All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. nFare

nFare Overclocker

To je djelimično tačno, da po vrućem ljetu nisu idealne nisu, međutim većinu kasne zime, proljeća, jesen, kad su temperature -2 do 7 su bolje od većine ljetnih ili zimskih guma.
    To za Kelly si lupio čistu glupost, i tad su uslovi promjenjivi osim ako baš nisi zaglavio dok pada

2. selvin

selvin Moderator

Nije majka Muju klela sto se kockao, vec sto se vadio. @Qler te pitao od koga si kupio, a ti si napisao ono sto sam quote gore: "Nije prodaja, od prijatelja." Kako sverc nije prodaja? :)

Ma nebitno je ba, nego ne vidim razlog da lazes bezveze, taman da si uzeo od Jure iz Kiseljaka sto kamatari narod. A pogotovo ne vidim razlog za ovo sto @nFare pise.

3. Haker

Haker Veteran foruma

I ja ih konzam kupiti, i to neke koje su više za ljeto. Ne znam imaju li takve, znam da Michelin crossclimate važe za najbolje ali na snijegu.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

4. AggressoR

AggressoR Komšija

Ja sam vise puta napisao svoje iskustvo s Allseason gumama, pireli.
    Preko 25-26 stepeni vanjske i cesto se palio TRACKING CONTROL na malo jacem gasu, Abs isto tako na jacem kocenju, u krivini je znalo iznosit citavo vozilo bocno.

5. selvin

selvin Moderator

AC Jure Kiseljak je neprevazidjen švercer za ove koje ja znam. Simbolicnih 2-2.5% kamata ali na mjesecnom nivou :D Za kredit od 10k na auto mu das preko 20k na 5 godina. To kad sam vidio sta radi ljudima, kamatarenje pravo, a narod naivan, on im kaze rata lupam 350KM, i ne zvuci im puno, a kad izračunas uzima 5x vise nego banka. Ukinuo je sa olx-a te detalje oko kamata i rata, sad samo pise da daje na rate.

6. dams82

dams82 Overclocker

Napisao si nije iz prodaje, a auto na olx objavljeno.

7. XTRage

XTRage Veteran foruma

Michelin je ćaća za allseason ali i njihove su našiljene za zimu.

Ovaj zadnji Conti kao pobjedjuje na testovima ali ne vjerujem svabi da je nebo plavo.

8. nFare

nFare Overclocker

Proguglaj aktuelne testove i gume koje su ti dostupne, znam da su čak srednji brendovi tipa nexen ili kleber jako solidni na suhom, ovi premium se bore da su dobra snježnja guma.

@AgressoR
    Ne znam baš da na tim temperaturama prave problem, nisu all season gume za staze, s tim gumama voziš Jenson Button style a ne Alonso :D

9. zoi

zoi Veteran foruma

Eto test sa Tyre reviews. Trošenje gume testirao vožnjom auta u konvoju dok se ne potroše :) Ko hoće da vjeruje testu nek vjeruje. Bolje su Bridgestone i Continental od Michelin. Ja sam htio Bridgestone ali sam kupio Continental jer me strah snijega jer imam nizbrdice. Da sam u Konjicu kupio bih Bridgestone. Ove budget marke ne vrijedi gledati jer su kod nas razlike u cijeni male. Ja Continental sa ugradnjom za 205 55 16 platio 175 KM komad.

Last edited: Jun 24, 2024
    Haker likes this.
  10. Haker

Haker Veteran foruma

Top. Mada kod mene je 90% kilometraze konjic/Sarajevo a izmedju je bradina..mada realno već godinama nisam vidio snijega na putu.

11. nFare

nFare Overclocker

Fazon kod guma je da je to fakat subjektivna stvar i ne leže svakom autu određene gume isto. Testovi kočenja primjera radi, koči vozač na oznaku pored ceste, dovoljno je da 0.1 sec kasnije ili ranije počne kočiti i da poredak na tabeli bude drugačiji, isto tako i jačina pritiska kočnice, jako subjektivna stvar, mislim dobiješ sveukupno nekakvu sliku svih guma ali nije to baš sve matematički tačno.

