All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa to je to sto sam i govorio, 190ks u oktaviji za 240. Ima manje kila i bolji drag od superba.
    Btw, taj drag za cla je debunked cini mi se, merc tvrdio 22 a ispostavilo se 29, ovako nesto..

2. selvin

selvin Moderator

Nisam taj probao predzadnji, onaj prije tog jesam. I to dizela, ma pravi kamioncic bio :D

Ako ti se svidja, ma sto da ne. Realno 2018 godiste sa takvim motorom nemas sta drugo gledat za te pare. Neces Tiguana ili Kugu kupovat :D Za njih ti svakako treba 50+ sa slicnim motorima, a sta ce ti belaj :D

Sent from my SM-F711B using Tapatalk

hurmash1ca likes this.
  3. selvin

selvin Moderator

Ona nova octa je po specs 235 max sa istim motorom 200ks, 2 manje od superb. Vjerovatno pocne letit zbog težine pa ne dira asfalt :D

Ako nova octa ima 0.24, onda moze svako napisat sta hoce.

Sent from my SM-F711B using Tapatalk

4. dmr

dmr Veteran foruma

Pa i ja da imam sestu brzinu isao bih 240 :) Ovako na 3k obrtaja 140 :D

5. dino73n

dino73n Veteran foruma

Strasno je sta otpor zraka radi na vecim brzinama i koliko je aoredinamika bitna.

Bas juce cesto spominjana KUGA sa jadnickom motorom 1.5 TDCI i 88kw razvija maximalnu brzinu bijednih 173kmh dok mondeo sa istim motorom i mjenjacem i sa par kila vecom masom ali dobrom aerodinamikom ide 20kmh brze

6. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa dobro, necu sada u par kmh, to je to otprilike, znaci oko 200ks ti treba za otprilike 240, ili eto 235 - nebitno..
    I pisu kako hoce, pocevsi od merca :D

7. XTRage

XTRage Veteran foruma

Okta po katalogu 222 a na videu 254, hahaha.

8. selvin

selvin Moderator

Pa da ali i sa 170ks mozes do 235 gotov. U tome je trik. :) Tu je ta magicna granica. :D

Najvise i lazu najveci igraci :)

9. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Problem je sto octavia kombi, porodicni auto prži gotovo isto cla, dizajn auta je usavrsen, razlike vise nisu drasticne kao nekad.
    Što bi Juraj Šebalj rekao, da nema ukusa svi bi vozili Octavije. Pogledas onu novu Octaviu RS line 4x4 200 ks, i daš duplo više para za mercedesa koji ima nešto malo bolje performanse.

10. mobsterc

mobsterc Overclocker

Upravo, ta magicna je prije oko 230~240, iznad toga su muke, bas zbog eksponencijalnog rasta otpora.
    A ovaj sto ide nizbrdo i stavio manje gume, nista bez gps :D
    Murano mi laze npr po gps 147, po kazaljkama 160 dok g37 pokazuje kao gps.

11. selvin

selvin Moderator

Pa i za octu rs das duplo vise para nego za obicnu od 150ks i dobijes 10km/h veci max speed ili koliko vec? Dobijes i sekundu mozda do 100km/h. Ja i? Kakve veze ima brend tu?

Last edited: Jun 18, 2024
  12. selvin

selvin Moderator

Bolje da pise vise, nego manje. Sigurnije i za vozace i za radarske kazne :D Kome se gleda u brojeve nek gleda i nek misli da vozi 300 :D

13. XTRage

XTRage Veteran foruma

To od jure nije kompliment nego da je skoda bezlicna skula, haha.

14. XTRage

XTRage Veteran foruma

Sad skoro zamijenio ramena zbog dva porozna selena i stavio nove kocnice, sve mi nesto bilo toplo oko srca kad mi je isprintao spuru perfektno zelenu i tehnicki bez gresaka :D

Dosad me kostalo odrzavanje skroz malo ali da bude po mom cejfu iducih 50-100k ce biti troska :D

15. Qler

Qler Veteran foruma

7 brzina je dsg :) kaze u 7 samo spali obrtaji, nece dalje :)

Al eto, ona je pokazala 240 :) inace role bas puno vozi, prelazi bar 100k godisnje, pa ovako zna na auto putu probati :)

16. Eldorado

Eldorado Komšija

a u pm jesu ga smutili pa nije ni cudo što ima dosta kritika kad je toliko kombinacija.

ima ih po cestama solidan broj a proprilicno su na lošem glasu.

17. Ekstrauterina

Ekstrauterina Aktivista

I meni slijedi uskoro. Majstor mi je preporucio da idem u ovlasteni i da odrade adaptaciju DSGa po potrebi (ako sam ga dobro shvatio).

ECeh likes this.
  18. ECeh

ECeh Aktivista

Hajde javi kako i sta ide, ja uskoro trebam, ali nije mi jos hica.

19. Reznor

Reznor Overclocker

Da li neko zna kakav povoljan sistem Android/CarPlay za Audi A4 B8. Svidjelo mi se kod sestrinog Golfa 6, ali ista stvar za ovaj moj Audi je znatno skuplja. Makar Bluetooth da se može zvuk prebaciti da ne ide preko transmitera. Mada zgodna stvar su mi Google mape i muzika/radio u split screen.
    Opcije su:
    - AMI kabl (nemam izgleda taj priključak u pretincu, ali imam MMI 3G sistem i onaj točkić kod mjenjača).
    - Android/CarPlay modul
    - Android radio (opcija 1 radio koji se uklopi u rupu i opcija 2 što viri kao tablet)
    Na AliExpress je oko 500-600 KM, ali onda treba tu računati i carinu:
    https://a.aliexpress.com/_EwHR3hl

20. Mujka

Mujka Komšija

mama koristi junsun multimedije dobre su preporuka