All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ma to ti je dokaz da ljudi nazor kupuju auto koje realno si ne mogu priustit. Nego eto, fura se nivo, komsija ima pa da i mene mahala vidi, a zavale se u kredite itd.

Reznor likes this.
  2. Haker

Haker Veteran foruma

Auto koje možeš voziti je ono u koje u svakom momentu možeš uložiti onoliko koliko je potrebno a da to i ne osjetiš na budzetu. Koliko ljudi u BiH vozi takva auta? Ja znam lika koji vozi S500 2016 na zimskim poderanim gumama a takvo je stanje i ostatka auta zrenutno.

Zato po zapadu možeš vidjeti veću auta golf i octavia klase a ljudi zarađuju troduplo više od nas

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. Qler

Qler Veteran foruma

Meni je Mercedes na tracmax Kinezima ljetnim. Smeće neopjevano. Vozim ih ovo ljeto, baš to jer sam Dunlop zimski kupio, pa da razgodim, a gume su kraj 2023 godine ove kineske. Sad ih iskreno ne pazim sekunde, derem ih kako stignem, slajdram, namjerno ga malo bacam kad negdje skrećem, da i malo auto upoznam kako se ponaša, znači derem ih maximalno... Dok ću sljedeće ljeto kupiti nešto da valja, planiram oko 1500-2000 za gume da dam, da sam miran...

4. dino73n

dino73n Veteran foruma

Istu sam pricu pricao i za telefon od 3 milje pa u maskicu od 3 marke.

Last edited: Jun 24, 2024
    Reznor and dams82 like this.
  5. zoi

zoi Veteran foruma

Meni su na red došle na zamjenu i zimske i ljetne, imam dva seta felgi, pa sam. kupio all season gume :D u Zadnjih nekoliko godina nisam osjetio potrebu za zimskim gumama. Prošlu zimu se samo jednom spustio po snijegu, a s druge strane često je temperatura znala biti po 15 pa i 20 stepeni a ja na zimskim.

Pošto ja ne bacam u krivinama ko Qler niti vozim 200 na autoputu kao škodapro vozači, smatram da mi ovo može zadovoljiti potrebe :)

Qler and selvin like this.
  6. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Hajd da si reko Armani ili eto Hugo Boss, al kud ces ta dva za primjer navodit...

hurmash1ca likes this.
  7. Reznor

Reznor Overclocker

Uzmi koji hoces brend skuplji nije bitno, vec kontekst, jednostavno neke stvari ne idu jedne s drugima, ali hajde svakom njegovo :D

8. zoi

zoi Veteran foruma

Da je kupio Mercedesa ili BMW pa bi se moglo pričati o Hugo Boss i Armani. Poređenje je taman na mjestu.

Reznor likes this.
  9. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Čuj Stevie, ne moramo mi svi iz BiH ići u Njemačku da bi imali njemačke plate. Kupit cu nove gume, pitao sam za savjet gdje se kupuje. Vi okrenuli na sirotinju. Tipično Balkanski. Evo jedva prezivljavam i imam dva auta, supruga i ja radimo, i na octi imam dva seta guma sa felgama. Ovo nije premium auto, slične bi gume kupovao i na octaviji sa boljom opremom.
    Odlučio sam za
    215 65 17 PIRELLI SCORPION VERDE R17
    https://olx.ba/artikal/51625888

Imao sam ja novca i za ovaj Superb Scout, ali ga nisam kupio jer bi onda morao da više razmišljam o troškovima i potrošim gotovo svu štednju.
    facepalm emoji smileys

Last edited: Jun 24, 2024
  10. selvin

selvin Moderator

Što nas bolan Tale lažeš bezveze? :) Pa ti reče od prijatelja uzeo 3008, ja kontam njegovo auto, a ono lik švercer. Slučajno 5 auta u prodaji u zadnjih mjesec dana :) Vidim ja poznata mi ta kapija, ali kad si stavio superba nije bilo tesko naci.

Peugeot 3008 (29 750 KM)
    https://olx.ba/artikal/61780435

11. dams82

dams82 Overclocker

Ajmo sad da čujemo qler-a, jel mu amidžić ili šta već

12. Haker

Haker Veteran foruma

Hahahah sto ga nadje

dams82 likes this.
  13. ECeh

ECeh Aktivista

Treba mi auto do 30-33k, karavan ako neko naleti sta za preporuku nek javi. Obavezno automatik mjenjac.

14. Reznor

Reznor Overclocker

Jače od novog hita rame isaka :D

15. XTRage

XTRage Veteran foruma

Jel iz kiseljaka ?

16. Reznor

Reznor Overclocker

Ovako nešto?
    https://olx.ba/artikal/61484911

17. zoi

zoi Veteran foruma

Meni bi bilo žao dati 30k za 12 godina staro auto, ma koliko na oko fino izgledalo.

Ronaldo_9, Pelikan and selvin like this.
  18. nFare

nFare Overclocker

Kakav ultimativni old school trol je Tale, do juče valjao socijalu na raznim temama sad kao neki postovi sa visine, šta ćete vi debili

Helem ja sam se preporodio sa old season gumama, jest da se poderu prije ali ne mogu više zakazivanja termina zezancija nosanja guma ili plaćanja po skladištima, ovako nabaci i vozi, oprezno po snijegu :D

Pelikan and selvin like this.
  19. XTRage

XTRage Veteran foruma

Mene bi na allseasonu vise brinulo vruce ljeto, po snijegu ide i kelly.

dams82 likes this.
  20. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Pa ko je rekao da se lik ne bavi uvozom i prodajom auta, lik radi sa mnom tj. radni kolega dugo godina. Ima i svoju firmu.