All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. selvin

selvin Moderator

Mondeo jedini vrijedi. :)

De ba, isao sam na obuku kod Taleta, malo trolam, zaboli me neka stvar za Tiguana, ne bih ga nikad kupio, nego htio malo nalozit kolege mehanicare sa svog kraja. Kuga je vrh, ali ova zadnja.

2. dino73n

dino73n Veteran foruma

Nismo pricali o ljepoti. Ali jesmo o svemu i svacemu al na kraju o nicemu. O kvalitetu o nekvalitetu a ponajvise o klasi.

Nasrao si se na kugu kao da su ti duzni pare a tiguana dizes dvije klase iznad pa cek i tri. Da ne trazim sad i da qouatam i boldujem.

Forda mozes voliti il ne voliti tvoja stvar. Spomenu sam 100 puta zasto vozim Forda,jer vrijedi vise nego sto ga platis. Kvalitet izrade i pouzdanost. Nista losiji od VW u mnogim stvarima bolji. Ne mogu povuci direktnu paralelu Tiguan Kuga jer nemam Kugu ni u koga bliskog al eto spomenuo sam ti od čega pati radnikov tiguan.

Ćaća mi je jedno vrijeme imao dva auta,Caddy za svaki dan i Pasat 8 1.6tdi 88kw ( garaza) ista klasa kao i moj Mondeo pa ti tu mogu povuci paralela vagon.

Njegov 2015 moj 2016,njegov kupljen sa 205k km moj kupljen sa 180k km.

Njegov placen 23k u to vrijeme moj placen 18k

Kod mene opreme fine,veliki diplay sa navigacijom kod nejga mini ekranacic nema navigaciju. Kod mene senzori za parkiranje i napred i nazad plus park pilot kod njega nema nista. Kod mene grijanje u sjedistima kod njega nema. Kod mene grijanje prednjeg vjerobranskog stakla kod njeg nista. Kod mene automatska dvozonska klima kod njeg obicna rucna.

Kod mene kozni mekani volan kod njeg plastikaner. O udobnosti sjedista i kvaliteti voznje da ne pricamo.

Motor,1.5 88kw vs 1.6 88kw

Moj motor nema zupcasti kais u ulju koji pukne i stane podmazivanje nego je pumpa ulja spojena direktno na radilicu vw ga ima. Moj motor nema elektricno kontrolisanu pumpu za vodu koja malo malo pa zataji pa se motor pregrijava. Moj motor nema jos dvije dodtane elektricne vodene pumpe koje svako malo crknu pa ne tadi grijanje u autu ili ne hladi usisnu granu. Moj motor nema vodom hladjenu usisnu granu koja pukne pa pusta antifriz u motor pa na kraju crkne motor.

Moj motor je presao vec 310k km ne trosi kap ulja od zamjene do zamjene i ne pokazuje nikakve znakove umora niti je ikada ista kahnulo za ovih 4,5god od kako je ko mene.

Caci je zaribala pumpa vode na 208k i srecom smo izbjegli havariju pucanja zupcastog remena jer se to desilo pred kucom.

Sve ovo sto sam ti napisao neces procitati ni na jednom portalu ni kod reviewera nego samo od ljudi sa licnim iskustvom.

Znaci godinu stariji vw iz iste klase placen 5k km vise sa 25k km vise na satu i kroz eksploataciju se pokazao kao losije auto. Jos da napomenem ni moj mondeo nije neki titanium. Obicna trend oprema samo sto u baznom modelu mondea dobijes puno vise nego u baznom modelu vw.

Za tih 18k sto sam dao za mondea u to vrijeme sam od vw mogao dobit golfa 7 2013g sa bruku kilometara i nista opreme.

Poslije ovog opsirnog objasnjenja odjvaljujem se od daljnje rasprave Tiguan VS Kuga

Ko sta voli nek si kupi i ko kako voli nek trosi svoje pare.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

3. mobsterc

mobsterc Overclocker

4. zoi

zoi Veteran foruma

Ma nije dmr to mislio, nego se iznenadio što je Tale promjenio Škodu :D

5. Qler

Qler Veteran foruma

Meni iskreno druga malo razočarenje vozio sam je i nije mi to to... Nekako mi nije sjela, model prije i model poslije su mi nekako bile bolje..

