To je djelimično tačno, da po vrućem ljetu nisu idealne nisu, međutim većinu kasne zime, proljeća, jesen, kad su temperature -2 do 7 su bolje od većine ljetnih ili zimskih guma. To za Kelly si lupio čistu glupost, i tad su uslovi promjenjivi osim ako baš nisi zaglavio dok pada
Nije majka Muju klela sto se kockao, vec sto se vadio. @Qler te pitao od koga si kupio, a ti si napisao ono sto sam quote gore: "Nije prodaja, od prijatelja." Kako sverc nije prodaja? Ma nebitno je ba, nego ne vidim razlog da lazes bezveze, taman da si uzeo od Jure iz Kiseljaka sto kamatari narod. A pogotovo ne vidim razlog za ovo sto @nFare pise.
I ja ih konzam kupiti, i to neke koje su više za ljeto. Ne znam imaju li takve, znam da Michelin crossclimate važe za najbolje ali na snijegu. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja sam vise puta napisao svoje iskustvo s Allseason gumama, pireli. Preko 25-26 stepeni vanjske i cesto se palio TRACKING CONTROL na malo jacem gasu, Abs isto tako na jacem kocenju, u krivini je znalo iznosit citavo vozilo bocno.
AC Jure Kiseljak je neprevazidjen švercer za ove koje ja znam. Simbolicnih 2-2.5% kamata ali na mjesecnom nivou Za kredit od 10k na auto mu das preko 20k na 5 godina. To kad sam vidio sta radi ljudima, kamatarenje pravo, a narod naivan, on im kaze rata lupam 350KM, i ne zvuci im puno, a kad izračunas uzima 5x vise nego banka. Ukinuo je sa olx-a te detalje oko kamata i rata, sad samo pise da daje na rate.
Michelin je ćaća za allseason ali i njihove su našiljene za zimu. Ovaj zadnji Conti kao pobjedjuje na testovima ali ne vjerujem svabi da je nebo plavo.
Proguglaj aktuelne testove i gume koje su ti dostupne, znam da su čak srednji brendovi tipa nexen ili kleber jako solidni na suhom, ovi premium se bore da su dobra snježnja guma. @AgressoR Ne znam baš da na tim temperaturama prave problem, nisu all season gume za staze, s tim gumama voziš Jenson Button style a ne Alonso
Eto test sa Tyre reviews. Trošenje gume testirao vožnjom auta u konvoju dok se ne potroše Ko hoće da vjeruje testu nek vjeruje. Bolje su Bridgestone i Continental od Michelin. Ja sam htio Bridgestone ali sam kupio Continental jer me strah snijega jer imam nizbrdice. Da sam u Konjicu kupio bih Bridgestone. Ove budget marke ne vrijedi gledati jer su kod nas razlike u cijeni male. Ja Continental sa ugradnjom za 205 55 16 platio 175 KM komad.
Top. Mada kod mene je 90% kilometraze konjic/Sarajevo a izmedju je bradina..mada realno već godinama nisam vidio snijega na putu. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Fazon kod guma je da je to fakat subjektivna stvar i ne leže svakom autu određene gume isto. Testovi kočenja primjera radi, koči vozač na oznaku pored ceste, dovoljno je da 0.1 sec kasnije ili ranije počne kočiti i da poredak na tabeli bude drugačiji, isto tako i jačina pritiska kočnice, jako subjektivna stvar, mislim dobiješ sveukupno nekakvu sliku svih guma ali nije to baš sve matematički tačno. Primjera radi imao sam vredestein quatrac pro i te gume su imale čudan problem sa držanjem pravca na mokrom, siguran sam da imaju problem sa aerodinamikom šare, vjerovatno i za to što imaju asimetrični dizajn, a to ti niko na testu neće reći, čak su pobjeđivale testove upravljanja i kočenja na mokrom a meni su bile loše sad kad ih uporedim sa hankokom
Ova jaka auta sa ovakom opremom samo nova ima smisla kupovati, jer poslije 10-15 godina koristenja servis rupa bez dna. Gledao sam Passat 2018-2019. B8 sa 2.0 motorom. Mozda cak skoda kakva. A ne bjezim od fine Toyote.
Ma kakav a6 prestar a premium odrzavanje. Za b8 otvori cetvere oci za te pare tog godista, motora i mjenjaca. Većinom je to 300k+ preslo. Prije da ces naci octaviu sa finom kilometrazom jer su se i kod nas dosta kupovale. Imas ih dosta koje su bile na povlasticama sa malo km, automatik ali najcesce bijele i basic oprema.
Ništa ne brini, i taj passat lako može biti rupa bez dna... Za taj novac ili malo više lako možeš kupiti neki auto od 2 godine koji je neko kupio pa shvatio da mu ne zadovoljava potrebe, a da je jedva korišten s tim da kriteriji moraju biti manji što se opreme tiče, klase,. Sve od 5 godina je već pod velikim upitnikom, toliko je malverzacija na tržištu polovnjaka da je velika lutrija... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Pa i nije, ja i ne znam da je objavio na piku, ne znam što bi nešto lagao, nisam toliki no lifer da googlam, vjerovatno jer se ja nisam odlučio 100% za auto do prošle sedmice tako sam mu i rekao. Cijena bila posebno definisana za mene. A od kojekakvih svercera pogotovo iz regije SA ne bi ni biciklo uzeo a kamoli auto.
Ne kontam te, nisam nikog vrijeđao, ovdje se uglavnom trola, auto sam uzeo u skladu sa trenutnim mogućnostima i to od kolege povoljno i provjereno da me sto manje zaboli glava jer ovaj peugeot nije nikakav premium, da sam uzeo neki premium sa 19-kama bila bi guma 500 KM, ovako je 50 KM skuplja od Octavie za ove 17-ke na crossoveru, nervira me ovdje valjanje gluposti kao recimo 5x skuplja guma. A sto se tice socijale, meni nije problem opet sjesti u 307 i biti sretan, svaki auto je luksuz, a ova drzava jeste socijala na zalost. Ali ne cvjeta cvjece ni u zapadna evropa.
Opala je evropa itekako, uvijek se kaze dijasporci hinjski kukaju ali sad imamo zasto Vecini je sad krpljenje od plate do plate, preko noci su fiksni mjesecni troskovi skocili za 600-800 eura a plate za 200.