Umalo da kupim CX-5, 2.2 skytec, full koza, xenon čak i Range Rover Evoque. Presudila je sigurnost porijekla i kilometraze, auto je od radnog kolege. Da sam mogao kupiti 3008 GT line 2.0 HDI, bilo bi top ali je izvan mog budzeta.
Ma najbolje da si kugu, nema boljeg u toj klasi. Pogotovo 1.5 tdci 120ks, vrhunska fiesta (pun intended).
Još nam ne reče koju si vozio. Cuj karoq skala, bože sačuvaj sta ovaj čovjek lupa. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Meni se cini da covjek kupi Ferrari Purosangue i napise ovdje odredjeni bi popljuvali i reki da to nevalja. Tale, fino vozilo i nadam se da ce te posluziti. (jbg, neki svoju MUSKOST jedino izgleda mogu pokazati jakim i nabrijanim autom) Ja kad sam kupovo sebi Alfu, cuo sam prica od svakoga kako kupujem u cistom prevodu GOVNO. Sad vecina tih koji su mi to govorili, samo spusti glavu kad pocnemo pricati o tome kako se kome pokazalo auto i svi su skuplje platili, caj po 3-4 puta nego ja. Od citrena c4 s 1.6 benzin motorm gdje je rikno motor, kompresor klime, Renault Megana RS 250ks gdje je otislo sve sto je moglo na autu (senzori abs, kocione cijevi, abs pumpa, pucanje glave motora, poslje toga pucanje radilice, dato sigurno 10 000km za 4 godine na odrzavanje (placen 3 puta vise nego moje i jos mladji 5 godina) i jos uvijek kad sjednes u njega gore lampice. Passata 6 gdje rikne elektronika ventilatora, pa onda ode motor jer je magicni 2.0 TDI, Audi q5 gdje pukne deklo mjenjaca pa ode samo na to 3000KM i problema s kompresorom klime itd itd. Audi a4 quadro, lakse nabrojati sta nije zamjenje (a reci druga "fino ta Alfa izgleda ali se kvari", dok sad kaze "ma svako auto je dobro") i jos par opela, skoda itd. I u svemu tome moje auto je stalno u pokretu jer radim s njim, konstatno ima nekog tereta.
Zanimljivo "Umalo da kupim CX-5, 2.2 skytec, full koza, xenon čak i Range Rover Evoque." kakvi su sa održavanjem? Ja ganjam GLK facelift model.
A koju si ti vozio pa se javljas uopste? Astru svoju a sve znas Vozio 2018 godiste, 2.0 tdci, 150ks, 4x4, powershift, st line oprema, 110k na satu. Ekvivalentnog tiguana, 2.0 tdi, 150ks, dsg, ne sjecam se opreme, nije rline, slabija malo. A u karoqa nisi ni sjeo sigurno, ko god jest razocaro se u zivot za te pare. Kao malo bolja fabia, scala jedva. Ne znam sta ocekujes od tog vozila?
Selvine. Jedino sto nismo kupili karoqa jest što se moralo čekati mjesec, a oprema mu je bila losa u smislu da moraš nadoplatiti za sve dok je Citroën najjači paket sve dodje sto ima. Naravno da sam je provozao, drug mi je ima, prošle godine novu kupio. Dragi Selvine ne razgovaraš sa nekim pećinskim ljudima koji nisu nikad ništa vidjeli. Ali hajde ja, istina, ne vozim druga auta svaki dan, ne vozim ni svog, ali čitam ovo i ne vjerujem da se raspravljaš sa čovjekom koji non stop radi druga auta. Plus, zamisli provozao si neki auto. Za mene možeš reći kakav je neki auto nakon nekog dužeg vremenskog perioda. Jedna vožnja, šta to znači. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Btw meni je karoq ekstra auto, svaki dan bih ga uzeo u odnosu na tiguana. Dobar unutra, prostran kao autobus za putovanja top auto. Da smo njega uzeli ne bih ga nikad prodao. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Takav isti, samo nije taj mjenjac. Lijepa je unutra generalno, ne kaze to niko. Jest da je centralna konzola ko u kombiju. Mjenjac ti u visini grudi, neprirodno skroz. Ali nismo pricali o ljepoti svakako. Barem ja nisam, ako jesmo, da krenemo ispocetka?
@Haker sve si mi rekao ako ti je karoq vrh, jos i bolji od tiguana... Daj molim te, odvadi malo. Znam da namjerno meni kontriras, ali ne sramoti se.
Nemam se ja sta sramotiti. Radije bih škodu octaviju nego golf 8, radije bih karoq nego tiguana. Ne patim od nikakvih znakova na haubi, da patim vozio bih nekog Mercedesa. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
E jest mi vw neka znacka pa da kao bjezis od nje na skodu. Ali ta izvala za karoqa, to mi je jace od onog screenshota da se vidi senzor otiska sto si izveo. Za Mercedesa si upravu, to samo ciganija vozi.