sad vozi. Sto se tice izgleda eksterija i enterijera, lijepi su (subjektivno, jer dosta ljudi misli da je i-cockpit ruzan), ali mi je facelift dosta ljepsi spolja.
Na tom kruznom na izlazu prema Tuzli nenormalno klizav asfalt, ko led, meni se gotov svaki put upali trakcija. Ako je kod kolege zadnji pogon nije ni cudo.
Prijatelj ima 3008 sa 1.5hdi neke dvije godine. Od vanrednih stvari je samo adblue ugasio, ostalo sve standardno odrzavanje. Vozio sam ga nekih stotinjak kilometara i ok je auto. Nije mi probudilo neke emocije
Tu svaki vikned , Subota ili Nedjelja izutra mozes naci ostataka plastike. Kad ides prema tuzli imas kontra nagib da te iznosi, jos kad je zima, od termoelektrane se stvori kondez (od pare) i onda ko ne zna uleti u kruzi i samo produzi. Pri 30 zna pocet iznosit ako jace namotas volan. (vise puta se meni desilo da je cesta suha, udjes u kruzni on zaledio)
U svoj priči, meni je fascinantno da je u kružni uletio vozeći 60 km/h. Ja skoro stanem, kao da ima znak stop. Inače, vozio sam se par puta sa istim, golf 4 TDI, "sve crveno". Jedva izlazio iz auta od kočenja nogama i držanja za vrata. Vjerovatno je vozio "samo" 60 pri ulasku u kružni.
Mislim da je to samo vezano za vozila iz 2019-te. Generalno, kakvi su ovi 1.5 HDi, ad blue se da riješiti, ako je model sa lošim lancom, rijesi lanac, nema onda više šta biti problematično.
Ja sam prešao 4-5k sa tim motorom i auto mjenjačem c5 aircross. Slab za njega ali za normalnu vožnju posluzi. Mjenjač je 8 brzina aisin japanski tj uz ZF najbolji mjenjači. Isto neki dan drug od firme dobio novi 308 sa tim motorom i mjenjačem isto jako udoban i u utra kvalitetno napravljen Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Moze 60 uletit, jer uleti desnom u unutrasnju pa izadje u desnu opet, tj. sasjece kruzni maksimalno. Ali i to sumnjam da bude 60 u kruznom, mozda pred ulazak. To ljudi tu rade cesto jer je zapravo polukruzni nikad zavrsen prema Lipnici.
Vala može iz pravca TZ prema Šićkom, ne znam kako bi uletio obratno... Elem ko traži g****i čepa nađe ga definitivno