Evo malo da vam popravim prosjek https://ibb.co/nf1wcYR @Bio_Sam_Zmijanac nemoj kod Francuza odrzavati auto svega ti. Puncu rahmetli je unistio Pezoa 206 sa svojim majstorijama.
Next gen auto Piši na francuskom pezo će te angažovati za marketing Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Covjek poredi s dusterom, i onda donosi zakljucak da je osjecaj premium Koja li si ti premium auta vozio u zivotu jeb
Moj kum je imao 3008 2.0 baš max full bio, ono masaža sjedišta, panorama, 360 kamera, FL, 180KS, ma baš baš dobar... Isto ovako govorio. Sad ima GLC 2021 godina, 300e, isto full, priča 100 jezika. Kaže nije baš 3008 premium
Ne direktno ali ima, sa adblue-om je moguce imati duze intervale izmedju dpf regeneracija ali ne i ukinuti ih ko sto tale lupa.
Prijatelju radio veliki servis, nije htjeo zamjeniti mikro remen (nema potrebe), za 200km pukne mikro remen, podvuce pod zupcasti, savije svih 16 ventila.
Adblue smanjuje emisiju NOx i nema nikakve veze s krutim cesticama koje zavrse u dpf-u. Kod vecine vozila to radi pred-KATALIZATOR, kojem je negativna strana da tusi motor i smanjuje snagu. (Downpipe koji dosta raje ubacuje je ustvari uklanjanje pred-katalizatora i uvijek se dobije par KS.) Vecinom vani na eko testu se i mjeri kolicina NOx i zato nije moguce otkriti jel uklonjen dpf bez provjere ECU vozila jer ce proci eko test imao dpf ili ne. Dok ako ukines adblue, tu je kraj price.
A zašto je to moguće, znamo valjda čemu služi dpf, a čemu ad blue? Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Koga onda preporučuješ, znam da ima ovaj Riko na Šićkom, ima Grand i Citroen Pavić ali ne daje mi se velika lova u ovlaštenom, kakav je onaj servis na Husinu, stari Peugeot?
Iskreno ne znam nikoga. Znam za Nenada (neso) u slavinovicima koji isto radi francuze ali licno sam imao lose iskustvo s njim (sluzbeno) a i kad cujem pricu jarana koliko je dao njemu para a stalno ima problem s autom okrenem samo glavu. Pavic, znam gazdu licno ali iskustvo nemam nikakvo. (Ne mora znacit da ce se kod tebe pokazat los, napisao sam ono sto znam za francuza i znam da je 100% tacno, isto ma nesu)
Ko je rekao da je 3008 premium, rekao sam da ima zvucnu izolaciju kao premium, a u usporedbi sa Dusterom jest premium. Poredit Mercedes i 3008 je isto poredit Dustera i 3008. Druga stvar za novac i opremu koja dođe na 3008, tesko da može iko parirati, I Cockpit je next gen.
Trgovac autodijelova kad otvori servis je uglavnom loše. Nema kome prodavat dijelove zbog velike konkurencije pa počne prvo da ih ugrađuje kao besplatno ako 7h kod njega kupiš, naravno nije stručan pa nađe neke "majstore" i onda to kao bude servis, imaju i dijelove i kozmetiku, ubace i gume i vulkanizaciju, pune klime itd, svega ima kvaliteta nema i tu svi lete ko muhe na govno jer je jeftinije par desetina KM, a kad treba šta ozbiljnije uradit ili useru ili te ispale da oni to ne rade. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Drugi tajming ubrizgavanja sa posljedicno visim temperaturama izduva, manje cestica a vise nox-a kojeg onda scr rjesava. Isti motor bez adblue-a da ostane u normi mora ici sa nizim temperaturama izduva i manje nox-a jer nema scr-a, i vise cestica. Moze se vidjeti poredeci npr. oktaviju 2.0 tdi 150 konja 2017. koja nema adblue, i isti motor u npr. audiju a4 koji ga ima. Ili cak jos bolji primjer mazda sa 2017. na 2018., isti motor u istim autima je donio 30-40% duze intervale dodavanjem scr-a. Ali opet dugorocno nije vrijedno toga, postat ce skup kvar prije ili kasnije.
Ima otac 2.0 tdi sa ad blue, taj regeneriše svaka 2-3 dana, ubi. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Naravno da jeste samo nisi prepoznao, ne može 7 hiljada preći bez regeneracije. Sent from my SM-S911B using Tapatalk