All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ocekujes ozbiljnost i respekt a glupiras se ovdje godinama :rolleyes:

I sta znaci "ad blue je u garanciji preventivno rijesen" ? Da je iskljucen ? :eek: Ako nije taman je vrijeme za drugu rundu :D

2. Haker

Haker Veteran foruma

Ja sam.vozio Aircross c5 3-4k kilometara samo sa auto mjenjačem. Isto sranje drugo pakovanje samo kupljen jer pezo imao taj glupi položaj za vilanom Citroën normalan.
    Meni je ok na ovim vozilima prednji pogon, mislim da je na sva četiri zapravo mana, svakako su to većinom sistemi primarno prednji pa kad proklizu pali pozadi.
    Taj motor je čisto dovoljan za tu sesiju i to je to. A te asistencije su bullshit najveći posebno taj line assist.
    Za tu lovu je ekstra godište i to, realno sl dobar auto si kupio, samo te sad raja zajebavaju jer si zaslužio. Možeš se sad par stranica cratiti gdje si pljuvao po ovim vozilima i td, sta sad očekuješ :)

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Bio_Sam_Zmijanac likes this.
  3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Cijena jest dobra nema sta, neka je sa srecom.

4. Qler

Qler Veteran foruma

Ma dobro auto, ako se nekom sviđa extra. To ja i kažem. Svako ima svoje. I ukuse i potrebe

5. dams82

dams82 Overclocker

Nema na čemu, napisao sam ono što znam čak ne znajući da ti kupuješ sebi, ali stojim iza toga, auto jest više šminka nego auto, ali nisam napisao da je loš... Za te novce nema nekog velikog izbora u tim godištima... Eno gledam Ford kolegica iz Subotice prodaje Kugu mk2 2017 1.5 tdci sa oko 220 hiljada kilometara za 15 hiljada eura, naravno dežurni "znalci" joj pišu mnogo je, a stvarno prateći njene objave kuga super održavana, vožena često po autoputu do hrvatske i razlog prodaje jer je kupila novu 2024 godište. Vjerovatno i taj pežo ako si kupio od prijatelja ima neku poznatu istoriju i to je veliki plus...

Bio_Sam_Zmijanac likes this.
  6. XTRage

XTRage Veteran foruma

Nek sam „znalac“ ali brate 15k eura za auto koje je zavrsilo bolju polovicu zivota.

Znam da je trziste blentavo ali to je do skoro bila cijena tri godine starog auta sa 80k na satu.

Evo ovdje skoro vidio fino ocuvan passat b8 sa 200k na satu 2.0tdi i frisko uradjenim velikim servisom za 9500€.

7. Haker

Haker Veteran foruma

Pa ovaj pezo vjerovatno ima pravih 160k. Budimo realni ima u njemu jos puno zivota.

dams82 likes this.
  8. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ma kazem za tu kugu.

9. dams82

dams82 Overclocker

Gore su auta još uvijek malo jeftinija, ali su dobro poskupila svugdje. Pošto je tiguan, ipak je on u klasi s kugom? Da se razumijemo ne smatram da je bolji izbor, ali nije ista cijena...

10. selvin

selvin Moderator

Ta 1.5tdci Kuga je od 2017 do 2019 (do izlaska nove) mozda i kasnije, konstantno bila na akcijama po cijeni od 38900KM. Ispade za 7 godina nije izgubila ni 25% vrijednosti? Jasno je da su cijene auta skocile, ali bih ja iskreno za tu cijenu očekivao ispod 100k kilometrazu i koju godinu mladju. Ali prodat ce je svakako bez obzira sto je to vjerovatno 120ks manuelac bez ikakve znacajne opreme.

Nije u klasi tiguana ni blizu. Mozda po nekim žnj pravilima.

11. XTRage

XTRage Veteran foruma

Nekih 12 hiljada sa tom kilometrazom, za tih 15k je sa 100k na satu.
    Sto je za moj pojam isto skupo, ali kad je glupi suv trazen.

