All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Qler

Qler Veteran foruma

Burazer sad kad proda ovu mečku I kupi novu, odlučio je definitivno na all season da ide. Neće više da se zajebava sa ljeto/zima.

2. Haker

Haker Veteran foruma

I ja sam zadovoljan sa ovim gumama. Na forumu misle da kod nas nema zime, ali ima plus svaka vožnja mi je bradina i super su se pokazale.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. selvin

selvin Moderator

Evo upravo namontirao dunlop ws5 u Tz, 1000 sa montazom i balansom. Hvala ti svakako za ponudu za Hankook.

dino73n and Qler like this.
  4. dino73n

dino73n Veteran foruma

Da se navozas! Koji je dot,jesu li friške?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

selvin likes this.
  5. selvin

selvin Moderator

Hvala. Pa sredina godine, dot 2424. Nisu baš tek ispod čekića što bi rekli ali ok je :)

6. Reventon

Reventon Veteran foruma

Starac danas probusi gumu, bjezao od budale iz kontra smjera i od ivicnjak nagnjeci gumu i probi je bas na ivici uz felgu. Kud je i felgu ostetio. Ne vjerujem da se to moze srediti, mozda u pgl-u? Nova guma, ovo ljeto uzeo.

7. selvin

selvin Moderator

Ako ju je felga rasjekla sumnjam da se to popravlja. Felgu moze popraviti kod onog momka u Simin Hanu. Preko puta plave poliklinike. Dobro momak radi.

8. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ako je rez uzduzni. Od felge prema gazecem sloju moze se popraviti a ako je popreko nema od nje nista.

9. Reventon

Reventon Veteran foruma

Tako je, poprijeko par cm iznad ivice felge. Bas na ruznom mjestu, jbg. Valja mi naci mu novu.

10. selvin

selvin Moderator

Cek, moze se popravit ako je izrezana po visini da tako kazem? A ako rez ide u krug onda ne moze?

Jer meni popreko zvuci po visini a kazes da tako ne moze, pa da vidim sta nisam skonto :D

11. Reventon

Reventon Veteran foruma

Inace kada je na zidu gume tesko se ista moze raditi u odnosu na gazni dio.

12. selvin

selvin Moderator

Pa i ja sam te skonto da je na zidu i mislio sam da se to ne popravlja, ali evo Dino rece da se i tad moze popravit u nekom slucaju.

13. dino73n

dino73n Veteran foruma

Vlakna idu od gazeceg sloja prema rubu felge i ako je rez takav da nije presjekao nijedno vlakno nego samo napravio supljinu izmedju njih onda se to lako popravi. Iznutra armirana fleka a svana vulkaniziranje topljenom gumom. A ako je rez po meni poprecni i isjekao je vlakna onda ide u smece i to je to.

14. dams82

dams82 Overclocker

Dobre si gume uzeo. Ja imam dvije takve, stare već 4 godine, ali su i sad mekane, nisu mnogo prešle pa ima i šare dosta. Htio uzet još dvije, ali poskupile pofajn, nađem kod nekog iz Klokotnice, neki Hare, vidim jeftinije malo od većine, pošaljem upit kad dot prošla godina. Na kraju uzmem dva Hankook-a rs3 i isto su mekane baš i udobne pa vidjet ćemo kako će se ponašati kroz godine....

selvin likes this.
  15. selvin

selvin Moderator

Aha, thanks, ima smisla, nisam znao da ide tako, nekako sam imao ideju da je mreza vlakana. Onda to jest poprecno u odnosu na vlakna :) Meni bilo nekako poprecno u odnosu na orijentaciju gume logicno da je to okomito na krug.

16. selvin

selvin Moderator

Tog Hareta sam i ja pitao za ove dunlop ws5 u mojoj dimenziji kaze 910KM sa ugradnjom, dot 24. Za 90KM mi se ne isplati do Klokotnice i nazad, jer morao bih slobodan dan uzet a idem na put u petak. A za 1000 su mi dali ovdje gdje cuvam gume u Volanu. Prvobitno su mi trazili 1100 pa sam se morao cjenkat, jedva popustise :)

Onako prvi osjecaj mi drugaciji, nekako mi se auto drugacije ponasa :D I nisu bucne toliko ko prosle, bile neke fulda kad sam ga kupio.

dams82 likes this.
  17. dams82

dams82 Overclocker

Isplati se uzet u blizini, pegla je to hodat ako se nema vremena. Plus ne zna svako ni dobro balansirati pa ako moraš ponovo platit balansiranje eto ti još troška....

18. selvin

selvin Moderator

Ma morao bih da izvadim sjedalice da oborim sjedista, natovarim gume, pa vozi do Klokotnice, pa vozi onda ljetne u Zivinice, pa onda opet u Tuzlu, pa vrati sjedalice. Ne vrijedi to 90KM. Ovako sam doduse platio jos 20KM čuvanje ljetnih u Volanu ali nije neka pljacka koliko je prakticno, tako radim vec godinama. Pogotovo sto ne mogu povuc gume u gepeku, nisam mogao ni u pezou. Moram ili karavana ili veceg SUVa, u ove manje ne moze stat ko ni kod mene :D

dams82 likes this.
  19. selvin

selvin Moderator

Last edited: Nov 6, 2024
  20. XTRage

XTRage Veteran foruma

Nije ti auto bestbuy.

Qler likes this.