All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Reventon

Reventon Veteran foruma

Na starom 0W30 uopste ne pise da je synth tako da...
    https://olx.ba/artikal/63714919
    Mene vise buni to sto je trenutno ulje 502 00/505 00 norma, a predhodno je bilo 504 00/507 00. Nidje veze. Ispade fabrika ima ovog puno na stanju pa da se proda. Ne vidim drugi razlog.
    Jer mi u servisu rekose da 5W40 sipaju i u 1.6 tdi motore, koji su sa dpf-om, jel? a ulje predvidjeno za motore bez dpf-a.

dams82 likes this.
  2. dams82

dams82 Overclocker

U taj motor bi trebalo isključivo 507 00,a ne w40 ne postoji sa 507 00. Ja bih na tvom mjestu zamjenio ponovo ulje. Začeplja dpf.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Nema kod mene dpf, 1.4 benzin atmosferac. A idu vjerovatno logikom da je vecina pocupala dpf-ove :D

4. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Kolega napisao da ne postoji 5W40 full synth.

Ja rekao da itekako postoji.

E drugo je sad specifilacija 507,koju uopste nije ni spomenuo.

5. dams82

dams82 Overclocker

My bad, pomiješao te sa reznorom

6. dmr

dmr Veteran foruma

7. Haker

Haker Veteran foruma

Može u taj sve, 507 je definitivno kvalitetnije ulje, ali tebi opet ne igra ulogu ako ono reče da 6k prelaziš

8. dmr

dmr Veteran foruma

ja 15k preso ove godine prije nego je godina istekla :D

9. dams82

dams82 Overclocker

10. Haker

Haker Veteran foruma

11. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

12. XTRage

XTRage Veteran foruma

Full sintetika bolje zadrzava svojstva nakon kontaminacije sa naftom, vrlo bitno za duge intervale na dizelima sa dpf-om.

Koliko znam full sintetiku od ovih standardnih marki ima Ravenol i Shell, sve ostalo je sinteza.

Haker likes this.
  13. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Imaj milosti za desktop usere sa ovim screenshotima.

Je li toliko tesko kopirati link preko [​IMG] :D

selvin likes this.
  14. KingT

KingT Veteran foruma

Meni su u Porsche Sarajevo nasuli Shell Helix Ultra 0w 20 sto je u skladu sa spec za ovaj motor, cudno da ne sipaju original VW ili Castrol koji je preporucen od VWa. vjerovatno u pitanju je cijena i dobavljivost.

15. dino73n

dino73n Veteran foruma

Orginal VW je Shell i vrlo je kvalitetno ulje tako da su ti ustvari nasuli isto sto je i u orginal vw kanisteru. Castrol i vw su se posvadjali prije par godina.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

16. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

I šta ću ja sad 5w30 na sljedećoj zamjeni promijeniti na kvalitetnije, ima li 0w30 ulje koje odgovara ovim 1.5 HDi motorima.

17. selvin

selvin Moderator

Joj opet o ulju i opet znamo bolje nego fabrike... Dajte ba ljudi nadzivit ce vas ta auta koliko ih cuvate a sebe sikirate je li mu stima da mu je gusce ili rjedje...

hurmash1ca and zoi like this.
  18. Haker

Haker Veteran foruma

Ili jos bolje u motor najbolje, a za sebe moze i margarin, cola i rafinirana ulja :D

Sent from my iPad using Tapatalk

zoi likes this.
  19. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Haj bar se nesto pise.

Nego i ja kontam promijeniti plocu dosta vise skupih ulja. Nasao sam ovaj Mannol 0w 20 vele dobar odnos cijena i kvalitete. Usteda je ogromna duplo skuplji mi je Liqui Moly a ja svakako radim redovno ulje ni 15 tkm. Dino, Damir jel imam blagoslov vas, 1.5 etsi u pitanju. 10L kanistar 55 Eur bagatela.

20. dams82

dams82 Overclocker

Shell je original za VW, Castrol je za Renault