Zašto mora? Garanciju nema da mora, a iako se preporučuje znamo da neće ništa biti ulju vozio godinu ili dvije, ako nisi prešao kilometre s tim da bi on radio svejedno dva puta u 20k samo jednom da zaplače i jednom da realno plati ulje i filter sa zamjenom. Pečat bi i dalje bio u knjižici na propisanoj kilometraži. Ali nek mjenja na 5k svakih 6 mjeseci što se mene tiče, ja dajem dobronamjeran stručni savjet,može se uzet ili ne.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Pa ne mora se ono nikako. Ali ako hoces da bude uredna servisna moras jer je propisan godisnji redovni servis. Sta je smisao da ide svaki drugi put u ovlasteni? Nit je uredna servisna a platio skuplje...
ma radit cu ja servis svaku godinu dana, jer ja ne prelazim 20k.. Ali godina dana je vrijeme taman za filtere ako ne za ulje...
Pa filteri se prljaju na kilometre, a ne na vrijeme. Ja npr ulje i filter ulja na 10k, a ostale filtere na 20k mjenjam. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Na fordu sam filter klime mijenjao dva puta godisnje, jednom na vrijeme servisa i jednom na pola puta, a zoi, jebi ga, volim da znam da je sve po P.S.-u radjeno, sebi ga radim. Eno i brat prodaje svoju C klasu, odradio joj veliki servis i servis mjenjaca nedavno. Sad mu upalilo disk plocice, ide to mijenjati. Nema love da ide u ovlasteni ali ga odrzava kod Zeljke u Vojkovicima, koji je skoro kao ovlasteni. Sve se zna. Ne znam, svjestan sam da mogu proci jeftinije, ali eto, neku sigurnost mi daje ovlasteni.
Ma nisi se valjda toliko zaljubio u auto da neces da ga prodas nikad? Hajd vidjecemo za 3-4 godine aBd, mozda i prije
Cim pocnu problemi nema tu ljubavi haha moze cuvat vjecno ko zna sam sebi odraditi sve, pa da je samo gubitak vremena i materijala.
Malo dok se oporavi finansijski, malo da novijim modelima spadne cijena, malo povišice, malo da se ženi slegne ta ideja i na kraju da izleti kakav primjerak i rodit će se nova ljubav
Odavno sam ja zaljubljen u ovog cls-a kažem, nikad ne reci nikad, ako ne budem za nekih 5-6 godina mogao kupiti novi model, morat ću ga prodati, ali ću gledati da to odradim. Svakako još 5 godina imam kredita za stan, a 8 za mečku. Kad otplatim stan, podignem ratu za mečku da isplatom taj reato godina, i onda mogu gledati šta da uzmem. Možda bude neko skroz drugo auto... Dugo je...
Hoš kupit pežoa. Mani se tih premiuma, to ti je kao elitna dama, stalno iziskuje troškove, što god da uradiš neće biti dovoljno.
Ebg ako si ga htio odgovorit, nisi trebao spominjat elitnu damu. Bas zbog tog covjek i hoce da ostavi kraj sebe cijeli zivot
Kako si zadovoljan sa 3008? koji ti je motor 1.5/1.6 ili 2.0 Jesi li imao ulaganja i sl.. Jedina mana je što nema 4x4 modela to me za sada barem odvraca od kupovine.
Joj stari ti k'o da si novi član, pa imaš sve postove od kako je kupljen, znači cijela servisna knjiga je na forumu, samo iščitati temu zadnjih par mjeseci. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Pozdrav, motor je 1.5, 130 ks, ovaj motor je dinamičan i lagano nosi 1400 kg ali eto kažu da mu je slaba tačka lanac razvoda bregaste koji treba zamijeniti kada se počne čuti, moja bi preporuka bi bila svakako 2.0, 180 ks ali takav je 10k skuplji i tada auto košta mnogo više od realne cijene. Ovaj Blue HDi sistem je top, nema klasicni DPF regenarcije, samo dosuti ad blue 10l svakih 5000 kilometara (oko 10 KM) Mi smo prešli 7k od juna, nismo imali niti jedan problem, podvozje mu je ekstra, udobnost vrhunska i što je mene iznenadilo vrhunska zvučna izolacija na nivou premium vozila. I-cockpit je top baš next gen, jedina mana je možda taj mali volan za krupne osobe i ovo sto nema 4x4, ali to meni ne treba, jer sam i Octaviu vozao po ovoj planini u Varešu. Troškovi, urađen veliki servis kod Francuz servisa u Tuzli, 700 KM (za Octaviu A5 FL 2010 1.9 TDi je bio 530 KM) mali servis prosli mjesec (205 KM) za Octaviu 150 KM, znaci nekih 25% skuplji servis od Octavie koja je 10 godina starije vozilo. Mene je pozitivno iznenadio svojom pouzdanošću, trapom koji je inace bio kod Peugeota slaba tacka (često nešto kucka). Mi smo baš vozili po dosta lošim cestama i nikad ništa nisam osjetio na trapu. Na poslu vozim Dustera 4x4 istog godišta i motora tj. 2019, Peugeot je premium klasa za njega. Kome treba next gen auto, klirens, prostor, udobnost, gadgeti, peugeot je za njega.