Formentor me oduševio, fakat, auto je bilo baš vozačko, baš dobro za voziti. Al poludila multimedia, onaj display se počeo paliti i gasiti, i zvanično ga nisu mogli popraviti.... Šteta, bila je baš dobra.

Al ovaj GLC od kuma, strašan, 2021 godina, FL model, 300e hibrid, 2.0 benzin i struja 320KS meni se čini. Od opreme ima mislim sve. 105k KM bio polovan :) on je baš strašan. Onaj airmatic adaptivni ovjes, 20 cola Felge 285 nazad, ma milina ga derati

6. selvin

selvin Moderator

Pa nije ovo borba vw vs ford. :) Jasno je gdje dobijes više opreme za manje para. Gledaj sta kinezi daju sad, samo sto ne leti za 30k eura. :)

Ma samo sam htio sa vidim je li vise branite karavane ili SUVove kad se napadne na forda. Izgleda da je veca borba bila za Kugu nego za karavana, ali nijanse su odlucile.

7. selvin

selvin Moderator

Na koje si vozilo ovdje mislio?

8. Haker

Haker Veteran foruma

Nema sta, cupa mrcina.
    Nego jel stabilno, nema.plivanja?

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

9. selvin

selvin Moderator

10. dmr

dmr Veteran foruma

a jest gay ispo :D

11. selvin

selvin Moderator

Ostavio je on zeni oktaviju pa se ti sad s njom mozes takmicit ko manje potrosi na predjenih 10km zagrijanog motora :D

12. dmr

dmr Veteran foruma

selvin likes this.
  13. dino73n

dino73n Veteran foruma

Tesko ce zena protiv ovog 1.5 dobit bitku. Ako je imalo nalik na moj 1.5 imat ce tale rezultate ko nikad. Bez obzira na losu aerodinamiku,svakako na 60kmh gdje se ganja min potrsonja otpor zraka ne igra veliku ulogu.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

14. selvin

selvin Moderator

TaleIsMyBitch

Sta mislis sto mu je kupila 3008 a ostavila sebi auto za prave muskarce. Zna se ko vozi traktor a ko otvara kapiju.

15. dmr

dmr Veteran foruma

Uuuu Selvine, teske rijeci :D

16. selvin

selvin Moderator

Ovo "ko vozi traktor" je slucajno bilo za oktaviju. Halalite :D

Ma nece se Tale ljutit, on je to sam i priznao prije x stranica kad smo poceli napadat forda bezuspjesno.

17. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Hvala legendo.
    O ukusima se ne raspravlja mnogo, a istina je svako auto je mačak u vreći pa čak i novo.
    Meni je 3008 mk2 bila želja koju sam ispunio. Ne patim od brandova, recimo meni Alfa 159 mnogo više daje od recimo BMW-a u klasi i prije bi je uzeo nego BMW ili Mercedes tog godišta, jer dobiš premium auto koje sluzi dobro za mnogo manje novca nego sto bi ulozio da dobis passata b6 koji je presao 600k. Druga stvar je i odrzavanje, Nije isto odrzavati GLA, Q, X i recimo 3008, Dustera itd.

18. Bio_Sam_Zmijanac

Uvijek sam ja otvarao kapiju, ja to priznajem.
    Priznajem da ovaj 1.9 tdi bruji, ali razvija snagu i obrtnin momenat nisko kao nijedan motor. Vec poslije 2500 rpm gubi kuvet.

Pa to i jest taj fordov motor, auto ima 1400 kg, kao i škoda, vidjet ćemo kako će se pokazati.

Tek kad AC iskljucim.
    I dalje je Octavia no1 best buy car.

19. Bio_Sam_Zmijanac

Ima priatelj mazdu cx-5, 2.2 skytec 4x4, vec druga godina, nije imao problema, nesto na trapu mijenjao samo. Evoque mi je nepoznanica.

Eldorado likes this.
  20. Qler

Qler Veteran foruma

Na kugu druge generacije... isto kao Focus druge generacije, meni se nikad nije svidio. Auto lezi na cesti ko prikovan, ganjao se sa jaranom u golfu 5, pa se kasnije mijenjali za auta, do bjelasnice i nazad, i obojca smo zakljucili da Golf ni blizu ne lezi ko Focus u krivinama, ali brate, kako je jeftin unutra onaj focus, pogotovo prije zadnjeg FL, to je sramota...