Primjera radi imao sam vredestein quatrac pro i te gume su imale čudan problem sa držanjem pravca na mokrom, siguran sam da imaju problem sa aerodinamikom šare, vjerovatno i za to što imaju asimetrični dizajn, a to ti niko na testu neće reći, čak su pobjeđivale testove upravljanja i kočenja na mokrom a meni su bile loše sad kad ih uporedim sa hankokom

12. ECeh

ECeh Aktivista

Ova jaka auta sa ovakom opremom samo nova ima smisla kupovati, jer poslije 10-15 godina koristenja servis rupa bez dna.
    Gledao sam Passat 2018-2019. B8 sa 2.0 motorom. Mozda cak skoda kakva. A ne bjezim od fine Toyote.

13. zoi

zoi Veteran foruma

Tyre reviews 5 puta ponavljaju test za kočenje sa istom gumom.

14. selvin

selvin Moderator

Ma kakav a6 prestar a premium odrzavanje. Za b8 otvori cetvere oci za te pare tog godista, motora i mjenjaca. Većinom je to 300k+ preslo. Prije da ces naci octaviu sa finom kilometrazom jer su se i kod nas dosta kupovale. Imas ih dosta koje su bile na povlasticama sa malo km, automatik ali najcesce bijele i basic oprema.

15. dams82

dams82 Overclocker

Ništa ne brini, i taj passat lako može biti rupa bez dna... Za taj novac ili malo više lako možeš kupiti neki auto od 2 godine koji je neko kupio pa shvatio da mu ne zadovoljava potrebe, a da je jedva korišten s tim da kriteriji moraju biti manji što se opreme tiče, klase,. Sve od 5 godina je već pod velikim upitnikom, toliko je malverzacija na tržištu polovnjaka da je velika lutrija...

Reznor likes this.
  16. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Pa i nije, ja i ne znam da je objavio na piku, ne znam što bi nešto lagao, nisam toliki no lifer da googlam, vjerovatno jer se ja nisam odlučio 100% za auto do prošle sedmice tako sam mu i rekao.
    Cijena bila posebno definisana za mene.
    A od kojekakvih svercera pogotovo iz regije SA ne bi ni biciklo uzeo a kamoli auto.

Last edited: Jun 25, 2024
  17. zoi

zoi Veteran foruma

Da je i meni jarana da mi da auto 27 hiljada KM jeftinije.

18. Bio_Sam_Zmijanac

Ako će vam biti lakše, uzeo sam iz Kiseljaka 100% provjereno od Jure sa kamatama :D

19. Bio_Sam_Zmijanac

Ne kontam te, nisam nikog vrijeđao, ovdje se uglavnom trola, auto sam uzeo u skladu sa trenutnim mogućnostima i to od kolege povoljno i provjereno da me sto manje zaboli glava jer ovaj peugeot nije nikakav premium, da sam uzeo neki premium sa 19-kama bila bi guma 500 KM, ovako je 50 KM skuplja od Octavie za ove 17-ke na crossoveru, nervira me ovdje valjanje gluposti kao recimo 5x skuplja guma. A sto se tice socijale, meni nije problem opet sjesti u 307 i biti sretan, svaki auto je luksuz, a ova drzava jeste socijala na zalost. Ali ne cvjeta cvjece ni u zapadna evropa.

20. XTRage

XTRage Veteran foruma

Opala je evropa itekako, uvijek se kaze dijasporci hinjski kukaju ali sad imamo zasto :D

Vecini je sad krpljenje od plate do plate, preko noci su fiksni mjesecni troskovi skocili za 600-800 eura a plate za 200.

Bio_Sam_Zmijanac likes this.