All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Taj 1.6 TDi iz tog perioda je vjerovatno najgori VAG motor.
    Golf 6 nit smrdi nit miriše, kad sam vidio da su mu ukinuli multilink kao standard znao sam da je to neko sranje.

2. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Al pliva

Last edited: Jun 18, 2024
  3. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Ne vidim sto ne bi mogao. Ja sam tjerao 1.6tdi do 205 nekoliko puta, 110ks. Samo vremena treba :D

4. XTRage

XTRage Veteran foruma

Eh da je to linearno, dodas 40 konja i ides 40 vise :D

5. XTRage

XTRage Veteran foruma

Koje lazi, hahahaha.

6. selvin

selvin Moderator

Pa eto vidi se tu kad vozi 240+ pored kamiona kako prodje. Treba da prodje kraj njeg ko da vozi 150 kraj stacionarnog objekta. A prodje ga ko da vozi 80 :)

7. selvin

selvin Moderator

Evo pisu ljudi u komentarima da je ovo nizbrdica prema Dresdenu, osim sto laze na satu laze i na 10% nagibu. Oduzmi 20% i taman :D

8. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa bas matematicki nema smisla da je +25% snage samo +10 na sat, ako vec moze iz fabrike 220. Sasvim je realno 240, to konja i torka sto dobije, ali nema bas smisla sto je na 3k obrtaja, tako da bi vjv po gps bila druga prica.
    Meni je ustimano po gps u bobu sa kazaljkama.

9. XTRage

XTRage Veteran foruma

Za stvarnih 240-250 treba golf gti sa 245 konja.

Iznad 220 je toliki otpor zraka da za svakih dodatnih par km/h ti treba bruku vise konja.

Po vasem racunu bi auto sa 500 konja islo 800 na sat :D

10. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa nije 220 magicna neka granica, sve se to drasticno povecava i ranije, a za vise nastavlja isto tako eksponencijalno. Zavisi kakav je drag auta, omjer mjenjaca/diferencijala, ali doci do 240 (po satu) nije toliko zahtjevno.
    Bilo bi dobro da ima i gps ukljucen pa da se vidi, za 'pravih' 250 se slazem, na mom auto za max sa 255 na 270 je trebalo oko 60ks dodatno.

11. AggressoR

AggressoR Komšija

Mora imat prenos za to, ako prenos dostigne max na 5000 obrt(blokada motora), djabe da ima 1000 ks.

12. mobsterc

mobsterc Overclocker

Da, mora se raditi regearing, i onda udaris u drag wall, to je limit auta i onda ti treba stotine konja da se pomjeris 5km/h.

13. mobsterc

mobsterc Overclocker

A da ne pricamo da za max brzine moras ganjati i uslove, da nije prehladno, prevruce, nadmorska visina... Zato ima ona jedna dionica do splita, ravnica i pred kraj mrvicu i nizbrdo prije nego krene uzbrdo pa ti pomogne da usporis :D

14. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Ja razmišljam da uzmem RAV4 XA40 2018, hibrid 2.5 (147kW), presao 140k, cijena 42.5k. Odgovorite me najbolje sto znate. :D

Prelazim 12-15 hiljada godišnje.

Pristojan XA50 je +15k, ne daju mi se te pare, iako mi se i on mnogo svidja.

15. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ne znam sta te posebno treba odgovarati od hibrida :D
    Jedino ako je baterija frisko promijenjena

16. selvin

selvin Moderator

Ma ovaj novi je dosta bolje auto. I komotnije, i ljepse i spolja i iznutra. Starije toyote su ko da kamioncic/kombi vozis, takav osjecaj, barem meni.

Jesu hybridi, ali ganjat sa finom kilometrazom i garancijom, koja je kod njih 200k ili 10 godina.

17. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Sto? Hibrid = asking for trouble?

18. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Vozio sam ga danas, jeste bogdu grub interijer, ali nije neudoban.

Ja sam ga svakako mislio voziti jedno 3 godine, tipa do 180000km. Pod garancijom je jos uvijek, odrzavan uredno...

19. selvin

selvin Moderator

Nije magicna granica, ali je limit za mnoga auta jer tu negdje kreću sitnice da utiču. Drag auta je jako bitan na tim vecim brzinama, uz to jos i povrsina sa kojom se drag coeff množi. Doci do 240 jest zahtjevno, i za auta od 200ks.

Gledao sam skoro skoda superb 200ks 4x4, max speed 237km/h (a eto octa 150ks moze 254 ocigledno :D). To je samo 7km/h vise od cla sa 170ks. 30 konja vise, ocekivao sam dosta vise km/h. Ali je drag coeff 0.22 vs 0.28 i jos superb veca povrsina.

Sent from my SM-F711B using Tapatalk

20. mobsterc

mobsterc Overclocker

Kao da mi je u sjecanju ostalo da je garancija 150k, moguce da grijesim