Polako mehanicari, smirite se. Spomenuo sam q5/x3 iako nisu ta klasa na papiru logicno (@dams82 ocigledno vise pojma od tebe), ali po reviewima se tiguan cesto spominje kao alternativa u toj generaciji npr. Q5. Kuga nikad nije spadala u taj izbor, dzaba sto je po papirima ta klasa kao tiguan a ne moze se takmiciti ni sa compactima. 3008 da ne spominjem, nema uopste 4x4 u ponudi i imala jedan jaci motor. Te klase po papiru su imaginarne. Pola vozila jedno drugom nisu nikad competition vec se naprave odvojene klase za premium, mid i ostale. Kuga je u ostalim, negdje sa dusterom. Prije bih pezo/reno/citroen alternativu uzeo nego Kugu.
Ne možemo dalje. Isijavaš bespotrebnu mržnju prema nečemu i s takvim nema diskusije... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Joj sta čovjek priča. Cuj 3008 nema 4x4 Ima dizlu 1.5, 2.0, benz 1.2 i 1.6 plus hibrid 1.6 sa preko 200ks sasvim dovoljno za to vozilo za svakog po nesto. Naravno da imaju klase, plus, ja ne znam koja budala moze porediti tiguana i q5 ili q3 sto je realnije Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Tiguan ne bi pogledao pored kuge... Isto golf... Šta ćemo sad Selvine jebo Tiguan, izvikano auto. Vozio sam ja novog, glanc zadnji model. Pisao sam ovdje, jaran uzeo T rock, pa došao pokvaren iz fabrike, vrati ga, uzme Formentor, isto pokvaren, vrati i njega, evo sad je zadovoljan sa Tiguanom. Super auto, R line, al ništa bolji od nove kuge sa ekvivalentnom opremom. Samo stvar ukusa. Praviti nešto Aman od njega je bezveze. VW ko svaki drugi....
Ovaj 3008 je lijep auto. Pošto sam takodje u potrazi za autom, vozio sam se sa drugom koji ga ima. Unutrašnjost je lijepa, ljepša nego VW, Skoda, Seat koje sam probao . Eh sad, koji današnji auto nije šminka? Pričati o performansama, držanju u krivinama meni nema smisla. Na TK nemam gdje voziti preko 80. Par puta u godini izadjemo na autoput. I još jedna stvar,ne poznajem nikoga ko vozi Ladu Niva.
Sad znam zasto si obrisao svu onu raspravu od neki dan kad sam rekao da mene treba staviti za šefa na ovom threadu. Jer bi i ti završio u Banovićima. Ja sve mislim Haker preserava kad se kolje s tobom a ono vidi......
Pa zamisli čovjek kaže nekom čiji je posao i od čega živi da ta auta šarafa 8h dnevno, godinama da nema pojma. To.ti je on ukratko Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Da selvin ne zna rasporediti klase smo vidjeli jos davno kad se sa mnom klao je li suv udobniji od sedana/karavana
Tako je, sve ste upravu. Niste vozili 3 razlicita auta u svom zivotu Cuj ljudi mehanicari, a najbolje u sta se kunu im ford. Sto li, sta li voze trenutno? Ko Tale, to sto vozi trenutno je najbolje na svijetu. Toliko o profesiji i profesionalnosti. Tiguan ispade sepet, a 3008 i kuga neka vozila. Samo na hwb i nigdje drugo, pa ni kod vlasnika forda nije to u glavi.
Opet ti je citanje problem, Kuga je bezveze, Tiguan malo manje ali i dalje bezveze, sva poenta je da su ista klasa.
Daj ba selvine, Tiguan jeste sepet, nije ni kuga i 3008 bolji, ali vala i Tiguan je kanta isto. Glc, q5, xc60 to na nešto liči. Jebo VW, kad je bio udoban i kvalitetan. Hrđa gore nego opel u najgore doba...
Stavrno bi te poslao u Banovice. Jer kod mene bi bila pravila. Zabranjeno vrijedjanje clanova a isto tako zabranjeno glupetanje i izmisljanje cinjenica. Niko od nas nije rekao da su kuga i 3008 vozila a tiguan sepet nego ti govoris obratno. Cijenovno gledajuci jeste tako jer kod nas vw glumi nesto a ja upravo vozim forda zato sto ne glumi nista i vrijedi vise nego sto ga platis dok kod vw bacis odredjeni dio para da bi bio korisnik balkanskog premium može i šumu i na autoput brenda. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Nije tale, zna se ko Btw ovaj novi 308 sto se tice kvalitete enterijera je top stvarno. Nigdje krute plastike, sve koza i meko, bas sam se iznenadio kako je unutra sklopljen Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja ne pročita nigdje da je neko napisao da je tiguan sepet. Niti da je kuga bolja, osim da su ista klasa... Nismo čak pisali koji bi auto bio čiji odabir... Poenta su bile cijene... I visoke su definitivno... Selvin se upalio jer on to voli... Prvo lupa pa se vadi... Da bar ti imaš neki nabrijan auto, nego mali Mercedes koji da su stvari bile na tržištu kako treba ne bi se nikad ni proizvodio, Mercedes počinje od C klase, sve ispod su neke igračke koji ništa bolje nisu od prosječnog auta iz tih manjih klasa.... Ovdje ko god nešto kupu ima mu se nešto reći jer nema pravog izbora s globalne strane... Nego poželi sreću i to je to... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja se slazem sa Selvinom da Tiguan djeluje kao dosta kvalitetnije auto od Kuge. Da li je tako ili nije ne znam, ali daje takav osjecaj. Mozda su fakat tu negdje kvalitetom, ali Tiguan djeluje duplo bolje.
Koja kuga koji tiguan? To je glavno pitanje. Entry level kuga vs R-line tiguan? Ili dva primjerka iz iste kategorije? Kod nas je puno R-line Tiguana a malo Titanium X Kuga Ford nije premium klasa,malo se Fordaša odlučuje za kupnju top modela jer preprodajna cijena nije povoljna. Zato je kupnja polovnog Forda odlican izbor jer za male pare dobijes mlado dobro auto a opet VW je bolje kupiti nov jer se vrlo malo gubi jer je preprodajna cijena bezobrazna pa je kupnja polovnog poprilicno bacanje para. VW je vec odavno cijenovno u premium klasi a ne pripada u nju. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Pa gledao sam te X-eve i Q-eve, za iste pare dobis 5-10 godina starije auto. Isto je i za Tiguana, koji je meni bezličan, radije bi uzeo Karoq. Gledao sam Mazdu CX-5 2.2 skytec, na kraju otisao na 3008 zbog provjerenog auta od priatelja. Ima 300ks i 4x4