@selvin a sta je nego sa tiguanom, ko da je tiguan neko aman auto.

dams82 likes this.
  12. selvin

selvin Moderator

Nije neko aman auto, po velicini je Kuga mozda i veca spolja ali gledajuci kvalitet i osjecaj unutra, voznju, ko nebo i zemlja. U Kugi ko da si u focusu, tj. i jesi.

Uostalom rijetkost je da nadjes tiguana sa tim motorom do 120ks. Vecina je 2.0 150ks ili 190ks. Najcesce i 4x4 i automatik. Pa nemas s cime ni poredit tog 1.5 120ks.

Nadji Kugu 4x4 2.0tdci automatik pa usporedi sa cijenama Tiguana. Ako bude razlika u 1-2k eur to je max, a meni bolji osjecaj ostavio Tiguan za 2 klase.

13. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ovo gore su bile cijene za kugu, tiguan je 2-3 hiljade skuplji.

14. dams82

dams82 Overclocker

Manuelac je. Nije oprema loša, čak je kasko osigurana do kraja godine, dupli točkovi sa novim gumama, auto je domaćinsko i vrijedi ipak malo više od prosjeka, ali nije poenta u tome nego kako su auta poskupila općenito... A tiguan je ista klasa kao i kuga, kao i ovaj taletov 3008...

15. dams82

dams82 Overclocker

To je tvoj osjećaj što je tebi taj auto ostavio bolji dojam, ali je klasa ista jbg... Naravno da je 2.0 jači, da je ljepše vozit automatika i da je 4x4 neki plus...
    I ako si u kugi kao u focusu onda si u tiguanu kao u golfu
    Ne vidim drugo poređenje...

Last edited: Jun 16, 2024
    aNaToMiC ! likes this.
  16. Haker

Haker Veteran foruma

Cuj nije kuga u klasi tiguana

17. selvin

selvin Moderator

Ma nije ni blizu. Tiguan je avion za Kugu. Ko god misli drugacije, nije sjeo u oba. Klasa po brojevima i dimenzijama jesu, jasno je to, napisao sam u startu. U stvarnosti nebo i zemlja.

I taj spomenuti 3008 je ista klasa na papiru, pa se moze poredit sa Kugom, sa Tiguanom nema sanse.

Sad cemo reci da je i Q5 i X3 isto sto i Kuga? Mozda u snovima najvecih Ford fanboysa. Svako ko je probao auto zna da je to, ne jedna, nego 2-3 klase ispod.

18. dino73n

dino73n Veteran foruma

Selvine. Kuga je ista klasa kao i tiguan a Q5 nije nego Q3. To sto je kuga koju si ti vozio neka bjeda a tiguan bio top model to je nesto drugo. Q5 je platforma audi A4 a Q3 je platforma golfa odnoso A3 a to je ista kategorija kao i kuga koja je ustvari fokus.

Pricamo o Kugi jadničku sa 1.5 motorom za do prodavnice i poredis je s nekim R-line Tiguanom. Sjedi u 2.0TDCI sa 180 ili 210ks u Titanium X izvedbi pa ces drugacije misliti.

Disclamer: Ne bi kupio Kugu ni u kakvom izdanju samo da se zna.A ni Tiguana takodje.

aNaToMiC ! and Haker like this.
  19. dams82

dams82 Overclocker

Eto, sad si dokazao da pojma nemaš. Kad je audi u pitanju q3 je klasa nabrojanih, a BMW x1. Ali to je već neki premium. A što se tiče fanboys nema nikakve veze, ja ako vozim ford i smatram kugu dobrim autom, ne znači da tiguana smatram lošim, kao ni 3008 ili neki treći. To si ti sebi umislio jer ti misliš da je tiguan nešto bolji, malo podignut golf kao i što kuga glumi focusa.... Da se džaba ne lažemo....

aNaToMiC ! and Haker like this.
  20. ECeh

ECeh Aktivista

Trebam prvi put raditi promjena ulja mjenjaca DSG 2.0 dizel Passat. Ima li preporuka kome otidji i da li se mora narucivati i koliko traje?