All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. dmr

dmr Veteran foruma

Da iz Tz prema Sickom ja redovno proletim 60

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

2. AggressoR

AggressoR Komšija

Napravljen je da komotno mozes pravo proletit pogotov ako uzmes krajnju desnu stranu prije ulaska u Kruzni.

SamiRX-8 likes this.
  3. selvin

selvin Moderator

Prema Sickom idu ljudi i vise. Cesto izlazim iz pravca Lipnice, stvarno je tesko i nepregledno jer prema Sickom voze kao da nije kruzni. Dok ti udjes od Lipnice jer si stao, neko je uletio 60-70 iz pravca Tuzle i vec ti je u vratima.

Nazalost, taj "kružni" kao i Sicki petlja nikad zavrsena je sramota Tuzle godinama. Dok Sarajevo odradi 10 transferzala, oni ne mogu izvuci 4 trake do Bistarca, od 2010 godine zaglavilo.

Reznor likes this.
  4. selvin

selvin Moderator

Evo upravo dmr potvrdi ovo sto sam napisao iznad.

A i to je kruzni, ima znak i sve, ali pravac pa ljudi samo deru. Isto kao i kod Tenisa onaj dio prema Panonici. Morali lezeci stavit da ljudi ne prolijecu ko mahniti.

Reznor and SamiRX-8 like this.
  5. Reznor

Reznor Overclocker

Tu usporim uvijek do 20-30, jer ima onaj dio pruge što je izvaljen, a i cesta je oštećena, nije mi jasno kako ljudi mogu tako ulijetati, čak ima i znak ograničenja brzine, taj (polu)kružni kakav god da bio treba poštovati pravila, neko će htjeti prema Lipnici, a ti se zaletiš pravo ko da nema ništa.
    Kako god, meni su fail oba ta kružna, skoro ga napraviš i onda skontaš da tu ima neki komad zemlje koji se ne može iskoristiti i dobiješ ne :D
    A i po svemu sudeći kružni tokovi u odnosu na semafore ne spriječavaju ove što divljaju da to i nastave raditi.
    Jedina gora situacija od toga je kružni tok ovdje kod mene na hrasnom brdu, ljudi ko da nisu učili u autoškoli kako se kružni koristi, imaš sekundu da se uključiš, prednost ima onaj s jačim autom :D
    @selvin opet će reći Sarajevo im krivo, ulaže se više, a taj kružni kod Crvenih 7 su radili dugo, napravili blokadu totalnu :D

Last edited: Jun 10, 2024
  6. selvin

selvin Moderator

Ne kaze niko da je Sarajevo krivo za sve putne probleme. Ali da TK nema metra autoputa ni brze ceste jest krivo koliko i TK politicari koji se nisu znali izboriti za najmnogoljudniji kanton sa najgorim putevima. Ulaze se sve oko Sa.

Crveni 7 je sjeverna magistrala u nadleznosti Grada, jesu radili mjesec dva duze od planiranog ali nije nikakva blokada bila. Juzna je tranzit i tu su zaduzene Ceste Federacije. Pa pogledaj koja je bolja i zakljuci. Juznom ne mozes proci da sta ne otkines. Miladije sramota, a ni ostali dijelovi nista bolji.

Sad se pocinje prica o produzetku juzne do Slavinovica, nakon 20 godina ideja. Nadam se da ce od toga sta biti ili je samo izborna.

7. Haker

Haker Veteran foruma

8. XTRage

XTRage Veteran foruma

9. selvin

selvin Moderator

10. Qler

Qler Veteran foruma

Pogide mi danas komsija, ni kriv ni duzan, ovaj sudar kod Salakovca... debil koji prestize na punoj se zabio u njega... i degen prezivio a ubio covjeka...

11. XTRage

XTRage Veteran foruma

Pa inace tako nekako gotovo uvijek bude.

12. Reventon

Reventon Veteran foruma

Danas na poslu prica, negdje u TK, da li je Lukavac ili Gracanica, dvojica se sudarila i odbili se od trece auto koje je ubilo covjeka sto je na ulici prodavao povrce. Tuga do neba, covjek ni kriv ni duzan.

13. selvin

selvin Moderator

U tunelu, dupla puna, tako izgleda ili su se odbili do tamo, jer je kamion gorio u tunelu.

Edit:
    Ovdje pise da je on presao u drugu traku a pasat da je isao iza njeg.

https://tuzlanski.ba/crna-hronika/o...identitet-vozaca-koji-je-poginuo-u-salakovcu/

Sent from my SM-F711B using Tapatalk

14. Haker

Haker Veteran foruma

Nažalost magistrale su opasna mjesta. Raspravljalo se na što stranica o autoputu a realnost je da ti je glava u torbi na magistrali i kad normalno voziš jer kamikaza je sve više i više.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

15. selvin

selvin Moderator

Nije se raspravljalo o autoputu vec o brzini i kontroli. Jedan snimak je bio sa autoputa a svi ostali sa magistralnog na ogranicenju 60-70 gdje se vozilo 150-160+. Kamikaze su medju nama nažalost, ali da se ne vracamo na to.

Zadnja dva dana puna crna hronika, nažalost mnogo nevinih ljudi strada u svemu tome.

16. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Zbog ovih naglih vremenskih promjena dosta se raje zali da ih nešto obara, gube fokus, veliki broj nesreća. Mozda je covjek izgubio svijest.

17. Haker

Haker Veteran foruma

Realnost je da su šanse višestruko veće da će neko sranje napraviti na magistrali na toj brzini nego na autoputu, a nažalost voze po magistrali tako, posebno oba dionica jablanica mostar, jako brza cesta a puna kamiona i onda idu kamikaza preticanja

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

18. selvin

selvin Moderator

Sad gledam, 12 saobraćajnih nesreća objavljeno na klix.ba u zadnja 2-3 dana. I to većina ozbiljnih, a 4 sa smrtnim ishodima. A koliko ih se desi sto ne dospiju u vijesti, što završe na materijalnoj šteti i lakšim povredama i nisu materijal za klixa...

Neka statistika za prošlu godinu je bila cca 100 nesreća dnevno u BiH. A smrtnost 7 na 1000 nesreća, tj. sedmero strada svakih 10 dana. Očigledno u ova zadnja dva dana je smrtnost i 3x veća, 4 za 2 dana.

Tuga...

19. selvin

selvin Moderator

Pa logično. Na autoputu predjes 30 preko 130 pa vozis 160, 20% vise od dozvoljenog. Nije big deal.

Na magistralnom predjes 100 preko 60 pa vozis 160, 170% vise od dozvoljenog.

Barem u TK jer je 99% magistralnog ograničenje 60, bas rijetko 70 ili 80.

Brojke vecinom ne lažu.

20. dmr

dmr Veteran foruma

Najmrzi put Konjic Jablanica, tu se ni ne moze brze od 70-80km/h, bas je opasan put.